Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Fórum az egészségházról

Sopron - A 18 órás kezdésre mintegy félszázan gyűltek össze az önkormányzat által meghirdetett lakossági fórumon a Liszt központban.

21:41 -  A polgármester zárszavában megköszönte a jelenlévőknek, hogy részt vettek a fórumon. Az önkormányzatnak hatalmas felelőssége van a döntés kialakításában, hiszen ez az egészségügyi ellátásban nagy változást okoz majd. Nekünk az önkormányzat érdekeit kell szem előtt tartani. Deficites a gazdálkodás ezt figyelembe kell vennünk. Ide tartozik az egészségügy is, az OEP támogatás nem fedezi a városban folyó egészségügyi ellátást. Ezt a szempontot is figyelembe kell venni. Legyen két megoldás? Lenkey utca és Selmeci utca is? Már ebben is gondolkodunk, de az eredeti eljárást végig kell vinni. A Szebellédy ajánlata nem talált süket fülekre. Az eredeti eljárást le kell folytatni és amellett foglalkozunk Várnagyi úrék ajánlatával.

Köszönöm, hogy elmondták véleményüket, aggályaikat-ezek ismeretében hozunk majd döntést - zárta a vitát dr. Fodor Tamás.

21:35 - Le kell ülni a két ajánlattevő gyógyszertárral, ki mit gondol, adott esetben egy konkrét szerződés hogyan nézne ki? Tárgyalni kell mindenkivel!

Várnagyi Gergely: 12 napja adtuk be az ajánlatunkat. Szorít a határidő, de eddig nem jeleztek felénk tárgyalási szándékot-mondta.

Osvárt András: - Össze kell hívni a szakmát, a sok orvosi rendelőből a Lenkey utcába is kerülhet. A Selmeci utcától függetlenül megfontolásra érdemes a javaslatuk.

Teljesen mindegy, ki mit mondott, Önök eldöntötték a Selmeci utca dolgát - szólt egy városlakó.

Mi lenne, ha mindkét projekt megvalósulna? - szólt egy másik kérdés.

Fél 10 után hangzott el az utolsó kérdés. Nem tudja mekkora az új épület, de az csak úgy képzelhető el, ha a két közeli iskola nem sérül. És a parkolóknak is helyet kell adni. A Selmeci utca fontos elkerülő út. Egy ilyen forgalmas létesítményt az az út nem tudja majd kiszolgálni. Így a városra is nem kis teher hárul majd.

21: 20 -  A gyógyszerészek családapák, családanyák, olyan nagy bűn ez? Disznóság, hogy bevételt szeretne, a gyógyszerészek elleni hangulatkeltésnek nincs helye-mondta egy hölgy.

Külföldön már kitalálták ezt a rendszert, amit most az egészségház beruházója szeretne. 4-5 orvos, mellé egy patika. Nincs bajunk a gyógyszerészekkel. Más helyen a városban nem probléma, hogy a gyógyszertár a rendelők mellett van.

A Than Karoly patika gyógyszerész vezetője elmondta, azt látja a város
gyógyszerészeivel nem vagyunk megelégedve ezért lépünk. Szó sincs erről-szólt a polgármester.

Osvárt elmondta minden elismerés a gyógyszerészeké, akik számlát adnak tevékenységükről - nem teszi mindenki ezt.
Elgondolkodunk azon ajogszabályoknak megfelelő rendelőkben működő orvosoknak garantáljuk, hogy ott maradhassanak. És át kell gondolnunk, hogyan tudjuk a patikákat megóvni az ellehetetlenítéstől?

A betegeket nem érdekli a gyógyszerészek helyzete - szólt közbe egy hölgy. Az érdekli hogy jut majd el a Selmeci utcába?Az érdekel, van-e remény a Lenkey utca fennmaradására?

21: 04 - 
A gyógyszerészek csődjére az alábbiakban reagált a városvezető.

-Sajnálatos, hogy a gyógyszerpiac szabadpiac, mégsem került monopolhelyzetbe senki. Az áruházláncok közül is sokan vannak, mégis megélnek. Fontos, hogy a pacientúrát megőrizzük. De ha a vevőkörnek jó szolgáltatást nyújtanak, akkor meg tudják tartani a törzsvásárlókat.

Osvárt András megnyugtatott mindenkit, a felírt gyógyszereknek szabott ára van, így ezzel nem lehet előnyökre szert tenni és monopolhelyzetbe jutni. Nem hasonlítható az élelmiszerpiachoz.Horváth Ákos kérdésére: Felbontják e azzal a szerződést, aki nem akar az egészségházban rendelni? Azt válaszolta, ezt a mindenkori testület dönti el.

20: 51 - Mi képviselők is utánanéztünk a cégnek - mondta Osvárt. Nincs referencia, hiszen ez egy projekt cég, erre a beruházásra jött létre - mondta Abdai.

Fodor Tamás elmondta a Szebellédy megkereste ajánlatával, még nem volt ilyen komoly. Majd azt visszavonta. Amit most ismertetett, az a harmadik ajánlatuk.

Biczi úrnak azt válaszolta, nem olyan egyszerű a történet, a gyógyszerészek bombaajánlata üzlet. Várnagyi Gergely ajánlatában ugyancsak garanciákat kér, ha a praxisok száma lecsökken, az önkormányzatnak meg kell fizetni a felújítás kamattal növelt költségét. Ez egy viszontkötelezettség tehát-mondta a polgármester. A bankgarancia nem volt feltétele a pályázatnak.

20: 37 - Abdai Géza szerint a telken lévő futópályát nem gondozták az iskolák. Nem vágták le a gazt, autóval ráhajtottak a pályára. Most pártok szócsöveiként jelentkeznek a telekre. A Szirt Investes cégvezetőnek egy MSZP-s képviselő azt javasolta, menjen Szombathelyre a beruházásával. Persze, érdekeket sért a projekt, a Lenkey utcai rendelőnek kevesebb lesz a forgalma. Hány gyógyszertár mellett nincs rendelő? El lehet dönteni, mit lép a város. Ölébe hullik egy ajánlat. Ha nem fizetik ki a vételárat, nincs miről beszélni. A sportért aggódóknak elmondta, a hasonló méretű városok közül Sopron költi legtöbbet a sportra.

20: 30 -  Biczi László elmondta, egészségházra nyilvános pályázatot nem hirdetett az önkormányzat. A Szirt Invest 300 milliót és nem 500 milliót szán a beruházásra.

Remek helyzetbe került az önkormányzat. A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad. Nem kell zavaros hátterű céget idehozni, hiszen helyi gyógyszerészek tettek egy remek javaslatot. Ezen kapva kapni kellene. Ez a bevezetőben az ajánlatok között miért nem szerepelt. Az 1300 gyerek szülei, az iskolaigazgatók, a gyógyszerészek és az orvoskamara is jobban örülne a gyógyszerészek felajánlásának, itt a lehetőség, éljünk vele!

Abdai Géza: Nem politikai hozzászólás kell erre a fórumra (ez nem politikai!!! szólt a széksorokból)

20:18 - Más a telek védelmében emelt szót. Ez a terület egy védett parkoló megépítésére szolgálhat.

Németh István szerint meg kell fontolni a másik ajánlatot, hiszen Várnagyi úr itt áll előttünk. Ezzel szemben egy ismeretlen kft-t mutatak be, róla nem tudunk semmit, de azt hallottuk, negatív volt a mérlege. Polgármester urat kérdezném, megkérdezték-e van e bankgarancia? Nem szeretném ha csődbe menne a projekt és egy újabb mélygarázs ügy lenne. Az orvosi kamara is azt javasolná helyi válalkozót válasszunk. Én azt kérném, ne hamarkodjuk el a döntést.

Piacsek Istvánné: Milyen referenciákat gyűjtött be az önkormányzat a
beruházóról? Hosp Invest szaga van a dolognak. Mi lesz a Lenkey utcával ha kiköltöznek a rendelők? Szeretném ha azt újítanák fel és ne egy Plázába kéne járnunk.

Várnagyi Ferencné: Hol lehet utánajárni a vállalkozónak? Sok Deák téri lakos nevében kifejezném félelmemet, hogyan jutunk el oda?

20:09 - Nem egyszerű a döntés - folytatta Simon alpolgármester.

Horváth Zoltán: Gyanús hogy sebtében jött ez a dolog. Csak találgatni tudunk.

Walter elmondta közcélra lehet használni. Így is az lesz. Az utca végén van sportlétesítmény. Kamatostul fizetjük majd mi meg az 500 milliót. Haszon nélkül nem mennek majd ezek a dolgok.

Olyanak lesznek a gyógyszerárak, hogy mindenki odaszokik majd. Ebből az következik, hogy a többi gyógyszertárnál csökken a forgalom. Mikor minden patika tönkre megy majd, akkor a multi már emelheti majd az árait. Ekkor kezdik a soproni polgárok visszafizetni az 500 milliót. Itt van a döntés felelőssége. Ki akarná hogy a mi zsebünkre menjen a dolog, hogy az idegen sarcolja meg a soproniakat?


20:01 - A befektetői garanciákról Osvárt András azt mondta, hogyha a beruházó nem tudja megépíteni a létesítményt, akkor nincs szerződés.

Nyereséget is akar, ezért kellett 35 évre garanciát vállalni.

A jegyző kért szót:

Horváth Ákosnak elmondta, a Szervezeti és Működési Szabályzat leírja, ki mikor kap szót. Ingatlan eladás volt, meghirdettük, a vásárló bejegyzett. hazai cég.

Eddig egyetlen orvos sem kérdezte meg a betegeitől, hol rendeljen, ezért nem kérdeztük meg eddig meg az emberek véleményét-mondta Osvárt.

Simon István Horváth Adolfnak elmondta, ha egy pályázó van, az is nyerhet. Itt most ez volt a helyzet. A vállalkozóval kapcsolatban az fontos ki tudja e fizetni a telket, fel tudja e építeni, tudja e működtetni a házat. Az orvosok elfogadták a helyzetet, a gyógyszerek vitatják az ügyet, hiszen versenytársat kapnak. Nincs pénzünk az ÁNTSZ előírásait megteremteni. A vállalkozói csoprot jelentkezett a Selmeci utcai ingatlanra. Pályázatot ilyen volumenben nem írt ki rendelők felújítására a kormányzat


19: 41 - Osvárt András az ÁNTSZ levéllel kapcsolatban elmondta, nagyon hosszú, ezért most nem kívánja felolvasni.

Horváth Andornak elmondta, egyetlen pályázó volt csupán.

Ezt az ingtlant tartotta megfelelőnek a projektre a városvezetés.

Az orvosok úgy nyilatkoztak, ,,bemennek" a tervezett egészségházba.

- Jogilag, sőt gazdasági szempontból sem találtunk kifogást - mondta az orvosi kamara területi képviselője - mégis jobbnak tartanánk ha a gyógyszerészek által javasolt felújítás valósulna meg - mondta.

19:30 - Látta e pártoktól független szakértő a projektet? Kikkel tervezik kivitelezni a projektet?

- A berzházó hatásköre - szólt közbe Osvárt.

Jól hangzik az 1 euró 35 év után, de annyi év és amorticáció után ez nem lesz nagy üzlet. Mi lesz a régi rendelőkkel - folytatta a hozzászóló a kérdések sorát.A sport meg a tömegsport mostohagyerek, de jó lenne ha ezen is elgondolkoznának. Lehet nagyon jó a projekt. De az előkészülési időt tartom túl rövidnek. Nem akarunk újabb Globex ügyet.

Várnagyi Gergelyhez intézett kérdést egy nyugdíjas városlakó. Miért csak most jöttek elő a felújítás ötletével.


19: 13 - A telekáthelyezéssel ki lehetne húzni a dolog méregfogát. Nem értem a gyógyszerészek félelmét, nem mindenki a Selmeci utcai patikában fogja kiváltani a receptjét. A gyógyszerészek eddig nem látták, hogy rossz a rendelő. Ha patikaliberalizáció van, akkor nincs mit tenni.

Dr Horváth Ákos elmondta, bár a városvezetés azt mondja figyelnek a lakosság véleményére, ő több alkalommal kért szót, nem kapott a testülettől lehetőséget.

Nem szeretném, ha lenne egy újabb mélygarázs ügy, javaslom, a jogi bizottság fontolja meg, nem sért e érdekeket a szerződés. Kérdéseim: Vizsgálták-e a leendő beruházó, a Szirt-Invest gazdasági hátterét? Veszteséges cégről van szó ugyanis. Ha az orvos talál magának bárhol rendelőt, hozzájárulnak e ahhoz, hogy ott rendeljen, ahol szeretne, hiszen nem ,,kényszerítik" semmire az orvosokat?

Jaczkó Jánosné szerint jó helyen van a jelenlegi rendelő. Itt csak pénzről van szó. Hol vannak az emberek? Érdekelne ki a beruházó, és mit írt az ÁNTSZ.

Egy másik hozzászóló azt kérte, ismertessék a hatóság levelét19:01 - A felvetésekre a jegyző reaagált.

- Ha biztosítékot tennének le, akkor közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni...ne kezdjünk ebben vitát. (Miért? szólt közbe a közönség)

Várnagyi Gergely: Úgy fog kinézni a pályázati kiírás, ki ajánl fel több pénzt a város felújítására? Miért kell közbeszerzés, ha én ingyen felújítom a rendelőt?

Egy kérdező arra volt kíváncsi, mit írt az ÁNTSZ olyan súlyos dolgot, ami ezt az utat kínálta a városnak?

Horváth Adolf azt hangsúlyozta, azt kell választani, aki a legolcsóbban végzi el a munkát. Nem kell sajnálni a gyógyszerészeket azokat az embereket sem sajnálta senki, akik a rendszerváltás után az utcára kerültek.

Ha lenne pénzünk tanuszodára, adjunk a projektnek másik telket. Tudni szeretnék a háttérről, mert csak az ellenségeskedést látjuk a témában. Nincs még aláírva a szerződés, ha lehet módosítani, akkor fontoljuk meg.


18:52 - A Selmeci utcában 500 milliós kártérítésről beszélünk, ha nem tudja a garanciáit biztosítani a város. Az általunk tett javaslatnál ilyenről szó sincs - folytatta Várnagyi

Szeptember 24-én adtuk le az anyagot az alpolgármesternek, aki biztosított arról, komolyan veszi az ajánlatunkat. Ha kell biztosítékot adunk a városnak, ötmilliót átutalunk a városnak. Amennyiben nem kapunk hitelt a projektre, akkor ezt a pénzt elbukjuk, és a városé marad.

A Than Károly gyógyszertár ugyanilyen projektet valósítana meg a Táncsics utcai rendelők esetében. Mindez a városnak egyetlen forintjába sem kerül.

A gyógyszerészt és az általa ismertetett elképzelést megtapsolta a hallgatóság.


18:44 - Első alkalommal Várnagyi Gergely, a Szebellédy gyógyszertár vezetője, résztulajdonosa kért szót. Ismertetni akarta komoly ajánlatukat, amit alternatívaként Simon István alpolgármester asztalára tettek.

A Than Károly és a Szebellédy gyógyszertárak felismerték a város nehéz helyzetét. Utóbbi a Lenkey utcai rendelő felújítását, modernizálását vállalná.

Mindent megtennénk azért hogy a 21.század és az ÁNTSZ előírásainak megfeleljen.

Persze garanciákat mi is kérnénk. A költségeink 150 millió forintra rúgnának, amit két családi vállalkozás teremtené elő - hitelből. Mi nem 35 évet, csak 30-at kérnénk a várostól, hogy garantálja, hogy ezidő alatt az orvosok itt működjenek. Azt is kérnénk, hogy a székhelyünket, a patikát a rendelőbe helyezhessük át. Ez a rendelő földrajzilag jobb helyen van, mint a tervezett.

Az orvosok, ha felújítanánk a rendelőket, szívesebben választanák a belvárosi, Lenkey utcai lehetőséget.

18:35 - Osvárt András előzetesen feltett kérdésre elmondta, pályáztak a régi rendelő korszerűsítésére, de nem jártak sikerrel. Arra pedig, hogy ,,bekényszerítették"-e az egészségházba az orvosokat, újra csak nemmel felelt.

Nem volt orvos ugyanis, aki nem akart volna jobb körülmények között dolgozni.

Az egészségügyi bizottság elnöke hangsúlyozta, augusztusban, amikor visszavonták először az előterjesztést, azért tették, hogy utánajárjanak, hasznosítható ez a Selmeci utcai ingatlan egészségház céljára. A vagyonkezelő nem emelt kifogást, hivatalos levelük szerint nincs akadálya a beruházásnak.

Hamarosan testület elé kerül a kérdés. Várjuk felvetéseiket, hogy megalapozott döntést hozhassunk.


18:29
- A pályázat meghirdetéséről Osvárt András elmondta, helyiek is jelentkezhettek volna a pályázatra, hiszen kifejezetten helyi lapokban írták ki a tendert.

Találtak egy pályázót, közgyűlés elé ment az előterjesztés. Ám az első alkalommal a polgármester visszavonta az előterjesztést, hogy több idő maradjon a részletek kidolgozására.

Megkezdődött az egyeztetés a szakmai szervezetekkel, a gyógyszerészekkel, akik nagyon korrekt vállalkozók és jó adófizetői a városnak.

De megfontolandó az ajánlat, hiszen a beruházó haszonélvezeti jogot ígért a városnak, ami azt jelenti, az itt élők élvezik majd hasznát a beruházásnak.

Az eredeti megállapodás tervezetnél 17 orvosi rendelőnek kellett volna a 75 százalékos töltöttségét biztosítani, ezt lefaragtuk 11 rendelőre, amiből 8-nak a működését kell garantálni. További változás, hogy a 99 évre szóló megállapodást 35 évre csökkentettük, ami után 1 euróért megvásárolhatja a város. Az önkormányzatnak haszonélvezete és elővásárlási joga van, így gyakorlatilag nincs kockázata a beruházásnak.

18:18 - Osvárt András az egészségügyi bizottság elnöke először a patikaliberalizációról szólt. Kifejtette, ma bárki nyithat patikát, akinek pénze van erre, így azt sem gátolhatják, hogy az új egészségházban egy új gyógyszertár nyissa meg kapuit.

Ezt követően a soproni önkormányzat alapellátási kötelezettségéről beszélt.

Személyi és tárgyi feltételei vannak a gyógyításnak, a felszerelést, a berendezéseket az önkormányzatnak kell biztosítania.
A hiányosságokat az ÁNTSZ már 2005-ben jelezte a városnak. Az előző önkormányzat semmit nem tett azért, hogy ezen változtasson, így 2008-ban újabb levél érkezett. Immár határidőt is szabott a hatóság. Az egészségügyi alapellátás optimális feltételeit 2008. december 31-ig meg kell teremteni.

Ezért döntött a városvezetés az egészségház megvalósítása mellett.


18:10 - Fodor Tamás polgármester elmondta, azért hirdették meg a beszélgetést, hogy az érdeklődők kérdéseket tehessenek fel a városvezetésnek az egészségházról, s megosszák gondolataikat a témáról. A város első embere hozzátette vannak kötelezettségeik, melyek fejlesztéseket írnak elő, s most már nincs több haladékuk az egészségügyi alapellátás feltételeinek megteremtésére.Január elsejétől nincs több haladék, az egészségház egy lehetőségként adódott az optimális feltételek megteremtésére.

Előzmények:

A fórumot Osváth András, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke vezeti, a téma a Selmeci utcába tervezett egészségház.Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. Csak az igazságos küzdelem vezet a célba,néha nehézségek árán is 2008. október 09. 08:52
  „Tisztelt Önkormányzati Testület!
  Osváthot le kellene váltani egészügyi bizottsági elnőki tisztségéről, met bebizonyította az első alkalomkor, hogy arra nem alaklmas. Meghaladja képességeitez a feladat. Nem mondot igazat a forumon. Van a testületbe más öbnkormányzati képviselő, aki a hátralévő kettő évben el tudja látni ezt a széleskörű feladatot.”
 • 79. Csaba Zsuzsanna 2008. október 08. 20:43
  „vk!(78)
  SPT felvetésed jogos!
  Látod van amiben egyetértünk!:-)))

  Becsületesség lenne a legjobb politika!(76)
  Sajnos Neked is csak azt tudom írni,hogy igazad van!”
 • 78. vk 2008. október 08. 14:32
  „76
  Ha nem voltál ott honnan tudod, hogy mi nem hangzott el?
  77
  Szerinted a mélygarázst építő SPT-vel kapcsolatban ezek a kérdések miért nem merültek fel?”
 • 77. mindigatutit 2008. október 08. 14:04
  „mondjuk azt sem értem,hogy egy új cég ,hogy kaphat hitelt bármire is.úgy tudom,hogy 1vagy 2 éves pozitív mérleget kell produkálni.vagy nem?”
 • 76. "Becsületesség lenne a legjobb politika" 2008. október 08. 13:15
  „Kedves Hozzászólók, Tisztelt Csaba Zsuzsanna!
  Felesleges a sok vitakozás csak az drága időt töltik el vele. Valóbannem voltunk ott a szindarabon, ahol ahol mindkét fél részéről felléptek a színészek. A rendező a polgármester és Osvath az egészségügyi bizottság elnöke egytelen összinte szót, mondatotnem állított ösze az üggyel kapcsolatban. Leaaláb felolvashatta volna, ha nem jegyezte meg, hivatkozásánakalapját néhány mondatban ismertetthette volna.
  Különben a városvezetés annak ismertében hivta össze a Forumot, hogy szerda este zárt ülés keretében úgyis megfogja a FIDESZES többség szavazni az egészségház ügyét.Akkor miről is beszélünk kedves soproni hozzászolók?”
 • 75. vk 2008. október 08. 12:27
  „Teljesen igazad van!
  Csak /szoci/ kommunikációban nagyon ütős. De nevezhetném demagógiának is”
 • 74. mindigatutit 2008. október 08. 10:03
  „most ezt nem értem.ha erre a projektre alakult a cég,akkor hogy lehet 100millás tartozása?”
 • 73. vk 2008. október 08. 08:29
  „Kedves csaba zsuzsanna!
  Általában valami ellen szoktak demonstrálni! Nézd meg a "súlyponti kórház" ügy miatt mennyien voltunk ! Az érdekelte a várost!
  Nektek semmi időpont nem lett volna jó!
  Soproni vállalkozókat félted nézz már utána. hogy a Than Károly Gyógyszertár kinek a tulajdona. Szerinted 3 patikus nyavalygása akkora ügy, arról sajtótájékoztatót kell tartani?”
 • 72. Csaba Zsuzsanna 2008. október 08. 06:22
  „Még annyit, hogy én jó néven vettem volna, ha mindegyik pártnak a képviselője sajtótájékoztatót tartott volna a lakossági fórumról, s elmondták volna a véleményüket!”
 • 71. Csaba Zsuzsanna 2008. október 08. 06:15
  „Kedves vk.!
  Hogy, ki hol volt azt nem tudom!
  Az időpont sem a legjobb volt az biztos!
  "hasonszőrű cimboráid"," lúzer",stb ezeket Te írod!

  Én egykét észrevételt és a saját véleményemet írtam le!
  Neked is ajánlom, hogy olvasd el a 39-es hozzászólásomat,s akkor tudod, hogy miről beszéltem!

  A közönség soraiból - amíg ott voltam -egyetlenegy szó sem hangzott el arról, hogy bravó csináljunk Egészségházat!
  A patikusokról meg annyit, ha az ő projectjük valósulna meg, az biztos, hogy soproni vállalkozóknak adna munkát!
  Az egész egészségház-mizériához még csak annyit, hogy sokakat az háborít fel, hogy miért nem soproni vállalkozók profitálnak?
  miért egy olyan cég, melynek több 100 millás tartozása van!?
  http://fothír.extra.hu(bal oldal) olvasd el, ha van egy kis időd!
  Ja és a nevemet nagy kezdőbetűvel írom!:-)))”
 • 70. egy az M-S páros által moderáltatot 2008. október 08. 05:58
  „Cargo (´1) nem voltam(/joco1-az igazi),ott, sajnálom, de ma hajnalban jöttem meg. De minek mentem volna el, ha már az internetten is a M-S páros az ur? Kocsmájukról kapott "jelzöjük" miatt már a "kisalföld" forumán is moderáltat, hát tán az volt a várhato, hogy másként lesz ez a forumon is? érdekes :"Így legalább lehet azonosítani őket" mi van ?miért fenyegetsz? vagy tán készül a "lista" az ujabb fidesz érára, tudod már egyszer készült Nálatok(fidesznél) egy lista a "támogatokrol és "ellenzökröl".
  ui.moderátor! a reagálásomat biztonság kedvéért "elmentettem"”
 • 69. vk 2008. október 07. 23:15
  „csaba zsuzsanna
  hol voltatok tegnap este? 3 patikus sírt egész idő alatt! Ti meg hetek óta azt mondjátok az egész város ellene van! Mintegy 50 főről ir a helyszini tudósító!
  Mocskoltok minden városvezetőt, nincs mögöttetek senki .
  nincsenek érveitek jöttök itt arcusi párossal, sofőröztök!
  irogat egy pár sértődött , bukott lúzer!
  Ja és akkor te írod miért nem lehet mocskolódás nélkül megbeszélni valamit!! Remélem ezt hasonszőrű cimboráidnak írtad akik minden cikkhez kezdésnek megadják az alaphangot!”
 • 68. smiki 2008. október 07. 21:35
  „Amnézia - (63) Miről beszélsz? Mi vagy ki akadályozza a többi gyógyszertárat, hogy összefogjanak és hasonló ajánlatot tegyenek?
  Egyébként is: a (piac)gazdaságon nem lehet az erkölcsöt számonkérni; a tiszta versenyt, a törvények betartását, a korrupció kerülését persze igen. Az pedig, hogy kockázatot vállalva valaki saját hasznát (is) növelni akarja, természetes. Ha ez kivetnivaló lenne, akkor szocializmusban élnénk.”
 • 67. Karesz 2008. október 07. 21:11
  „Kedves aggódók!
  Megdöbbenéssel olvasom távolról városomban zajló vitát.
  Igazán meglepődtem azon, hogy a privatizált egészségügyben tett év eleji (Fidesz-Finesz) párti állásfoglalás ------ NEM, mennyie hamis volt. Arról szólt, hogy ne ők privatizáljanak, hanem mi, mármint a több egészségügyben dolgozó Mikola cégek és a most jövő arcusi-páros és a többiek.
  Meddig kell ezt eltűrni????? Mocskos színjáték az egész!!!!
  Bízom benne, hogy a márciusi elutasító szavazáson oda szavazók is rájöttek már arra, becsapták őket.
  Igen, csak ezt várhatjától ezektől, mást nem!
  Felháborító!!!”
 • 66. pénz áll a házhoz 2008. október 07. 20:49
  „A Molnár -Simon páros legalább tíz százalékot tudhat magának ezért ragaszkodnak a megépítéshez.Az egészségügy teljesen hidegen hagyja őket.Tegnap egy egy felvonásos kabaré hangzott el”
 • 65. Csaba Zsuzsanna 2008. október 07. 19:38
  „NEM ÉRTEM!
  Már megint a mutogatás(Amnézia)!
  A rohadt életben, miért nem lehet/lehetett egyszer mocskolódás nélkül valamit megbeszélni!
  Ezért nem megy a város semmire,mert ahelyett, hogy pártállástól függetlenül összefognánk, csak a szapulás és a kétértelmű megjegyzések mennek!

  MIÉRT???.-(((

  Amúgy jó éjt mindenkinek!

  Intel!
  Hajnalban elolvasom,írd meg légyszíves!”
 • 64. Intel 2008. október 07. 19:22
  „Csaba Zsuzsnna a cimem intelsop@citromail.hu
  Biztonság kedvéért szeretném ha kifejtenéd a véleményed, hogy mit lehetne tenni még.

  Köszönettel!”
 • 63. Amnézia 2008. október 07. 19:19
  „Megkérdezném a Várnagy úrat, erkölcsösnek tartja azt, hogy a többi gyógyszertárt kisemmizve építgené saját kis gyógyszer birodalmát. Kilóg a lóláb.”
 • 62. Csaba Zsuzsanna 2008. október 07. 18:46
  „Jay.80(58)!

  Elolvastad a 39-es hozzászólásomat? Érdemes, ott még az Sirt-Inves
  cirkuszért a jegyzőt is elmarasztalta a bíróság!

  Magyarul a városvezetés megkavarta szemfényvesztésként a kakit egy pohár vízben,aztán nesze nektek polgárok,oszt jónapot!

  vk!(45 és 57)
  Sok ezer soproni be sem fért volna,erről ennyit...!
  Ha valaki szánalmas, az Te vagy!”
 • 61. Intel 2008. október 07. 18:13
  „Csaba Zsuzsanna az est folyamán adok egy mail cimet.

  Ajánlom mindenki figyelmébe Csaba Zsuzsanna felvetéseit, nagyon sok mindenbe igaza van...”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc drogfogyasztót kaptak el

Sopron - Egyetlen éjszaka során kilenc kábítószer-fogyasztó – köztük a terjesztő – akadt… Tovább olvasom