Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Főszerepben az irodalom és a zene Sopronban - fotók

Hét jeles művész, köztük öt Kossuth-díjas lépett fel hétfőn este a Liszt-központban. Az írók felolvastak a könyveikből, a jazz muzsikusok pedig zenével reagáltak a gondolatokra.

„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt. " – ezt mondta a Szó és zene című estről Dés László.

Öt Kossuth-díjas Sopronban


Elsőként Závada Pál, aztán Parti Nagy Lajos, harmadiknak Spiró György, végül pedig Esterházy Péter olvasott fel egy-egy könyvéből a soproni esten. Az irodalmat a helyszínen Dés László, Dés András és Barcza Horváth József zenésítette meg. „Csodálatos pillanatoknak lehettünk tanúi. Felemelő volt" – ezt mondták többen is a tegnapi est után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfeledett soproniakról várnak fotókat

A soproni és környéki zsidó közösségeknél 1944 júliusa előtt készült fotókat vár az „Elfeledett soproniak" című kiállítás kuratóriuma. Tovább olvasom