Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fóliában nevelt vadkendert

Hegykőn, a fatelep mögötti erdős részen vadkendertermesztőt fogtak el a nyomozók. A fertődi férfi lakásán is találtak cserépben nevelt, kábítószer-alapanyagot tartalmazó növényeket.
– Névtelen telefonáló hívta fel a Soproni Rendőrkapitányság figyelmét arra, hogy a hegykői fatelep melletti erdős részen valaki fóliasátorban vadkendert termeszt – kezdte a kábítószerügy részleteit Milchram Ildikó őrnagy, vizsgálati alosztályvezető. – A nyomozók ezek után a helyszínen várták az illetőt, aki öntözésre hamarosan meg is jelent a fóliasátornál. A hátizsákkal érkező, 25 éves fertődi illetőségű férfi elfogása után bevallotta: kábítószer-élvező, és saját fogyasztásra termeszti a növényt.

A kis ültetvényen tizenegy tő vadkendert foglalt le a hatóság. Volt közöttük harminc centiméteres, de akadt százhúsz centis is.

– A hasonló és más bűncselekmények miatt már büntetett előéletű férfi lakásán is találtak a rendőrök cserépben nevelt vadkendert – folytatta Milchram Ildikó, aki elmondta: visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult büntetőeljárás. A növények kábítószer-tartalmának mértékét szakértők bevonásával állapítják meg. Amennyiben a fiatalember vállalja a kábítószer-függőséget megszüntető gyógykezelést, akár meg is szüntethetik az eljárást ellene. Ha nem, úgy a bíróság előtt kell felelnie tettéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a végzős óvoda- és szociálpedagógusokat is

Óvoda- és szociálpedagógusokat, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozókat avattak tegnap a… Tovább olvasom