Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Fókuszban az utak állapota

Bemutatkozott Sopron közgyűlése előtt a város új rendőrkapitánya, dr. Boros Gábor. A képviselők tapssal búcsúztak Tellesz Endrétől, aki több mint húsz éven át dolgozott a Soproni Rendőrkapitányságon, s annak hét évig volt vezetője.
A testület az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok üzleti tervét is megszavazta, s meghatározták az ügyvezetők díjazását is. Beleegyeztek, hogy a Handler-iskolában felsőoktatás induljon, s igent mondtak arra is, hogy Sopron – az országban elsőként – IPA-város legyen.
Az ország egyik legbiztonságosabb megyéjének nevezte régiónkat dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány, s arra kérte Sopron közgyűlését, hogy a személyi döntések esetén is támogassák a rendőrség tevékenységét. Kiemelte a soproniak munkáját, s elismeréssel szólt Tellesz Endréről. Dr. Boros Gábor – aki mától az ország legfiatalabb városi rendőrkapitánya – megköszönte a főkapitány bizalmát, Tellesz Endre pedig jókívánságokkal búcsúzott. A frakcióvezetők mind méltatták munkáját és további sikereket kívántak Tellesz Endrének.
Megszavazták a képviselők az önkormányzati tulajdonú társaságok üzleti terveit is, majd megállapították az ügyvezetők díjazását. Eszerint a GyIK Kht. vezetőjét január elsejéig visszamenőleg idén havonta bruttó 185 ezer forint illeti meg, a Pro Kultúra Kht. vezetője pedig 302 ezer forintot kap. A Soproni Ingatlankezelő Kft. első emberének 255 ezer forintos fizetést, a távhőszolgáltató igazgatójának 240 ezret szavaztak meg. A Soproni Városüzemeltetési Kft. igazgatója némi vita után szintén emelt fizetést kaphat: 275 ezer forintot.
A testület szerint is több helyen katasztrofális az utak állapota. A város közlekedési rendszerének helyzetéről és annak a gazdaságra és a lakosságra gyakorolt hatásáról készült tájékoztatót a képviselők jó, elemző anyagnak ítélték, mely rávilágít arra, hogy hosszú távú koncepció kidolgozása szükséges a közutak és a közlekedés tekintetében. Egyetértett a többség a régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjának megvalósításával, s vállalták az ehhez szükséges önrészt is.
A Handler-iskola, együttműködve a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel, akkreditált faipari termelésszervező főiskolai szakképzést indíthat.
Egyetértett a közgyűlés az önkormányzati szociális intézmények rekonstrukciójával, amelyet egy kormányhatározat tesz lehetővé. A pénzügyi bizottság javaslatát, hogy vizsgálják meg a szociális intézmények a kórház területén való elhelyezésének lehetőségét, a többség elvetette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom