Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Folytatódik a rehabilitáció

Nemzeti park - Folytatódhat a Fertő partján a békamentési akció, a hansági élőhely-rehabilitáció, valamint a Szálasi-bunker emberek előli elzárása. A szükséges forrást pályázaton teremtenék elő.
Összesen közel négyszázmillió forintos fejlesztések kezdődhetnek el a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban. A három egymástól független beruházás célja a nemzeti parkban az élőhelyi változatosság megtartása, valamint az itt honos növények és álltatok védelme. A szükséges hatástanulmányok és a tervek már elkészültek. A kivitelezés idén ősszel elkezdődhet, és legkésőbb 2011-ig befejeződik.

– Tíz évvel ezelőtt készült el Nyirkai-Hanságban az élőhely-rehabilitáció, amely olyan sikeres lett, hogy ez a terület bekerült a ramsari területek közé – mondta el Pellinger Attila, a nemzeti park ökológiai osztályának vezetője. – Az elképzelések szerint ezt a programot most a Dél-Hanságban folytatnánk.

Szeretnénk elérni, hogy a helyreállítás után visszatelepedhessenek a korábban itt jellemző növények és állatok.

Az elmúlt időszakban a Fertő-parti úton, Hidegség és Fertőboz között egy szakaszon már elkészült kétéltű állatok számára az átkelőrendszer.
Az elmúlt időszakban a Fertő-parti úton, Hidegség és Fertőboz között egy szakaszon már elkészült kétéltű állatok számára az átkelőrendszer.

Egy másik projekt a kétéltűekkel kapcsolatos. Az elmúlt időszakban a Fertő-parti úton, Hidegség és Fertőboz között egy szakaszon már elkészült a kétéltű állatok számára az átkelőrendszer. Ezt most egészen a balfi kereszteződésig építenénk ki.

Pellinger Attila hozzátette, a Brennbergbányán található életveszélyes Szálasi-bunkert lezárnák az illetéktelenek elől. Ebben a bányavájatban ugyanis védett denevérek élnek. Az állatok számára védett telelő- és szaporodóhelyet is kialakítanak. Emellett három hegyvidéki forrást is helyreállítanának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a borünnep

Sopron - A helybéliek mellett szerte az országból érkeztek érdeklődők a Soproni Borünnepre. A Fő… Tovább olvasom