Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Folyamatosan számolják fel az úthibákat Sopronban

A közgyűlés 150 millió forintot szavazott meg pluszban a kátyúk felszámolására, s a kivitelezők április-május hónapokban gőzerővel dolgoztak.

- Az összes hibát még nem számoltuk fel, de folyamatosan dolgozunk az utak felújításán – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Simon István alpolgármester Balfon, a Fürdő soron, ahol aszfaltszőnyeget kapott a korábban kátyús út.

– A tél tönkretette az utak burkolatát, olyannyira, hogy nem csak a holdingot, hanem közbeszerzési eljárás keretében egy külső céget is megbíztunk a felújításukkal. A közgyűlés 150 millió forintot szavazott meg pluszban a kátyúk felszámolására, s a kivitelezők április-május hónapokban gőzerővel dolgoztak.

Továbbra is járják szakembereink az utcákat, felmérik a további tennivalókat. De már most örömmel mondhatom, hogy a város több utcájában eltűntek a kátyúk és számos helyen nagyobb felületen végeztek aszfaltozást – mutatott a felújított Fürdő sorra Simon István.

Arra a kérdésre, hogy elégedettek-e a kivitelezés minőségével, az alpolgármester elmondta: – A részleges hibajavítások soha nem lehetnek olyan hatékonyak és hosszú távon is megfelelők, mint a teljes szőnyegezés, de a legjobb szakembereket hoztuk ide, komoly cégek dolgoznak az útjainkon.

Varga Mária, a balfi településrész önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy az itt élők megint nyertek: az aszfaltozással a Fürdő sori kátyúknak hosszú távra vége!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlzsúfolt a sopronkőhidai börtön - tíz elítélt helyén tizenöt szorong

A zsúfoltság hatásait foglalkoztatással igyekeznek ellensúlyozni. Nagy a teher a fogvatartottakon,… Tovább olvasom