Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fokozzák a rendőri jelenlétet Sopronban

Fokozzák Sopronban és környékén a rendőri jelenlétet; a 151 kapitányság közül a 13. legjobbnak ítélt soproni szeretné megőrizni előkelő helyezését. A hosszú hétvége során is civilek és egyenruhások ügyelnek a közbiztonságra.

– Az ország 151 rendőrkapitánysága közül az első félévben a 13. legjobb helyen végzett a felderítési mutatók és szakmai munkája eredményeképpen a soproni kapitányság – közölte Szabó Jenő alezredes, rendőrkapitány. – A rangsorban elfoglalt előkelő helyezésünket a jövőben is szeretnénk tartani, illetve még előrébb lépni. Ezt a célt szolgálja többek között az is, hogy a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében hónapok óta emeltük a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök számát. Ehhez a megyei rendőr-főkapitányságtól is kaptunk segítséget.

A soproni térségben egyre több járőrszolgálatost látni a közterületeken. Fotó: Magasi
A soproni térségben egyre több járőrszolgálatost látni a közterületeken. Fotó: Magasi


Főképpen olyan helyekre vezényeltük embereinket, ahol eddig ritkábban lehetett látni őket, így például a Pihenőkereszt térségébe vagy a Jereván-lakótelepre. A szórakozóhelyek környékén immár kutyás járőrszolgálat dolgozik az esti, éjszakai órákban. Mindez bűnmegelőző szerepet tölt be, s ez a statisztikánkon is meglátszik: illetékességi területünkön tavalyhoz képest mintegy tíz százalékkal kevesebb a bűncselekmények száma azonos időszak alatt.

A hosszú hétvégével kapcsolatban a rendőrkapitány hozzátette: a polgárőrökkel közösen rendőrök irányítják majd a közúti és a gyalogosforgalmat a temetők környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: megszűnt az első órai ingyenesség a soproni InterSparban

A vásárlók között folytatott írásos felmérés azt igazolta vissza, hogy többségük hajlandó lenne egy… Tovább olvasom