Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Folytatódnak az építkezések

Bár nyakunkon a tél, a soproni Lövérekben több építkezés előkészületei is megkezdődtek. Van, ahol már felvonultak a kivitelezők, máshol a beruházó az utolsó engedélyekre vár.
A város kiemelt övezetét szigorú szabályozás védi, s ezek az építkezések két éve vitát, sőt, tilalmat váltottak ki, az átdolgozott terveket háborítatlanul megvalósíthatják a kivitelezők.

A villanegyed védelmében

Még az előző önkormányzati ciklusban rendelt el a városvezetés építési tilalmat a Lövérek területén, mert több olyan elvi építési engedély is kiment a hivatalból, aminek nem kellett volna... A moratórium ideje alatt elkészült a villanegyedet védő szigorú szabályozási terv, az építők pedig ennek alapján módosíthatták a terveket. A Hotel Lövér szomszédságában épülő szálloda nem lesz olyan magas, mint eredetileg tervezték, a volt Szilenció helyén pedig nem lakások, hanem apartmanok épülnek.

Apartmanok és lakások

Ma már Dobos József vezeti a polgármesteri hivatal műszaki irodáját és szigorúan ügyel a rendre. Folyamatban lévő hatósági eljárásokról nem is nyilatkozik. Annyit árul csak el, hogy a hivatal 2003 első negyedévében fennmaradási és továbbépítési engedélyt adott ki a volt Hotel Szilenció helyén indított beruházáshoz. Az iratok „hetvenkét apartmant tartalmazó, kereskedelmi szállásépületre" szólnak. (Eredetileg lakásokat akartak itt építeni, ám a szabályozási terv ezen a részen ezt nem engedi.) A jogerős építési engedély birtokában az építő októberben be is jelentette a munkálatok megkezdését. – Az iroda munkatársai helyszíni ellenőrzést tartottak és meggyőződtek róla, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően folynak – mondja Dobos József. Időközben a beruházó is megváltozott. Az engedélyt még a Mercurius Kft. kérte, de már a Lövér Lakópark Kft. kapta meg. A más tulajdonosi szerkezetű cég banki finanszírozásban indította a beruházást, amelynek a FÉSZ Rt. lett a generálkivitelezője. Az átadást 2004 május végére ígérik.
A leendő apartmanházakkal szemben lakások épülnek a valamikori pedagógusüdülő helyén. Ezen az oldalon, ahol egyébként is családi házak állnak, ezt engedi a szabályozás.

Utolsó pecsét

A Hotel Lövér szomszédságában az utolsó pecsétekre vár egy szálloda építtetője. A Lövéreket védő rendelet miatt itt is át kellett dolgozni a terveket, s az épület alacsonyabb lesz, mint eredetileg tervezték. – Benyújtott építési engedélyük elbírálás alatt van, már csak egy irat hiányzik és indulhat az építkezés – tudtuk meg a hivatalban.
Az Alsó-Lövéreket sem kíméli az átalakulás. A József Attila úti volt Matáv-pályára lakóparkot képzelt el a tulajdonos. A tervek már készen vannak, de a környéken élők megfellebbezték az engedélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férjről feleségre szállt a polgármesterség

Gyalóka és Répcevis is novemberi ködbe burkolózott a hétvégén. Az emberek behúzódtak házaikba,… Tovább olvasom