Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódnak az útfelújítások

Sopron - Az önkormányzat folytatja útfelújítási programját. A csütörtöki közgyűlésen 100 millió forintot csoportosítottak át újabb járdák és útfelületek rekonstrukciójára.
A városvezetés határozott lépéseket tesz, hogy az Ógabona tért mielőbb bekapcsolják a közúti forgalomba. Azonnali intézkedést ígért Simon István alpolgármester, hogy az Arany János utcát ismét feltöltsék és felújításáig – várhatóan november végéig – használható legyen az autósok számára is.

– A városvezetés pontosan felmérte, hol milyen munkálatokra lenne szükség, ezért úgy döntöttünk, és azt a közgyűlés is elfogadta, hogy az utak, járdák, hidak karbantartására, felújítására a költségvetésben előirányzott összeget – 307 millió forintot – százmillióval megnöveljük – tájékoztatott az alpolgármester. – A Deák téren már az új forgalmi rend szerint lehet közlekedni, ezzel egy jelentős forgalmi akadály hárult el a városban, de jelenleg is gondot okoz az Ógabona tér lezárása a mélygarázs építése miatt.

A kivitelezők jelentős késésben vannak, ezért tárgyalásokat kezdeményeztünk, hogy mielőbb visszakapjuk az Ógabona teret mint közterületet, és megindulhasson a forgalom, annál is inkább, mert folytatódik a csatornázási program és szeretnénk minél kevesebb bosszúságot okozni a soproniaknak, illetve a város vendégeinek.

Az év végéig felújítják a Balfi utca Szedre utca és Bem utca közötti szakaszát díszburkolattal. November végéig elkészül a Baross út, a közmű-rekonstrukciót követően pedig – mint erről már beszámoltunk olvasóinknak – december 20-ig a Pócsi utca. A már említett Arany János utca érintett szakaszának felújítása – az iskola előtti parkrésszel együtt – november végére várható.

– Az Arany János utcát már eddig is többször javítgatták, hogy egyáltalán közlekedni lehessen rajta, de megtesszük most is – folytatta az alpolgármester. – Néhány hét múlva azonban véglegesen elkészül, így válik teljessé a Deák tér felújítása.Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől már lesz közvilágítás a Deák téren

Sopron - A Deák tér egy részén hat hete nincs közvilágítás. A szolgáltató tervei szerint mától ismét… Tovább olvasom