Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Forralt boros jótékonysági akció

Eddig hatszázezer forintot gyűjtött jótékony célra az idei forralt boros akciójával Sopronban a Lions Club.

Eddig hatszázezer forintot gyűjtött az idei forralt boros akciójával Sopronban a Lions Club, amelyet  jótékony célra fordít majd a szervezet. A karácsonyi vásár Fő téri pavilonját tegnap is sokan felkeresték.

– Mindig is azonosultam azokkal a civil kezdeményezésekkel,  amelyeket a rászorulók megsegítésére indítanak – mondta Ágnes, ötödéves közgazdászhallgató a Fő téri forgatagban, miközben a Lions Club pavilonjánál bedobta adományát az urnába. – Jó, hogy karácsony előtt az ilyen és hasonló karitatív akciók eszünkbe juttatják azokat, akik biztosan örülnek egy jó szónak, egy kedves gesztusnak. 

– Összekötjük a hasznosat a kellemessel, hiszen jólesik egy pohár forralt bor ebben a nagy hidegben – említi felesége és gyermeke oldalán Takács Tamás, aki Szegedről érkezett városunkba. – Ajándéknézőbe jöttünk ki ide a Fő térre, de most a forralt bor mellett a jótékonykodás tudata is melenget bennünket.

– Elsősorban a borosgazdákat kell hálatelt szóval illetnem, ők térítésmentesen ajánlották föl a bort kezdeményezésünk céljaira. Úgy látom, az emberek szeretnek jótékonykodni, az eddig eltelt hetek során hatszázezer forint gyűlt össze  – árulta el Posch Ferenc, a Lions Club  tagja, aki vasárnap a forralt boros pultnál önkénteskedett.
– Idén négyes célt tűztünk ki magunk elé – mondta dr. Pintér György, a soproni Lions soros elnöke. – A vakok és gyengénlátók soproni csoportjának támogatása mellett a szociálisan rászoruló gyermekek megsegítését is fontos feladatnak tartjuk. Ezen túlmenően a Tóth Antal-iskolások, valamint a halmozottan sérült gyermekek körülményeit szeretnénk javítani. Böjte Csaba atya  erdélyi misszióját is pénzügyi támogatásban részesítjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádgazdaság Rt.: Elhalasztott a privatizáció

Az ÁPV Rt. egy hónappal elhalasztotta a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. privatizációjáról szóló döntést.Kiderült: a nádgazdaságot érintő jogok és kötelezettségek az új tulajdonost is megilletik. A nádgazdaság eladását már a pályázat megjelenését követően viták övezték. Tovább olvasom