Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Franciska néni 102. születésnapja

Nagycenk legidő- sebb polgára, Pölcz Kálmánné Trencsér Franciska 102. születésnapját ünnepli.

– Mi lakunk legközelebb a nagymamámhoz, így naponta többször is meglátogatjuk, gondját viseljük – meséli Pölcz Ildikó. – Szociális ápolóként és gondozóként dolgozom, de csak négy órában, hogy minél több időm legyen a nagyira. Ebédet hozok neki az óvodából, felolvasom neki a Kisalföldet és a Nagycenki Hírmondót. Olykor véleményezi is a hallottakat.

A 102 éves Pölcz Kálmánné népes családja körében. Fáni néni a közös ünnepeken a legboldogabb.
A 102 éves Pölcz Kálmánné népes családja körében. Fáni néni a közös ünnepeken a legboldogabb.


Fáni néni az idejét nagyrészt rádióhallgatással tölti. A látása már erősen megromlott, nincs is tévéje. Mindene a család, két fia közül már csak Imre él, aki gyakran megy az édesanyjához. Rajong a négy unokájáért és a hét dédunokájáért is, akik szintén rendszeresen látogatják. Három unoka és hat dédunoka Nagycenken él, a többiek Sopronban.

– Ha a családban névnapot vagy születésnapot ünneplünk, mindig elvisszük a nagyit is. Öröm látni az örömét. Szereti a virágokat, tele az ablaka muskátlikkal. Tőle örökölhettem a virágokkal való foglalkozást, virágtálat készítettem a mostani születésnapjára is – tette hozzá Pölcz Ildikó, aki azt is elmondta, családjukban nagy Széchenyi István kultusza. Ennek oka, hogy a nagyi nagyapja is a vállán cipelte annak idején Széchenyi koporsóját Sopronból Nagycenkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bál Sopronban: a huszárság egy hungarikum - fotók

A katonai hagyomány a nemzeti kultúra elidegeníthetetlen része és nemzeti büszkeségünk kiapadhatatlan forrása – nyilatkozta lapunknak Hende Csaba honvédelmi miniszter. Tovább olvasom