Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fokozott rendőri ellenőrzés a főutakon

A Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti akciót szervezett a 84-es és 85-ös főutakon. Főként szabálytalan előzés és gyorshajtás miatt büntettek a rendőrök.

– A fokozott ellenőrzés során közel száz személlyel szemben intézkedtünk, szabálysértési feljelentést és helyszíni bírságot szabtunk ki. A kétnapos akció alatt kiemelten a szabálytalan előzés, valamint a sebességtúllépés miatt léptünk fel, mindkét esetben 28–28 járművezető ellen. A szabálysértők kiszűrésére különösen hatékony volt a szolgálati motor alkalmazása – tájékoztatott Kovács Miklós rendőr alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Hozzátette, az alkalmazott szankciók mellett a szabálytalan előzésért öt, a gyorshajtásért minimum négy bűntetőpont is járt. A vezetői engedélyt tizennyolc bűntetőpont után hat hónapra visszavonják.

– Az ellenőrzések tovább folytatódnak, ugyanis elmondható, hogy a személyi sérüléses közlekedési balesetek főbb oka a közutakon elsősorban a szabálytalan előzés és a sebesség korlátozás figyelmen kívül hagyása – fogalmazott végezetül Kovács Miklós.

Olvasóink írták

 • 3. igazember 2012. április 06. 22:09
  „"Csetneky" Nekem is ez a véményem."pénzbehajtás a cél, "Ebböl akarják megrakni az államkasszát,amit aztán jó szokás szerint megint el lehet umbuldázni.”
 • 2. Csetneky 2012. április 04. 22:18
  „Az utolsó bekezdésben írtakat cáfolják az éppen itt korábban megjelentek. Ugyanis azok szerint a balesetek fő-fő-fő forrása az elsőbbség meg nem adása, tehát a figyelmetlenség. Azt meg ugyebár nem méri a traffipax. De végülis a pénzbehajtás a cél, arra meg jó lesz. Hajrá, csak így tovább! Csak a bűnözőkkel is kezdeni kellene már valamit.”
 • 1. Figyelő2012 2012. április 03. 23:26
  „Nagyon korrekt!
  Végett kell vetni a 85-ös-ön tapasztalható száguldozásnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: Hova lett 10 milliárd forint? Pongráczné: Nagyhét, nagy csúsztatások

Kalmár István (MSZP): joggal kérdezik a soproniak, hogy hová lett 10 milliárd forint. Pongráczné… Tovább olvasom