Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Folytatódik az adománygyűjtés a Kecsketemplom felújításáért

A Kecsketemplom külső felújítása többe kerül a vártnál, így a vezetőség adományokat gyűjt, hogy befejeződhessenek a munkálatok.

A felajánlásokból eddig már 1,3 millió forint gyűlt össze, de közel ennyire van még szükség.

Sopron első templomának felújítási munkálatairól többször is hírt adtunk. Legutóbb arról a nem éppen örömteli fejleményről számoltunk be, hogy veszélybe került a bencés templom – közismertebb nevén Kecsketemplom – külső felújítása, mivel a munkálatok a vártnál is többe kerülnek.

Folytatódnak a munkálatok.
Folytatódnak a munkálatok.

A felállványozás után derült csak ki, hogy a templom oromzata, kődíszei és a bádogfestés sokkal rosszabb állapotban van, mint azt az elsődleges szemle alapján látni lehetett. Ezek miatt olyan szakipari munkákra van szükség, amelyek alaposan megnövelték a költségeket. A templom vezetése így támogatókat keresett, hogy előteremtse a hiányzó összeget, amely mintegy 2,5 millió forintra rúgott.

˝Rengeteg segítség érkezett, a támogatóknak köszönhetően már 1,3 millió forint összegyűlt˝ – számolt be portálunknak az eddigi eredményről Horváth László atya, templomigazgató. ˝Ezer forinttól egészen kétszázezer forintig érkeztek a felajánlások. Természetesen mindnek ugyanúgy örülök, hiszen tudom, hogy mindenki a lehetőségeihez képest adakozott. Reménykedtem benne, hogy nem csak a hívőknek fontos a templom megszépülése, és ez így is történt, sok ismeretlen is adományozott pénzt a felújításra, emellett akadtak, akik a névtelenségbe burkolózva segítettek. Mindenkinek köszönöm az eddigi felajánlásokat, és bízom benne, hogy mire fizetni kell a kivitelezőnek, addigra a teljes összeg is összegyűlik.˝

A bencés templom egy része már elkészült, a Templom utca felőli részen már látni lehet, hogyan is néz ki a felújítás után az egész homlokzat. Az épület többi részét is felállványozták, ezeken jelenleg is folyik a munka. Augusztus 15-én búcsút tartanak a templomban, ennek alkalmából jótékonysági kamaraestet rendeznek a Pannonia Hotelben, melynek bevételét szintén a külső felújításra fordítják.

Olvasóink írták

 • 8. lolita 2010. július 08. 06:55
  „Elöttem hozzaszoloknak igazuk van,es meg mas ilyen jellegü intezmenyektöl,betegektöl ellopjak a penzüket de nem gond ezek a zsivanyok meg bünhödni fognak es a sokszorosat fogjak majd elvesziteni!”
 • 7. SC 2010. július 07. 21:50
  „6. hozzászólás Valjan
  Nem csak ott gáz ám a helyzet!
  Egy Sopronhoz nagyon közeli elme otthonban a lakók pénzén fizetik be a kísérő ápolók ellátását/mindent/míg az ápoltak nyaralása alatt velük tartózkodnak...”
 • 6. Valjan 2010. július 07. 20:00
  „Nagyon szep es jo a gyujtes...
  Friss hir...
  De azert van egy fontosabb informacio is...soproni Rendorseg nem hozta eddig nyilvanosagra..
  ..Miert?????????

  Sopronban a Balfi utcai Egyesitett szocialis Intezmenyben elloptak illetve eltunt kozel 300.000Ft betegektol es a kozpenzbol...Hogy hogyan???
  A kerdes jo es talan felveti az Intezet Vezetoinek a feleloseget es azok alakalmasagat is...ha ilyen megtortenhet egy nyugdijas es beteg emberek apolasara szakosodott Intezmenyben akkor joggal feltehetjuk a kerdest,hogy ki es miert a felelos...
  Vajon az Igazgato valoban a heyzetet magaslatan all?? Vajonvaloban alkalmas az Intezmeny vezetesere? Vajon ha ilyen megtortenik,esetleg a lemondasan kell/ene/gondolkodni es atadnia a helyet a nala sokkal jobban kepzett szemelyek/re/..vagy ra biznia a soproni Onkormanyzat dontesere a a tenyleges es alkalmas vezetore?
  Sok a kerdes,de egy teny marad....Tolvaj mukodik a Balfi utcai Szocialis Intezmenyben /is/!!?
  Mindig az aktualis vezetonek rohato fel az osszes mukodessel kapcsolatos hiba...
  Egy jobb illetve egy kulturaltabb Jogallamban AZONNAL LEMONDANAK a kinevezesukrol!!
  Nem szivesen lennek nyugdijas lako a jelenlegi Balfi utcai szocialis intezmeny lakoja,mert felnek,hogy ki rabol ki a jovoben.............”
 • 5. c77 2010. július 07. 17:40
  „2
  Igazad van!!!!!”
 • 4. Csabazs 2010. július 07. 15:52
  „Egyet értek abban, hogy egy ilyen nagy értékű műemlék templomot rendbe kell hozni,de...
  kis lépésekben kellett volna csinálni.Hány éve is tatarozták kívülről a templomot?

  Hány önkormányzati ház van - részben - életveszélyes állapotban Sopronban?”
 • 3. naplopo 2010. július 07. 09:16
  „Ennyi erővel én is megpályázhattam volna, és mondhattam volna , h én 1 millió forintból megcsinálom, majd felállványozás után benyögöm, h ja kérem rosszabb állapotban van, mint 1 millió, kell még X millió mellé. Ez így elég gáz nem?”
 • 2. Nagy_Imre_Vancouver 2010. július 06. 19:12
  „"A felállványozás után derült csak ki, hogy a templom oromzata, kődíszei és a bádogfestés sokkal rosszabb állapotban van, mint azt az elsődleges szemle alapján látni lehetett."
  El kellene beszelgetni a project manager-rel aki a szemlet vegezete es visszakerni a penzt.”
 • 1. janika 2010. július 06. 18:35
  „Sokba kerülnek az efféle munkahelyek! Vagy a FIDESZ a csuhásoknak ígérte az egymillió munkahelyet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati rendelet a köztisztaságért Sopronban

Egy ingatlan tulajdonosaként számos kötelezettségnek kell eleget tennünk, hogy a köztisztaság… Tovább olvasom