Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Fordulat a rablásos büntetőügyben

Fordulat állt be abban a rablásos büntetőügyben, amelyet dr. Király Réka bíró és tanácsa tárgyalt a Soproni Járásbíróságon.

Az osztrák sértett a bíróság előtt kijelentette, hogy a két előzetesben lévő – rabszíjon hozott, s már büntetett előéletű – vádlott közül csak az egyik bántalmazta súlyosan, s vette el pénztárcáját azon a késői órán.

Nem felejti el az idei február végét az a kelénpataki (Klingenbach) osztrák férfi, aki idejét akkor Sopronban az egyik kurucdombi vendéglátóhelyen múlatta. Állítása szerint két-három sört ivott. Amikor hazafelé indult, az étteremtől pár lépésre két fiatal tüzet kért tőle. Aztán egyikük hátulról átfogta a nyakát, a földre vitte, ököllel ütötte és rugdosta, majd elvette a pénztárcáját és elfutott, miként a társa is. Vérző arccal ment vissza az étterembe, ahol rendőrt és mentőt hívtak.

A két vádlott közül csak az egyikre vallott az osztrák sértett.
A két vádlott közül csak az egyikre vallott az osztrák sértett.

Dr. Gosztola Katalin ügyész rákérdezett: nem ketten ütötték, rúgták, amint az a nyomozati anyagban, a rendőrségen tett vallomásában és a kórházi jelentésben is áll? Az osztrák férfi nemmel válaszolt, s az érintettek esetleges hiányos németnyelv-tudásával magyarázta azt, hogy nem értették meg őt. Ugyanis azt mondta, hogy két fiatal volt jelen az eseménynél. Talán emiatt fordulhatott elő a tévedés.

Az ügyész indítványozta, a büntetőügyben hallgassák meg az akkor intézkedő két rendőrt is. Mert nem mindegy, hogy a másik vádlottat társtettesként elkövetett rablással vagy csak enyhébben minősülő bűncselekménnyel vádolják. Ezért a bíró a tárgyalást elnapolta. Az előzetesben lévő elsőrendű vádlottnak különben egy másik, tavaly novemberben történt rablás miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Sopronban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja soproni kirendeltségének ajánlatai. Tovább olvasom