Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Formatervezés magas fokon Sopronban - fotók

A kortárs magyar formatervezés legjobb darabjaiból nyílt kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében. A tárlatot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nyitotta meg.

Sopron kirakat lehet Nyugat felé – hangzott el az alkalmazott művészeti intézet kiállítótermében, ahol hatvan magyar formatervező legjobb munkáiból nyílt Designed in Hungary címmel tárlat. – Nem biztos, hogy van még egy olyan igazságügyminisztérium a világban, aminek olyan koronaékszere van, mint a designterminál.

DESIGNED IN HUNGARY. Fotó: Magasi

Első hallásra nem is közigazgatási fogalom, pedig ha belegondolnak, itt az is kiderül, hogyan viszonyul az állam az állampolgáraihoz. Egy ilyen kiállítás is lehetőség ahhoz, hogy megmutassuk víziónkat az országról; legyen magyar, fiatalos, innovatív és minőségi – mondta többek között nyitóbeszédében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Sopron és a formatervezés szoros kapcsolatáról beszélt ezt követően Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, aki megragadta az alkalmat és itt hívta fel a kormány figyelmét a veszélyre: megfelelő ipar nélkül maradhatnak az iparművészek. U. Nagy Gábor, az Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója vette át aztán a szót, mindenki számára világossá téve, mit jelent ma az a szó, hogy design. – Nem egyszerűen díszít és szépít, hanem lényegi összefüggéseket fogalmaz meg. Vízuális kommunikáció – foglalta össze a lényeget.

Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója pedig azzal zárta a nyitóbeszédek sorát, hogy reményeik szerint a Designed in Hungary a minőség védjegye lesz.

A kiállítás kísérő rendezvényeként Designed in Central Europe címmel magyar és osztrák design-szakemberek tapasztalatcseréjére is sor kerül. Az október 19-21. között rendezett design vásáron pedig a hazai formakultúra rajongói kedvükre válogathatnak a kiállító tervezők egyes munkái között.

A kiállítás október 31-ig tekinthető meg az AMI-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség Sopronban

Kilencvenhét tő, cserépbe ültetett, szüretelés előtt álló vadkendert és több mint hétkilónyi… Tovább olvasom