Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Folytatódik a Kutyahegy belterületi vízrendezése

A Kutyahegyen áprilisban megkezdett csapadékelvezetés munkálatai a terveknek megfelelően folytatódnak, azonban a helyi közmű-rendszer előre nem látható, de szakmailag indokolt átalakítása miatt a projekt befejezése október végére módosult.

A kivitelező tájékoztatása szerint a projekt Ágfalvi úttal párhuzamos, lefedett szakasza a Liget patak torkolatáig elkészült. Emellett terv szerint halad a Rozsondai utcai csapadékvíz elvezetésnél a gerincvezeték fektetése és a hozzá tartozó víznyelők telepítése is. A Fényi Gyula körúton a gázvezeték kiváltás elkészült.

A Thirring Gusztáv utcai kereszteződésben előre nem látható problémába ütköztek a kivitelezők, a területen gáz- és elektromos vezeték kiváltás szükséges. Emellett az Ágfalvát ellátó nagy középnyomású gázvezetéket szintén ki kell váltani, mivel belóg a csapadékvíz árok szelvényébe.


Gyurasits Aladár főépítésvezető elmondta: a tervtől eltérően jelentkező plusz közműkiváltások nagyban befolyásolják a befejezési határidőt, ezért a jelenleg érvényben lévő határidőre a munkát nem lehet befejezni. Ezen feladatok elvégzése azonban feltétlen szükséges a projekt szakszerű, minden igényt kielégítő és megnyugtató lezárásához.

A projekt befejeztével a Fényi Gyula körúton és a környező utcákban lehulló csapadékvíz elvezetése megoldódik, minimalizálódnak az érintett lakóterületen a felszíni vízelöntésből származó károk, valamint a levezetett csapadék többletvizet biztosít majd a NATURA 2000 terület számára.

A projekt összköltsége: 153 426 143 Ft

Olvasóink írták

  • 3. hideme 2011. augusztus 06. 09:44
    „Nem értem... Senki nem nézte meg a közműterveket? Mi az, hogy előre nem látható probléma? Én úgy ráverném a tervezőre a kötbért, mint a huzat!”
  • 2. józanparaszt 2011. augusztus 05. 13:20
    „normális helyen elöször telkeket alakítanak, közmüvesítenek, és legvégül építkeznek...ez az utólagod toldás-foltozás mindig többe kerül nemigaz?”
  • 1. pulci 2011. augusztus 05. 11:22
    „Remélem valaki meg tudja válaszolni, hogy lesz-e aszfaltozás is az említett útszakaszokon hisz a fényi gyula körút fontos összekötő út jó lenne a munkák befejeztével leaszfaltozni ha közműveket úgyis kiváltják a projekt keretében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptembertől startol az Egyetemi Tudástár

A NYME céljai között fontos szerepet kap tudományos eredményeik közzététele, megismertetése az érdeklődőkkel. Tovább olvasom