Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fulladás - az idei első tragédia a Fertő magyar oldalán

Fertő tó - A járőröző rendőrhajó találta meg a Fertő vizében annak a 47 éves ózdi férfinak a holttestét, akit az előzetes feltételezések szerint fürdőzés közben ért a hirtelen halál.
Egy férfi holttestére bukkantak vasárnap délután négy órakor a Fertő-tavon járőrőzö rendőrök. Szemtanúk elmondása szerint mindössze fél órája ment el úszni, mielőtt a hajókikötőnél rátaláltak az akkor már élettelen férfire. A holtestet a vízimentő szolgálat munkatársai emelték ki a tóból. Az eset körülményeit és a részleteket a rendőrség vizsgálja.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. b.zs. 2008. július 23. 17:19
  „sztem erről az egész ügyről le kéne már szállni nem! senki nem tudja ki a hibás de biztos h nem a vizimentők! ennyit..és nem kéne ezen lovagolni”
 • 21. Lupi 2008. július 22. 22:41
  „Még senki sem tudja, hogy az a szegény ember mikor került a vízbe, csak találgatások vannak! A vízimentők bezzeg este, sötétben is látták volna, ha ők biztosítják a Fertő partyt... "Barát" szerint, ha nem ők felügyelnek valahol, abból csak baj lehet! Te is vízimentő vagy?”
 • 20. Barát 2008. július 22. 20:40
  „Kicsit visszakanyarodnék a halotthoz...
  Úgy tudom, hogy a férfi a szombat esti Fertő party során "került" a vízbe. A férfit vasárnap délután találták meg és a vizimentők emberei segítettek a rendőröknek kihúni az halottat.
  Az előző években a Concorde biztosította a Fertő party-kat, és úgy tudom nemvolt hasonló eset! Ezt az ideit érdekes módon nem ők felügyelték, és tessék! Máris megtörtént a legrosszabb....! Egy elhunyt édesapa az eredmény...! Innentől kezdve szerintem ők jól végezték, és végzik a munkájukat, hacsak önkéntes alapon is, de csinálják, amit kell!!!”
 • 19. aki fontosnak tartja 2008. július 19. 21:49
  „remélem mostmár azok akik hibáztatták a vizimnető szolgálkatott lenyugodtak, mert semmi értelme a vizmientő szolgálatot hibáztatni hisz nem ők volztak a hibásak ahogy már ok mindenki elmondta alapos kiképzést kaptak akik oda jelentkeztek! Az András jó tanár volt mindenre megtanított mindenkit! én unan tudom hogy én is azok közé tartoztam akik jártak tanfolyamra és mindenki átment a vizsgán! ughogy erről az ügyről le lehet szállni!!”
 • 18. Vizimentő szolgálat tagja. 2008. július 18. 13:01
  „Kedves olvasók!

  Megszeretném jegyezni mint frissen vizsgázótt tag, az András (Guba)
  vezette felkészülés a vizsgára megjegyzem , kitűnő munkát végzett!
  20 emberrel foglalkozott minden héten sőt akinek szükségevolt rá minden nap!Ráadásul aki vizsgáztatott minket nem akárki!Tehát mielőtt szidnák az Andrást hogy hogyan oktatott minket ezeknek járjon utánna.Megjegyzem mind a 20 ember átment a vizsgán!Aki kételkedik a vizimentő szolgálat működésében és aktivitásában az egész nyugodtam lemehet a fertő partra parkolóhely nyugodjanak meg lessz!Mi mindent megteszünk amit csak lehet!De ezekszerint a kedves hozzászólók erröl nemtudnak.Lehet azért mert nincs mindennap egy cikk az ujságban hogy igen a vizimentők a hejükön vannak,maguk csak aztlátják,olvassák ami az ujságban van nincsenek mindennap lent a fertőn mint mi.Ehhez csak ennyit tudtam hozzászólni sajnálóm hogy vannak rosszakaróink bármennyire is csak jótakarunk az embereknek!”
 • 17. Sztojka András - Guba személyesen! 2008. július 18. 12:44
  „Tisztelt Olvasók!

  Sajnálattal vettem tudomásul, hogy vannak olyan emberek, akik semmibe veszik mások munkáját! Azt meg főként, hogy az elhunyt hozzátartozói is olvassák ezen hozzászólásokat, és azt kell olvasniuk, hogy vannak rosszindulatú, irigy emberek ... Szeretném eloszlatni a tévhiteket! Ha érdekel, akkor figyelj... Nem nyolc általánosom van, hanem talán egy kicsit magasabb iskolai végzettségem, mint a hozzászólók némelyikének! Egyébként főiskolám van, de mindegy. Ja és soha nem jártam a közgázra!

  Igen, volt egy orvosnő a csapatnál, de sajnos elköltözött egy másik városba... azt, hogy miért, azt kérdezzétek meg tőle. Ha egyébként érdekel, még van a csoportnál másik négy orvos is...De ezt valószínűleg a sok okoskodásod mellett még nem tudtad kideríteni! Igen, a csoportot én vezetem és én is fogom! Ha ez valakinek nem tetszik, akkor az ne jöjjön hozzánk! Egy dolgot soha senki ne felejtsen el: Bármikor mehetünk érted vagy a szerettedhez... És nem mindegy hogy milyen hangulatban...! Talán azokat is meg kellene keresni, akiket az utolsó hat évben megmentettünk! Ja és valószínű, hogy nem olvasol olyan gyakran újságot, hiszen szinte minden második héten van rólunk cikk....

  Még egyet engedjetek meg... A Concorde SSM Vízimentő Szolgálata nem azért alakult meg, mert van, volt, és lesz is fölös 10 milliónk, hanem azért, hogy ha bajban vagy, ne a temetésedre kelljen menni, hanem az újjászületésedet ünnepelni!

  Köszönöm a figyelmet!

  Sztojka András Concorde SSM Kuratórium elnöke Mentésvezető”
 • 16. zsuci 2008. július 17. 19:22
  „az még nem jutott az eszetekbe hogy a városnak talán kevés pénze van ennyi erővel azt is meg lehetne kérdőjelezni hogy a sulimban mért nincs támogatás a városi közgyűléstől a felújításokra hogy olyan iskolánk van ahova befolyik az eső meg sz--ok a radiátorok és még sorolhatnám nem hinném hogy bárki tehetne arról hogy valaki felelőtlenül elmegy úszni úgy hogy gyenge a szervezete és szívrohamot kap akkor sem tudták volna megmenteni ha a kórházban lett volna rosszul bármilyen jól van felszerelve a kórház erről meg csak ennyit könnyű bűnbkot találni úgy hogy senki nem ismeri a történet konkrét hátterét és a konkrét eseményeket”
 • 15. Kriszty 2008. július 17. 18:05
  „nem hinném h bárkit is hibáztatni kéne egy baleset miatt,a vizimentőszolgálat se lehet mindig ott minden helyen.
  a szolgálat pedig nem kötelező jelleggel alakult meg és a mentőcsoprt vezetője MINDEN IDEJÉT arra fordítja hogy minnél több embernek tudjanak segíteni !!!!!”
 • 14. halász 2008. július 16. 14:16
  „Aki figyelmesen elolvasta a hozzászólásokat azokból egyértelműen kiderül, hogy a férfi halálával kapcsolatban NEM a "vizimentőket" hibáztatják a hozzászólók. Csupán arra a nem elhanyagolható tényre igyekeznek rávilágítani, hogy a médiában rejlő lehetőségeket felismerve és kihasználva a " vizimentők" próbálnak maguknak elismertséget kicsikarni. Gondolom ez nem is bántaná a hozzászólók magasan fejlett erkölcsi érzékét, ha és amennyiben úgy ítélnék meg, hogy a "vizimentők" mögött lenne valamilyen tartalom, mind szakmai hozzáértés mind anyagiak terén. Egyébként azután szeretnék érdeklődni vajon Sopron Város Közgyűlése miért vonta vissza a "vizimentőknek" járó támogatást? Egyes hírek szerint azért, mert nem láttak arra garanciát, hogy a támogatás megfelelő felhasználása biztosított lenne.”
 • 13. IN Memori 2008. július 16. 10:22
  „ismertem azt a férfit aki, vasárnap délután a fertőbe fulladt!!Nem azért ment ki hogy meghalljon,egy kicsit jol akarta magát érezni a mindennapi munka mellett!!!mivel senki nem tudja a halálálnak a körülményeit és az okát,nem kell hibáztatni senkit, főleg a vizimentőket nem!Ők megtettek mindent!És azért ment nadrágban a vízbe mert nem akart levetkőzni a körülötte levő nők jelenlétében, szégyenlős volt!!!Halála előtt a munkatársának azt mondta hogy nagyon jol érzi magát és örül hogy kiment, játszott a gyerekekkel!!......Miért akart volna meghalni?....van egy fia akivel együtt dolgozott és akit nevelt!!!
  Halála sok embernek tragédia,akik nem ismerték azoknak egy férfi aki meghallt, de gondoljanak a fiára aki az apját vesztette el.....

  SANYI nyugodj békében!!!Hiányozni fogsz!!!!”
 • 12. Egy másik jereváni 2008. július 15. 21:36
  „11. No comment!
  feltételezem, hogy Sztojka András és népes semmitérő bandája irogat ilyen neveken!
  ha ennyi életmentés és úgymond "bevetés" volt ebben az évben akkor miért nem olvashattunk róla eddig? Normális speciális mentők legalább helyi szinten hírt adnak magukról. Csak sajnos azt a kedves közvélemény nemtudja, hogy amikor egy sebész Dr nő is a csapatban volt aki részben a fejetlenség miatt részben pedig azért mert más városban és területen teljesíti orvosi kötelezettségeit megvált a csapattól! Hogy miért? Álítólag a Concorde Speciális mentőcsoportnak vanüvolt egy egészségügyi csoportja is és mily fura, hogy ennek a csoportnak nem a sebész doktor volt a vezetője hanem személyesen Sztojka András. mégha tanult is volna orvosi dolgokat akkoris talán egy ORVOS csak többet ért ilyesmihez és talán jobban tudta volna koordinálni eme részét a csapatnak. Az, hogy valaki elvégzett a vöröskeresztnél egy elsősegélynyújtó tanfolyamot az messze nem jelent még semmit egy orvosi diplomával szemben! Sztojka Andrásnak a mentőcsoport vezetőjének 8 általánosa van ellentétben azzal, hogy Ő álítólagosan a közgázra jár vagy járt...”
 • 11. no comment 2008. július 15. 21:26
  „Létezik Vízimentő Szolgálat, működik is, aki szeretné megtekinteni a szolgálati helyet és a működés körülményeit, bejelentkezhet bármikor telefonon.
  Mellesleg nem elhanyagolható tény az idei 10 mentése a szolgálatnak, ebből 5 mentés volt közvetlen életmentés, 1 baleset történt a parton (térdficam) és 1 eset volt mikor holttestet kellett a tóból kiemelni, 3 eset eszközmentés. Lehet hogy IP cimek mögé bujva mindenkinek nagy a szája, de ugyanakkor megnéztem volna a kedves hozzászólókat, ÖNÖK hogyan szedtek volna ki egy élettelen testet a parttól 300 méterre több tucat nézelődő szeme előtt és hajóztak volna vele kb 10 percet... Várom az értelmesebb hozzászólásokat!”
 • 10. Holló Dániel 2008. július 15. 21:19
  „A félreértések elkerülése végett:
  A férfin csak alsónadrág, hosszúszárú farmer és a karórája volt, a személyes iratai, cipője, minden egyéb személyes tárgya a parton.”
 • 9. szemtanu JAVITAS 2008. július 14. 22:14
  „bocs elirtam tahát:
  Rövidúju póló, hosszú nadrág és zokni!”
 • 8. Szemtanu 2008. július 14. 22:10
  „Kedves kisalföld! A férfi teljes ruházatban volt! Rövidujú hosszú handrág és fokni biztos hogy nem úszni ment!”
 • 7. szd 2008. július 14. 21:07
  „Kedves fürdőző,

  idáig is volt vízimentésa Fertő tavon amit legtöbbször nem a rendőrség, hanem a vitorlázók oldottak meg társadalmi munkában. most is a vitorlázók motorosával vitték ki a holttestet és azt most is egy klubtag vezette aki nem mellékesen az alakuló vizimentők egyik tagja. talán azért mert a vitolázók ismerik a legjobban a tavat és annak szeszélyeit...”
 • 6. zsazsee 2008. július 14. 14:20
  „A vizimentő szolgálat nem csak pairon létezik hanem van is.!
  vannak megfelelő eszközök meg minden képzést is kaptak igen megfelelőeket.. lehet h aki meghallt enm tudott uszni vagy valamilyen rohamot kapott és hirtelen halt meg nem lehet tudni attól még nem a vizimentőket kell hibáztatni!!”
 • 5. jucus38 2008. július 14. 10:15
  „Nyugodjon békében..!!”
 • 4. fürdőző 2008. július 14. 09:45
  „"A holttestet a vizimentő szolgálat munkatársai emelték ki a tóból."

  A vizimentő szolgálat csak papíron létezik, se megfelelő eszközük ,se kellő felkészültségük nincsen. Dumában, első osztályúak. Idáig se volt vizimentés a Fertő tavon, a komolyabb balesetek elkerülték a fürdőzőket, sportolókat, ami pedig néha -néha előfordult, azon bajbajutottakon pedig a Határőrség, Rendőrség munkatársai szakszerűen segítettek. Még az a szerencse, hogy kevés embert tudtak ( magukat önkényesen vizimentőknek nevező egyének ) bepalizni azzal az elképesztő ötlettel, hogy a Fertő tó Magyar oldalára feltétlenül szükséges az ő közreműködésük.”
 • 3. GULBA 2008. július 14. 08:46
  „ELŐZERES TEEE”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord a Fertő-partyn

Fertő-part - Szombaton megdőlt a Fertő-party látogatottságának korábbi rekordja. Több mint ötezren… Tovább olvasom