Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Fotóalbum Sopronról

Szebeni András, hazánk világszerte ismert fotóművésze albumot készít Sopronról. A művész a minap a könyv pécsi kiadójával, Matyi Dezsővel együtt barangolta be a várost. A kötet, melyhez Hernádi Gyula írja a szöveget, legkésőbb december elején a boltokban lesz.
Soproni kép
A neves fotográfus – több díj nyertese – időszakonként beköltözik Sopronba. Májustól – ahogy mondta –, kereste a fogást a városon. Egy hónapja viszont már markáns elgondolás szerint készülnek a felvételek.

„ A jó felvételeket kihagyjuk..."

– A könyv soproniaknak, soproniakról szól, és egy olyan budapesti szemével láttatja a város megannyi csodáját, aki lélekben immár visszavonhatatlanul soproni – fejti ki elképzelését a készülő albumról Szebeni András. – A kiadó által biztosított lehetőségek optimális körülményeket teremtettek a munkához. Az elvégzendők felénél tartok, s tömören fogalmazva úgy érzem, a gyűrűhöz sikerült elkészítenem a foglalatot, abba már csak a gyémántokat kell belerakni... A könyvet 176 oldalasra tervezzük, s ez legalább három-négyszeres fotózást igényel. Ez konkrétan annyit jelent, hogy a jó felvételeket kihagyjuk, s csak a legjobb képek kapnak helyet a kötetben...
– Illőnek tartottuk, hogy a készülő munkáról tájékoztassuk Sopron polgármesterét, dr. Gimesi Szabolcsot is – vette át a szót a pécsi Alexandra Könyvkiadó tulajdonosa, Matyi Dezső. – Természetesen szó sincs arról, hogy támogatást kértünk volna a kötethez, hiszen a soproni album – amely a Pécset bemutató könyv után a második az Alexandra kiadó által tervezett várossorozatban – önálló finanszírozásban lát napvilágot. Nagyon jól tudjuk, hogy mit jelent a soproniaknak december 14-e. Éppen ezért arra törekszünk, hogy a leghűségesebb városról készített könyv november végén, legkésőbb december elején már napvilágot lásson. A kötet szövegírójának Hernádi Gyulát kértük fel.

Műtárgy, három nyelven

A Sopronról szóló albumot egy olyan – tízéves múltra visszatekintő – kiadó gondozza, amely évente háromszáz kiadványt jelentet meg, s forgalma meghaladja a 4,5 milliárd forintot.
– A Sopronról szóló album, amely három nyelven jelenik meg, szándékaink szerint műtárgy lesz, s erre Szebeni András világhíre a garancia – jegyzi meg Matyi Dezső. Sopron művészi könyve olyan hazavihető értéket fog képviselni, amely reményeink szerint a csodálatos város szellemi kincsei közé tartozik majd...

Korábban:

Fogást keres a városon (2002-05-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyennyaraltatás szórakozásból

Egy közkedvelt országos női magazin által meghirdetett cserevakációs programhoz csatlakozva, a… Tovább olvasom