Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Fogynak az apartmanok

Tíz egykori apartmant már értékesítettek, huszonkettőt pedig bérbe adtak Sopronban a Lövér körúton.
Ez év tavaszán sokan megkérdőjelezték, a soproni önkormányzat döntését (jogilag és erkölcsileg), nevezetesen, hogy megvásárolta a fertődi építőktől a Lövér körút 33. szám alatti apartmanházat. Az ott épített üdülőapartmanok ugyanis eladhatatlanok voltak, csupán néhány kelt el közülük. A város azonban megváltoztatta a területre érvényes szabályozási tervet, így az apartmanokat át lehetett minősíteni lakásokká. Az ügyletet a Sopron Holdig Rt. vette kézbe, remélve, hogy megtérül a befektetés, sőt, hasznot is hoz.

– Tíz egykori apartmant gyakorlatilag már értékesítettünk, a szerződések készen állnak, de addig nem lehet aláírni a papírokat, míg a Lövér-rendelet módosítása nem emelkedik jogerőre – tudtuk meg Beck Györgytől, a Sopron Holding Rt. vezérigazgatójától. – Huszonkettőt pedig bérbe adtunk, tehát úgy gondolom, jó úton haladunk, már csak a lakások felét kell értékesíteni. A folyamat nyilván felgyorsul, ha rendeződik a jogi háttér is.

A nagy üzletet azonban nem a már kész lakások eladásától reméli a város, hanem újak építésétől. Ugyanis az ingatlanon még 45-50 lakást építenek. Az elvi építési engedély a rendelkezésükre áll. A vezérigazgató úgy számol, hogy – figyelembe véve az igényeket – húsz 45-50 négyzetméteres lakást húznak fel, a többi pedig nagyobb alapterületű lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott az ebtenyésztő pere

Szakértői vélemények ismertetésével és tanúk meghallgatásával folytatódott szerdán a soproni Örsi András büntetőpere. Mint ismeretes, az ebtenyésztőt a városi ügyészség állatkínzással vádolja. Dr. Gajdos Anikó bíró először ismertette a felkért szakértő megállapításait. Ebből kiderült, a Sopronban tenyésztett mudi fajtájú kutyák igénylik a rendszeres munkát, a szellemi tevékenységet. Tovább olvasom