Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Fordulatot vehet a regionális tévé ügye

Az MTV soproni regionális stúdió ügyében a legújabb fejlemény az, hogy a stúdió a mégsem lesz önálló.
A háttérben hónapok óta tart a birkózás az MTV soproni regionális stúdiójáért. A legújabb fejlemény, hogy a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben (Kisalföld, 2007. január 25., Sopronban marad a regionális stúdió) lehet, mégsem lesz önálló a stúdió, minden marad a régiben, vagyis a Pannon-Sopron Kft.-vel újítja meg lejáró szerződését az MTV. A hír azért meglepő(?), mert még egy hónapja sincs, hogy Holub Katalin, az MTV szóvivője érdeklődésünkre épp az ellenkezőjét mondta.

Holub Katalin, az MTV szóvivője a Kisalföldnek korábban azt mondta, hogy nem újítják meg a március 5-én lejáró szerződést, a műsorokat – olcsóbban – továbbra is Sopronban, de saját stúdiójukban készítik majd munkatársaik.

Ezt az elképzelést támogatta az önkormányzat is, és a Széchenyi-palotában biztosított (volna) helyet a stúdiónak. Az MTV szakemberi alkalmasnak találták a helyszínt és elkészítették a terveket. Azután „robbant a bomba".

– A legújabb álláspont szerint az MTV és a Pannon-Sopron Kft. új feltételekkel, de mégis megújítja a szerződést – jelentette ki Csernus János, a Pannon-Sopron Kft. által a Liszt-központban működtetett médiaközpont igazgatója. – A korábbinál valóban olcsóbban készítjük majd a műsorokat, de más érdemi változás nem lesz. Már elküldték számunkra a szerződéstervezetet és jeleztük, elfogadjuk.
Természetesen kíváncsiak voltunk az MTV véleményére is. Holub Katalin ezúttal visszafogottabban válaszolt érdeklődésünkre s csupán annyit mondott: „a Magyar Televízió a legésszerűbb, a legjobb, a leghatékonyabb megoldást fogja választani a még folyamatban lévő tárgyalásokat követően".

A dolog pikantériája, hogy Koczka Tibor stúdióvezető – aki az MTV alkalmazottja – mit sem tud arról, hogy ismét fordulat állt volna be a köztévé vezetésének álláspontjában. Mint elmondta, ők továbbra is úgy készülnek, hogy március 6-tól már a Széchenyi-palotából sugározzák a műsorokat.
Az információ hallatán Simon István alpolgármester az alábbiakról adott tájékoztatást.

– Az MTV vezetése kereste meg az önkormányzatot, arra kérve, hogy támogassa egy önálló regionális stúdió megteremtését azzal, hogy térítésmentesen biztosít helyet számukra – mondta az alpolgármester. – A szakemberek több helyszínt is megtekintettek, végül a Széchenyi-palota első emeleti helyiségeit találták megfelelőnek. Mi ennek megfelelően megtettük a szükséges előkészületeket, ugyanis ahhoz, hogy térítésmentesen adjunk bérbe helyiséget, testületi döntés szükséges. A február 22-i közgyűlésre már elkészült az előterjesztés. Ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az MTV vezetése több lehetőséget is megvizsgál.

Bármi is történik azonban a kulisszák mögött, a műsorkészítési szerződés hamarosan lejár, tehát az MTV-nek napokon belül állást kell foglalnia. Kérdés, hogy melyik lobbi lesz erősebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borünnep borremekekkel

Az Erhardt Borházban adták át – borvacsora kíséretében – a Soproni Vendéglátók Bora 2007… Tovább olvasom