Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fontos tudnivalók a szavazásról

Minden magyar állampolgár a tartózkodási helye szerint illetékes választói körzetben névjegyzékbe kerülhet, ha a szavazás kiírásakor és a lebonyolításkor érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Az igazolás a helyi választási iroda elnökétől kérhető.
Pénteken 16 óráig kérhetnek még igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján a tartózkodási hellyel rendelkezők ahhoz, hogy a tartózkodási helyük szerinti szavazókörben szavazhassanak október elsején a helyhatósági választásokon. Mint a városháza igazgatási irodájánál megtudtuk, az igazolás kiadásának feltétele, hogy a lakcímkártyán olvasható – a szavazás napján érvényes – tartózkodási hely a választás kiírásának időpontjában (július 11-én) már megvolt. Az igazolást a helyi választási iroda elnöke adja ki.

A vasárnapi önkormányzati választásokon reggel hattól este hét óráig adhatják le a választójoggal rendelkezők szavazataikat. Szavazni a személyazonosság és lakcím megállapítására alkalmas érvényes okmánnyal lehet. A szavazásnak nem feltétele az, hogy az értesítőt is magával vigye a választó, ezzel azonban megkönnyítheti a szavazatszámláló bizottságok munkáját.

A mozgásukban gátolt választópolgárok számára mozgóurnás szavazásra is lehetőség van. A mozgóurna iránti igényt péntekig a helyi választási iroda vezetőjénél – a polgármesteri hivatalban – lehet kérni. A kampánycsend péntek éjféltől vasárnap este 7 óráig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízimadár-paradicsom a Rábca mentén

A Fertő–Hanság Nemzeti Park védett területei közé tartozik a Dél-Hanság legmélyebb része, az öt éve elárasztott Nyirkai-Hany, ahol számos ritka állat- és növényfaj él. Évente több mint húszezer vízimadár talál itt magának elegendő élelmet – ezért is kerülhetett fel a közelmúltban ez a terület a nemzetközi jelentőségű, úgynevezett ramsari területek listájára. Tovább olvasom