Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Fokozott ellenőrzés a 85-ös főúton

Öten mobiltelefonáltak vezetés közben, két gyorshajtót kellett leállítani, továbbá egy szabálytalan előzőt és egy olyan sofőrt is, aki nem kötötte be a biztonsági övét.


Kovács Miklós alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: a balesetmegelőzési célzattal elrendelt kontroll a főút egyik legveszélyesebb, Pereszteg és Fertőszentmiklós közötti szakaszára fókuszált.

A sebességmérés mellett a közlekedési szabályok betartását ellenőrizte a rendőrség. Fotó: Magasi Dávid
A sebességmérés mellett a közlekedési szabályok betartását ellenőrizte a rendőrség. Fotó: Magasi Dávid


Abban a térségben idén már két halálos közlekedési baleset is történt. A sebesség-ellenőrzés mellett a rendőrök a biztonsági öv használatát is nézték, a szabálytalan előzéseket kiszűrték, és a vezetés közben mobiltelefont használókkal szemben is felléptek.

Az akcióban motoros rendőr is részt vett. A közlekedési szabályok áthágásáért  összességében 210 ezer forintra bírságolták a vétkes sofőröket.

Öten mobiltelefonáltak vezetés közben, két gyorshajtót kellett leállítani, továbbá egy szabálytalan előzőt és egy olyan sofőrt is, aki nem kötötte be a biztonsági övét. A fokozott ellenőrzés a napokban is folytatódik.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Karcsika 2012. augusztus 22. 12:14
  „Re: #48. tkrs9980 2012.08.17. 21:57
  Igazad van.


  "Mindenhol azt harsogják, minden médiában, hogy a 10 napos fokozott ellenőrzés célja az elmúlt pár fekete hétvége felszámolása."

  Inkább a ceglédi, devecseri, borsodi eseteket számolják fel!

  De Cegléden még 5 rendőrt is megkergettek c..ok! Vasvillákkal, kapákkal.
  Ilyenkor kéne 1-et a levegőbe lőni, aztán a többit a fantáziára bízom.
  USÁ-ban, a nagy demokráciában ez IS másképp van!”
 • 57. igazember 2012. augusztus 21. 19:45
  „"56. Csetneky " Hova gondolsz,hogy lenne pénz behajtás?Ejnye,bejnye,hát miböl javítatnák meg a kisbuszt,ha elromlott?A Sógorok,már röhögnek az itteni büntetési tételeken.Azt mondják megérdemeljünk,mert aki ilyen sokat keres mint MI..... !!!Most nézem csak,nézd a képen még röhög is rajtunk.”
 • 56. Csetneky 2012. augusztus 21. 10:27
  „Tegnap délután a vitnyédi egyenesben vészvillogóval állt egy rendőrségi kisbusz, még a háromszög is ki volt téve. Na, ha ebből taffiztak, az szabályos? Mert hogy jellemes, az biztos. Mert tutira nem pénzbehajtás, hiszen fényes nappal a nyíl egyenes és csontszáraz úton valóban csak 90-nel szabad menni, mert különben rendkívül balesetveszélyes.”
 • 55. k@rika 2012. augusztus 21. 06:54
  „Off:

  51. bojtár: Indítsd újra a gépedet, lécci, mert tele van a vágólap hülyeségekkel... :)

  On: n.c.”
 • 54. Mankapunka 2012. augusztus 18. 17:32
  „Én ezért szeretek itt élni,itt mindenki csak ugatni tud,de ha ott a helyzet,meglapul.”
 • 53. K83 2012. augusztus 18. 13:39
  „Csak ugye én nem vagyok annyira "értelmiségi", hogy semmibe vegyem a szabályokat, mint itt szinte mindenki! Persze mindenki hibázhat, na de azt azért az kiderül, hogy ki mit hibázik. Mert nem mindegy, hogy 50-nel ütsz el valakit a faluban/városban, vagy 100-zal. És ha én valakit elütök, akkor meghúzom magam. Nem kiabálok állandóan, hogy pénzbehajtás, meg hasonlók. Akinek a pénzbehajtás nem tetszik, menjen külföldre. Ott majd még jobban behajtják a pénzét! Csak ott vannak olyan "értelmiségiek", akik betartják a szabályokat. És nem ők a kisebbség!!”
 • 52. OCC 2012. augusztus 18. 08:46
  „"családtagomnak baja esik, akkor nem a kórházba kerültök"

  Ajaj, és ha a családtagod, vagy éppen te hibáznál...akkor a helyzet????

  Igazi """"értelmiségi""" lehetsz!”
 • 51. bojtár 2012. augusztus 18. 08:22
  „rendőrség :)
  Levelet írt Ostenburg-Moravek Gyulának a TEK vezetője - kapott is rá választ

  Postán kereste a TEK vezetője, Orbán Viktor testőre, Hajdú János a (megszűnt) Szent Korona Rádió Egyesület címén Ostenburg-Moravek Gyula M. Kir. Cs. nyugalmazott őrnagyot. Sopron hős védelmezője leereszkedett hozzá, és válaszolt neki.Ostenburg-Moravek Gyula válasza:

  Tisztelt Hajdu János r. dandártábornok!
  Ügyszám: 30100-802/86/1/2012. jog

  Szíves levelét megkaptam, bár igen körülményes volt számomra eljuttatni, tudniillik hősi halált haltam jópár éve, azonban a mai magyar hazafiak mindig megidézik szellememet, így visszajárok kísérteni a balliberális hazaárulók legnagyobb bánatára. Ebben a levélben kérdőre vonja eljárásunkat, miszerint az Ön beosztottjának képmását az általam vezetett Szent Korona Rádión közzétettem.

  Tájékozódtam az ügyben, és a fellelhető tanúkat kihallgattam. Az üggyel foglalkozó tisztekkel értekeztem, a tényekből összeállítottam a történést (a jegyzőkönyvek az irodámban vannak). Arra a megállapításra jutottam, hogy az Ön beosztottja finoman is szólva nem volt a helyzet magaslatán, mikor az egyik bajtársunkkal szemben eljárt. Ön szerint illő, hogy valakit azért állítanak elő, mert tüntetni mer a jelenlegi Magyarországot terrorizáló szervezet (IMF) ellen, és eközben, a terrorizálókat kiszolgáló miniszterelnök lába elé (egyébként észrevehetetlen módon) pénzt szór (5-10 forintosokból pár darabot)? Aztán azt hazudják róla, hogy fejbe akarta dobni a miniszterelnök urat, ami nyilvánvalóan nem igaz. Később elengedik szóbeli figyelmeztetéssel (?) az eljárás alá vont személyt, ami alátámasztja, hogy jogtalanul állították elő.

  Szintén ezen kollégája egy lányt egyszerűen fellökött, mikor a szólásszabadság jogával élve fel akarta emelni tiltakozó tábláját, ami bármilyen rendvédelmi szerv tagjától elképzelhetetlen magatartás.

  Látszik a felvételeken, hogy a helyszínen lévő beosztottjai tanácstalanok az ügyben, a helyzetet nem jól kezelik és nem jól reagálják le.

  A Terrorelhárítási Központ jó hírnevében esett kár azzal, hogy nem a valódi terrort (IMF) hárították el katonái, hanem a terroristák ellen tüntetőkkel szemben léptek fel, ráadásul szakmaiatlanul, és még az emberi normáknak sem megfelelve.

  Engedje meg, hogy mint a Csendőrség nyugalmazott őrnagya, hadd adjak pár szakmai javaslatot az ügyben.
  -Az előállításra parancsot kiadó parancsnokot le kell váltani és/vagy le kell fokozni.
  -Az előállítást végző és a lányt fellökő beosztottat fegyelmiben kell részesíteni és konyhaszolgálatra kell küldeni legalább két hétre.
  -Amennyiben Ön úgy ítéli meg, úgy 20 botütés kiszabása is alkalmazható mellékbüntetésként a lányt fellökő katonájával szemben.

  Ami a beosztott képmásának jogait illeti: hadd tájékoztassam, hogy én az Apostoli Magyar Királyság Csendőrségének nyugalmazott őrnagyaként nem ismerem el sem az 1949. évi XX., sem a második Orbán-kormány által lefektetett alaptörvényt, ugyanis mind a kettő illegitim alapon áll (egyik sem jogfolytonos az 1945-ös szovjet megszállás előtti történeti alkotmányunkkal, nem összeegyeztethetőek a Szent Korona tannal). Én 1918-19-ben is a forradalom ellen küzdöttem a patkányok ellen, 1945-ben pedig fegyverrel a kezemben haltam meg az idegen megszálló vörös hordával szemben harcolva, így nem várható el tőlem, hogy a jelenlegi rendszert legitimnek fogadjam el, mikor az a szovjet megszállással létrejövő idegen berendezkedéssel jogfolytonos.

  A Szent Korona Rádió kiadása pedig nem Magyarországról történik, tehát még a jelenlegi magyar jogi szabályozás hatályán is kívül van. Az én időmben pedig ilyen jogi esetekre pedig nem volt példa, tekintve, hogy nem létezett Internet. A hasonló ügyeket párbajjal intéztük el akkoriban egyébként.

  Tehát mérlegesem során nincsen releváns jogszabály, csakis erkölcsi mérce. Amennyiben Ön kiszabta a megfelelő elmarasztaló intézkedéseket, úgy természetesen levesszük a beosztottjának képmását. Addig azonban legyen ez a "büntetés", anélkül, hogy most újra bemásolnánk ide az Ön beosztottjának képét. Egyébként én rólam bármelyik intézkedésem során készült fényképet közzé lehet tenni bárhol. Engem valamiért nem zavar az, ha újságokban szerepelek. Én minden tettemet vállalom, én minden tettemmel a Hazámat szolgáltam és szolgálom!

  Kérem, hogy a radio@szentkoronaradio.com címen adjon arról tájékoztatást, hogy:
  -Milyen lépéseket tett Ön annak irányába, hogy több, a hazafiakat vegzáló, megalázó intézkedésre ne kerüljön sor az Ön állománya részéről?
  -Milyen büntetést szabott ki a hibás parancsot kiadó helyszínen lévő rangidős beosztottjának?
  -Milyen büntetést szabott ki a hibás parancsot végrehajtó, szakmaiatlanul eljáró, egyértelműen a hazafiakkal szemben ellenségesen fellépő beosztottjának (akié a képmás)?

  Tiszti becsületszavamat adom, hogy a megküldött tájékoztatást közzé nem teszem, harmadik félnek át nem adom, azonban kézhezvételével a képmást és mindenféle felvételt a Szent Korona Rádióról leveszek.

  Kelt.: 2012.08.17.

  Ostenburg-Moravek Gyula sk.
  M. Kir. Cs. ny. őrnagy”
 • 50. K83 2012. augusztus 18. 07:29
  „Sírjatok csak és hajtsatok! Aztán vagy a csekk vár rátok, vagy a koporsó. De a lényeg, hogy vagytok itt 20-an, aztán egy élhető KRESZ-t akartok, meg ilyen hasonló okosságokat. Az élhető KRESZ-ben is lesz sebességhatár, úgyhogy nyugodjatok meg. És mint mindig, most is csak azt tudom mondani: Hajtsatok nyugodtan, de ha egy családtagomnak baja esik, akkor nem a kórházba kerültök.”
 • 49. knifemaster 2012. augusztus 17. 22:13
  „6. andor47 2012.08.17. 09:06
  Nem a bűnügyi és gazdasági nyomozókat rakják ki közúti ellenőrzésre.”
 • 48. tkrs9980 2012. augusztus 17. 21:57
  „Vicc az egész.Adó beszedés.Elvonatkoztatva attól, hogy egy Barkas 50 ről háromszor akkora úton áll meg mint az én autóm(nem egy csúcs gép, RS Octávia) a sofőr kora, vagy pillanatnyi állapota, hangulata jelentősen befolyásolja a reakció időt.Ezért teljesen eltérő adatok mérhetők, van aki 200 ról előbb megáll mint más 90 ről.Nem is kell hozzá alkoholt vagy mást fogyasztani, elég hozzá kialvatlannak lenni,vagy öregebbnek, stb.Mindenhol azt harsogják, minden médiában, hogy a 10 napos fokozott ellenőrzés célja az elmúlt pár fekete hétvége felszámolása.
  Így nem fog menni, rossz az eszköz.A történelem során a megfélemlítés mindig lázadáshoz vezetett.És ha jól emlékszem a balesetek túlnyomó részét külföldiek okozták, és szenvedték is el. Az alkohol szonda teljesen jogos.Drága rendőreink egyszer talán megértik, hogy nem ellenünk vannak, hanem értünk, és ha úgy is viselkednek, akkor többet kapnak a köz megbecsüléséből.Nem kell majd a seattal, az octaviával, és újonan a golfal is aljas helyekről mérni, sőt mérni sem kell,kiáll egy bütykös ladával és mindenki odafigyel, mert ott van a rendőr.Nem tudom ki hogy van ezzel, de addig nem tudom tisztelni az adómból fizetett rendőrt, amíg sunyibbnál sunyibb módszerekkel arra vadászik, hogy megbüntethessen.Ezt nekik kell kiérdemelniük a társadalomtól, amíg nem sikerül nem lesz itt rend.Én szurkolok nekik, két gyerekem van, rájuk is vigyázni kellene pl a zebrákon, de ugye a felüljáró trafizása a fontos most.”
 • 47. Figyelő2012 2012. augusztus 17. 20:59
  „46.
  Nem szoktam 70-nel döcögni, de bátran kimerem jelenteni, hogy 90-es sebességnél letoltnak az útról.
  Ahogy pedig szemből szabad az út, záróvonal ide vagy oda, biztosan előznek.
  Mellesleg megjegyzem, 7,5 tonna felett, pedig 70 a megengedett sebesség határ, így lehetséges, hogy egy egy autó megfogja a közlekedőket, de ez nem jelenti azt, hogy záróvonalnál ész nélkül lehet előzni.”
 • 46. Lobbo71 2012. augusztus 17. 20:12
  „45. Figyelő2012 "10 autósból 5 záróvonalnál előz."

  Mert a másik öt 70-nel döcög napsütésben, mert nem tudja, hogy a 70-es korlátozás csak vizes úttest esetén érvényes :)”
 • 45. Figyelő2012 2012. augusztus 17. 19:18
  „Éppen itt az ideje, hogy megszüntetik a versenyzést ezen a szakaszon!
  10 autósból 5 záróvonalnál előz.”
 • 44. habitus 2012. augusztus 17. 19:08
  „Szép jo estét!Ha mindenki betarja a szabályokat akkor nincs bünti, hány embert láttam a városban vezetésközben telefonálni,Hányszor elöztek minket zárovonalon, pedig mi sem mentünk lassan csak a megengedett sebességgel,Rendöröknek az a dolguk,hogy ellenörizzenek, ha nem teszik az a bajotok!!!!!! ez a magyar mentalitás, igenis büntessenek, akinek 10 millás kocsija van azokra nem vonatkoznak a szabályok?Ma a szigety attila uton 4 auto is átment a piroson,meglehet nézni mi van a tihanyi uton is ,Nem reklamálni kell az ellenörzésekért hanem örüljetek neki”
 • 43. TBK 2012. augusztus 17. 18:31
  „40. Lobbo71 2012.08.17. 17:47
  "És nem a rendőr dönti el, hogy hol mér. Oda áll, ahova küldik."
  akkor ki dönti el? Az sünbázis takarítónénije vagy maga orbán viki?
  Tegye fel a kezét aki látott már sebesség mérést óvodák/iskolák környékén
  jah közlekedés biztonság a cél, kackackac”
 • 42. OCC 2012. augusztus 17. 18:08
  „"S még egy, nem kellene keverni a közlekedési osztály munkáját a közrendvédelmi vagy nyomozó osztállyal "

  Ez igaz, de nálunk sajnos közlekedési osztály munkatársai SOKKAL aktívabbak mint a közrendvédelmiseké.....
  Éltem Ausztriába (ha már mindenki ezzel példázódik..), ott betörték a szélvédőmet és azonnal ki is jöttek a rendőrök 5 percen (!) belül, itthon feltörték az autómat több mint 4 ÓRA alatt jöttek ki helyszínelni!!!

  És miért????
  Bűnügyek csak viszik pénzt...arra nincs kapacitás.
  Többit tudja mindenki”
 • 41. strela 2012. augusztus 17. 18:05
  „Osztrákok városon kívül 100-al mennek, mert az szabályos és biztonságos. De ha itthon megyek 100-al, akkor meg potenciális gyilkos vagyok? Hogy is van ez?”
 • 40. Lobbo71 2012. augusztus 17. 17:47
  „Lestate : Németországban tudod hogy mér a rendőr? Lakott terület vége, az utolsó ház kerítése mögé van elbújva. Amikor 10 méterre vagy, akkor lép elő és irányítja rád a kézi lézert. Úgyhogy nem kell szidni a magyar rendőröket, csak a munkájukat végzik. És nem a rendőr dönti el, hogy hol mér. Oda áll, ahova küldik.”
 • 39. Lestate 2012. augusztus 17. 17:20
  „jimms,

  Lehet, hogy vannak ilyen tapasztalataid, de valamiért mi mindig lényegében csak a rosszat vesszük át(illetve Ausztria nem nagyon nyugat). Vajh miért? Amúgy megnézném, hogy mikor találsz hídról lefelé hajtókat mérő rendőrt.

  Betartani a kreszt? Talán élhető kresz kellene. Azt pedig talán gyakorlatiasan kellene kezelni, értem ezt a különböző táblák kihelyezésére, villanyrendőrök rendes beállítása... Persze az ember próbál szabályosan közlekedni, de ahhoz megfelelő kultúra kéne a szervező, ellenőrző szervek részéről is. Anno nekem úgy tanította az oktatom, aki egyetem is tanítja, hogy egy több sávos úton az ember nem mehet 50nel, hanem a közlekedés ritmusában kell vezetni, különben balesetet okozhat. Ez szerintem rendben is van, normálisabb városokba, csomó városon belüli útra kiteszik a 70es táblát. Győrben, ilyen helyeken mérnek. Nekem senki se mondja, hogy az ETO Parktól befelé a 62-vel balesetveszélyesen vezetek. Persze a MOl kútnál parkolójában ülő rendőr szerint az voltam. Az már nem zavarja, hogy a győri kocsmák előtt átlagosan, folyamatosan 5-6 autó áll. Arról nem beszélve, hogy akik közúton 70-nel döcögnek és még az úttartás is nehezükre esik, ők persze szabályosak. Szóval lehet méregetni táblák mögül, csak egyrészt nem érik el a kommunikált hatást, mert ha lefényképeztek, akkor már minek lassíts, csak kimondatlant, a pénzgyűjtést. A normál működéshez az kell, hogy jól láthatóan mérjenek, mert a forgalom lassítás a cél, azok, akik ezt nem látják be, azok sokat kezdeni nem tudok.”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füst áradt a lakásból - a tűzoltókat hívták Sopronban

A szomszédok szerint sajnos, majdnem minden hónapban történik hasonló az egyik Új-hermesi lakásban. Tovább olvasom