Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Folytatódhat az arénafejlesztés

Elkészült az 550 millió forintos arénafejlesztés első üteme és rendelkezésre állnak a bővítés kiviteli tervei is. 2015-re megépül az ország első női kosárlabda-akadémiai központja.

Lezárult az 550 millió forintos arénafejlesztés első üteme. Ebben azokat a munkákat végezték el, amelyek az aréna több mint húsz éve húzódó végleges használatbavételi engedélyéhez szükségesek. Ilyen volt például a menekülési útvonalak, tűzszakaszok biztosítása és a füstelszívó kiépítése. Ezek nélkül nem lett volna lehetőség a sportcsarnok bővítésére.

– December utolsó napjaiban tartottuk meg az előzetes szemlét a tervező, a kivitelezők és az ügyvezetők jelenlétében – mondta el a Kisalföldnek Molnár Sándor tűzoltó alezredes, soproni katasztrófavédelmi kirendeltségvezető. – Ennek a szemlének az volt a célja, hogy az utolsó hatósági lépcső előtt megnézzük, hogyan valósultak meg az előírt tűzvédelmi fejlesztések. Ezek közül a legjelentősebb a menekülési lehetőség kialakítása a teraszokról oldalanként három-három széles lépcsősorral. A menekülési útvonalakon irányfényeket is elhelyeztek, az ajtókat pedig pánikzárral szerelték fel, ami azt jelenti, egyetlen mozdulattal nyithatók és nyitott állapotukban rögzülnek. Az épület füstszakaszolása is megtörtént, a konditeremben tűzjelző, az alagsori folyosókon hő- és füstelvezető rendszert építettek ki, valamint füstgátló ajtókat szereltek be.

Az arénafejlesztés elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja.
Az arénafejlesztés elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja.


A szakember hozzátette, az elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően megnövekedett az épület biztonsági garanciája mind a sport, mind a zenei rendezvények tekintetében.

– A küzdőtéren ajtókat nyitottunk az Ikva patak felé, ebbe az irányba történik ugyanis a későbbiekben az épület bővítése, remélhetőleg már tavasszal. A beruházással kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a napokban elkészült az újonnan épülő rész kiviteli terve – nyilatkozta Török Zoltán, az arénát üzemeltető kft. ügyvezetője. – A beruházás révén javulnak a körülményeink és nemzetközi szabványoknak megfelelő kosárpálya épül. A terv olyan lehetőséget is tartalmaz, hogy a terem mobil falak elbontásával 3500 férőhelyes rendezvénycsarnokká alakítható. Ilyen esemény lesz többek között a 2015-ös felnőtt női kosárlabda Európa-bajnokság. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fejlesztés alapvetően nem a nagyrendezvényeket, hanem az utánpótlás-nevelést szolgálja. A Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont létesítésére nyújtottuk be a pályázatunkat, és köszönhetően a jelentős önkormányzati támogatásnak, reményeim szerint ezt sikerül is megvalósítanunk. Ez lesz az ország első női kosárlabda-akadémiai központja, amely az amerikai egyetemekhez hasonlóan a minőségi játékosképzést tekinti céljának – zárta Török Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naplórészlet is megidézi a vészkorszakot

Levéltárból, múzeumból és magángyűjtők felajánlásából gyűlnek a relikviák az Elfeledett soproniak című, áprilisban rendezendő kiállításra. Tovább olvasom