Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Frissítve! Lelopták az uszoda vízelvezető rézlemezét

Ismeretlenek lelopták a soproni Csík Ferenc Fedett Uszoda tetőzete alatti perem rézből készült vízelvezető lemezeit.

- Az ismeretlenek a Deák-kúti úti kapujáról hétfő hajnalban törték le a lakatot, s jutottak be az uszoda területére  - mondta Hegedüs László, az uszodát üzemeltető soproni vízművek vezérigazgatója. -  A tetőszerkezet alatti karimáról leszedték a rézborítást, ezáltal súlyosan károsodott az adott szakasz vízelvezetése. A párkányokat sürgősen pótolnunk kell, mivel azok hiányában még nagyobb baj keletkezhet. Az azonban biztos, semmiképpen nem rézből készült anyagot fogunk felhasználni a javításkor...
Ismeretlenek másfél millió értékű rézlemezt loptak el. Fotó: Magasi
Ismeretlenek másfél millió értékű rézlemezt loptak el. Fotó: Magasi


A tolvajokat valaki vagy valami megzavarhatta, mert a körperem nem teljes egészéről lopták el a lemezeket. A vízművek szerint a kár így is eléri a másfél millió forintot.

Ezt megelőzően két éve, januárban loptak lemezt az uszoda területén, félmillió forint értékben. A vezérigazgató akkor biztonsági kamerákat szereltetett fel, egyszersmind az éjjel-nappali szolgálatot ellátó gépész munkaköri feladatába az őrzést, a rendszeres őrjáratot is belefoglalták.

A hétfő hajnali eseményeknél ugyan működött a biztonsági kamera, de nincs rögzített képanyag: a rögzítési szerkezet - mint kiderült - rosszul volt beállítva.  Ráadásul a szolgálatban lévő gépész este 10-kor és hajnali 5-kor tett őrjárata közötti időben az óránkénti ellenőrzések elmaradtak. 

- Lopás bűntette miatt indítottunk büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség nyomoz – közölte érdeklődésünkre Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vádelőkészítő alosztályának vezetője. – Kérjük az esetleges szemtanúkat, illetve a színesfém-felvásárlókat, ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, jelentkezzenek a soproni Lackner utcai kapitányságon, vagy a 107-es, 112-es ingyenesen hívható telefonszámon – tette hozzá Milchram Ildikó őrnagy.


Korábban:
A tettesek a Deákkúti úti bejáratról lefeszítették a lakatot, majd szorgalmasan munkához láttak. A kár mintegy másfél millió forint.
Az ügyben a rendőrség megkezdte a nyomozást. A kapitányság várja a lakosság jelzéseit.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. SZILAJ 2010. február 15. 17:46
  „Lassan már a karosszériát is kilopják a kocsimból menet közben....
  pffff. Amúgy szerintem se színesbőrü volt.... Talán egy svéd turista...”
 • 53. Hargitaigóbé 2010. február 12. 14:48
  „Azt a rézangyalát neki !”
 • 52. szocdem 2010. február 11. 12:51
  „Kedves hunnia!

  Ezt írod:

  "a házad értéke egyenlő lessz a 0-val"

  Semmi oka a panaszra annak az országnak aki a legfőbb vagyonát - a munkaerejét - a valóságos ár 1/6-áét adja el.
  Szerintem nem kell itt sirni,
  ha egy tiz millás lakást két milláért kell majd eladni, elvégre annak az ára is kell hogy kövesse a munkaerő árát:)))))))))”
 • 51. szocdem 2010. február 11. 12:47
  „44. és 45 hsz gazdái, hinok és siccek!

  Orbán Viktor egy millió munkahelyet fog létrehozni 10 év alatt, ami azt jelenti, hogy a mostani munkanélküliséget sem fogja tudni a kövi ciklusban felszámolni.
  Munkahely ma pedig nincs, (bizonyítom ha érdekel) ezért aki mostanában kriminalizálódik, (nem 22 évvel ezelőtt!!!!!) az bizony a körülmények miatt megy a bűn útjára.

  Szal lehet hogy nagyon erkölcsös és okos volt a ledorongolásom, csak az a baj vele, hogy a valóságot egyik hsz sem veszi figyelembe:))))) Ez a jelenlegi elit legfőbb fegyvere ellenetek:)))))”
 • 50. miracle 2010. február 10. 21:00
  „Jó mélyen tud aludni az a gép-ész.
  Vagy esetleg azért nem hallotta, mert papucsban feszegették le?”
 • 49. reggin 2010. február 10. 20:35
  „Kérdés lehet hogy a gépész volt?"este 10-kor és hajnali 5-kor tett őrjárata közötti időben az óránkénti ellenőrzések elmaradtak. "de tudhatták volna a réz sokat ér mind gyárt műanyagból kellet volna csinálni az lopás biztos!”
 • 48. hunnia 2010. február 10. 18:55
  „ADJON AZ ISTEN!

  Nem akarok rasszistának tünni de szégyen ez már hogy mi folyik itt sopronban vegyétek észre hogy megleptek minket .<moderálva> !!!!!!!!!!!!!!Ha beköltözik egy a tömbödbe vagy a szomszédodba a házad értéke egyenlő lessz a 0-val ne hagyjuk hogy itt is úgy legyen mint borsodba,békésbe ébredjetek már föl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 47. hunnia 2010. február 10. 18:51
  „Há gázsi vidd visszá”
 • 46. Accra 2010. február 10. 14:56
  „Szocdem, elsőnek talán megfelel, ha éjjel nyitva hagyod az ajtót, konyhába kaját készítesz a kedves betörőnek, ide pedig kiteszed a címed.
  Ha erre nem vagy hajlandó, akkor viszont ne védd a tolvajt, amikor máshol lop.”
 • 45. HUN1 2010. február 10. 12:50
  „szocdem!Te gondolom szinesfém gyüjtő vagy,vagy szines fém gyüjtő? Szerinted ez a megoldás hogy lopnak rabolnak,én sem állok fényesen,de .... nekem eszembe sem jut hogy ellopjam a rézburkolatot,érdekes mi?”
 • 44. SC 2010. február 10. 12:43
  „"az ottani családapa helyében én is bármit elkövetnék.."
  Pl elmenne dolgozni? :-)”
 • 43. prettywoman 2010. február 10. 11:55
  „Majd megint lesznek balesetek.”
 • 42. szocdem 2010. február 10. 10:51
  „- erre szavaztak a tisztlt választópolgárok 20 évvel ezelőtt..

  Nem értem mi ez a nagy hullámverés..

  A vadnyugaton igenis lőnek, ütnek, és lopnak az éhesebbek.

  Ha nem érted, szivesen adok privátban címeket hogy hol "nem kapcsolta ki" az EON az összesen 130 eft-ból élő kisgyerekes családnál az áramot.. az ottani családapa helyében én is bármit elkövetnék..”
 • 41. Beex 2010. február 10. 10:41
  „40. NoBo, mindenki leírta, csak mindet kimoderálták.. :)”
 • 40. NoBo 2010. február 10. 10:24
  „47 kommentből lett 39.....

  Jelenlegi 39-hez (Tancs): kicsit olyan kioktató az írása, nem?! Persze joga van hozzá,
  ahogy másnak meg általánosítani. Mert -sajnos- nem ok nélkül egy népcsoportra...
  Röhej az is, hogy senki nem meri leírni a CIGÁNY szót....”
 • 39. TancsKaszabell 2010. február 10. 08:57
  „Végig olvastam a Hsz-eket,47 db....Tele vannak moderált jelzésekkel,és biztos vagyok benne ,hogy indokoltan. Mert sokan a cselekmény kötelező elítélése mellett rögtön ítélkeznek is és minősítenek egy egész népcsoportra mutogatva,azokat gyalázva,bár itt ott ezt humorosan burkoltan különféle jelzőkkel teszik.
  Jó a téma,... jó lehetőség...de vannak határok is amit a tisztesség von meg !

  Persze nem tartom lehetetlennek,hogy akik elkövették azok oda tartozhatnak.
  Ez a közös több évtizedes tapasztalatunk ! Nos ezt tagadni meg komolytalan...de ezt megelőlegezni és ítélkezni az eset kapcsán gyalázkodni meg becstelenség.
  Ki fog derülni,ebben reménykedjünk közösen !

  Évtizedek óta tapasztalok ilyen rongálásokat a munkám során is és a fene tudja hogyan azok a vállalkozások amelyek befogadják az eltulajdonított már fémhulladékot,leégetett szigetelésű réz és egyéb fémvezetéket, réz nullázó vezetéksínt,fém létrát a tornyokról,olajat a transzformátorokból,távvezetéket ,A1 és A2 elosztók fedeleit,komplett kerítést kapuval,lakattal együtt,a sokáig réz tulajdoni táblát is ........stb. még most is virágoznak...
  Miért ?
  Mert ,megéri nekik és "jó kapcsolatokra" törekednek,szerintem meg simán csak !! BŰNTÁRSAK !!
  Soha nem hallottam arról,hogy néhány átvevőt megbüntettek volna... vajon miért nem ?

  Ki tudja már hányszor "szabályozták" ezt az áldásos "munkát",ahelyett,hogy megszüntették volna az átvételt amely a mai napig szabályozhatatlannak bizonyult ! Nem igen lehet fémhulladékot legálisan találni ,az biztos !

  A Lokomotív szálló rézből készült lemezeit hetekig bontották "szorgos" kezek és ahhoz ,hogy elérjék egy létrát is használtak amelyet a munka végeztével akkurátusan beállítottak a tujafa mellé,sőt láttam néhány már leszedett és odakészített összekötött lemez darabot is,félig kiivott üdítős üveget... mert a dolgozó ,hát az bizony megszomjazik időnként.
  Hetekig tartott... senki nem vette észre, a rendőrség sem...

  Szégyenlem magam, ma is mert csak konstatáltam a látottakat munkába és hazatérve de nem
  szóltam a hatóságnak ,mert amikor egyszer ezt tettem igen sok kellemetlenséggel járt a számomra és végig az volt a benyomásom,hogy alibiből,pótcselekvésként kérdezgetnek és hívogatnak kihallgatásokra és látogattak meg a lakásomon kétszer is...

  Ezért javaslom mindezen gondolkodjunk el közösen,mert ez az ügy közel sem egyszerű !”
 • 38. MisiGooolf 2010. február 10. 08:00
  „Kb 600-800 ft/kg az ára a vörösréznek. 1.500.000 ft kb 2 tonna, nem hiszem hogy gyalog vitte volna el ezt valaki. Igaz ha úgy számolták az értékét amennyiért egy bádogos ezt felteszi a tetőre akkor kb 600-700 kg.
  Vagy csak sokat akarnak kaszálni azzal hogy 1.5 millió ft-ot irnak?”
 • 37. Baradlay 2010. február 10. 04:19
  „Itt jartak a "lemezesek"!!!!!VICC!!!!!!! Kohida meg ures!!!!!!!!!”
 • 36. nagykifli 2010. február 09. 23:37
  „különben ezek nagyon kezdők lehettek, mivel Szolnokon javitásra váró mozdonyokból 6 000 000 azaz hat millió Ft értékben loptak el rezet!!! - "szoljon.hu"”
 • 35. Lárika 2010. február 09. 22:20
  „Ennyibe nem is kerülne <moderálva>”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába várják pénzüket a pedagógusok

Jogerős ítélet birtokában sem tudnak pénzükhöz jutni azok a pedagógusok, akik pert indítottak… Tovább olvasom