Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódó lomtalanítás

Március közepétől május végéig tart Sopronban a lomtalanítási akció. A városüzemeltetési kft., mint önkormányzati cég szervezi és végzi a lakossági konténeres lomtalanítást.
– Örülök a lomtalanítási akciónak, így megszabadulhattunk a felesleges kacatjainktól – meséli egy háziasszony a Kurucdombról –, de nálunk kevésnek bizonyult a felállított egy konténer. Pillanatok alatt megtelt a tároló és bizonytalan voltam, hogy a mellé lerakott szemetet is elviszik-e. Végül kétszer fordult a kocsi és gyönyörűen összetakarították a konténer környékét.

– Hétköznaponként 6-7, egyenként 5 köbméter befogadóképességű konténert helyezünk el a városban az előre meghirdetett helyeken – mondta el Kelemen Imre, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója. – Mivel minden egyes utcára nem jut gyűjtőhely, ezért a közlekedést nem akadályozó, több utca számára elérhető területeket jelöltünk ki. A konténerek tapasztalataink szerint kevésnek bizonyulnak, ezért a mellé elhelyezett szemetet is elszállítjuk. Nem áll rendelkezésünkre több tároló és bár igény lenne rá, de pénzügyi korlátaink miatt nem tudjuk biztosítani azt sem, hogy azok több napig legyenek kint. Az igazgató hozzátette a harkai úti szeméttelepen egy köbméter lakossági hulladékot naponta reggel hattól este hatig bárki ingyenesen lerakhat.

Az összegyűjtött lomot a konténerekből szintén a városi szeméttelepre szállítják. A veszélyes hulladékot ugyan igyekeznek elkülöníteni, de az uniós előírások miatt a közeljövőben át kell dolgozniuk a rendszert. Az ügyvezető igazgató hozzátette, a városüzemeltetési kft. által megkezdett lomtalanítási akció április 1-től a Sopron és térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. felügyelete és irányítása alá tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteg panaszkodik, a kórház perel

„A soproni kórházban nem törődnek azokkal, akik nem adnak hálapénzt” –… Tovább olvasom