Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Foggal húzott el nyolctonnás kamiont - Nick Árpád volt Balf vendége

Nick Árpád Guinness-rekorder erőművész volt a Balfi Egészségnap díszvendége, aki foggal húzott el egy nyolctonnás kamiont.

Az elmúlt évekhez képest idén a kánikula miatt kevesebben neveztek a balfi egészségnapi futásra-biciklizésre, de így is száztízen teljesítették a másfél kilométeres távot. Az rendezvény díszvendége, a Guinness-rekorder Nick Árpád bemutatójára viszont ennél is többen voltak kíváncsiak. Hazánk és a világ egyik legerősebb embere először az ásványvízüzem 15 tonnás kamionja megmozgatásával próbálkozott, de a rekkenő hőség miatt végül ˝csak˝ a kamion nyolctonnás nyerges vontatóját húzta el, igaz, szájjal. A jelenlévők óriási ovációval ünnepelték a nem hétköznapi teljesítményt.

Foggal a kamiont: Nick Árpád nem hétköznapi teljesítményét hatalmas ovációval ünnepelte a balfi közönség. Fotó: Gosztonyi
Foggal a kamiont: Nick Árpád nem hétköznapi teljesítményét hatalmas ovációval ünnepelte a balfi közönség. Fotó: Gosztonyi

– Pályafutásom gerelyhajítással kezdődött, kétszeres ifjúsági bajnok voltam, de idővel az egyre nehezebb feladatok teljesítése jelentett számomra kihívást. Később artista erőművészként több évig az Egyesült Államokban szerepeltem. Tisztes foglalkozásom dobóatléta-edző és masszőr – mondta portálunk érdeklődésére Nick Árpád tizenegyszeres hazai erőemelő-bajnok, tízszeres magyar szkanderbajnok, erőemelő világ- és Európa-bajnok, aki elhúzott már mozdonyokat, kompokat, repülőgépeket is. – S hogy miként készülök fel egy-egy ilyen erőpróbára, mint a balfi? Saját gyártású speciális multifunkciós kondigép segítségével, amely legfőképpen azokat az izmokat – így a szájizmokat is – tartja napi szinten edzésben, amelyek a legnagyobb erőfeszítésnek vannak kitéve. Talán ennek köszönhető, hogy 57 évesen is úgy érzem magam, mint egy tinédzser...

Nick Árpád hétfőn 13 órakor a szántódi kompkikötőben új Guinness-rekord felállítását kísérli meg: szkanderasztalon egyetlen szkandermozdulattal megmozdítja a 370 tonnás kompot, amit utána néhány méteren keresztül fog húzni. Mint mondta, ezzel a megmérettetéssel szeretne elköszönni az emberfeletti próbatételektől, ám ha bemutatókra hívják, szívesen vállalkozik fellépésekre szerte az országban. Több Guinness-rekord fűződik nevéhez: Balatonfüreden egy 234 tonnás katamarán hajót, Budapesten egy Boeing 737-es, 60 tonnás repülőgépet, 2004-ben a 309 tonnás Kossuth nevű komphajót húzott el.

Talán kevesen tudják, ő a Drogmentes Magyarországért Mozgalom védnöke is. Huszonhárom éves fia, Ádám felsőfokú tanulmányai mellett mi más sportot is űzne, mint gerelyhajítást. Edzője a világcsúcstartó gerelyhajító, Parragi Ferenc.

Olvasóink írták

 • 11. 1soproni 2010. június 19. 15:58
  „A nyomtatott Kisalföldben is ennyi a sajtóhiba? Meg ilyen érdekes cikkekkel van tele? Mert akkor még egy darabig nem fizetek rá elő.”
 • 10. NoBo 2010. június 18. 17:03
  „Komoly eszmecsere....”
 • 9. Vita-Max 2010. június 16. 06:03
  „canis:
  Köszönöm a tájékoztatót,de tényleg nem tudtam róla, ugyanis akkor elmentem volna.Remélem nem feltételezi senki,hogy tudtam róla,és csak a számat jártatom:))))))”
 • 8. canis 2010. június 15. 18:19
  „Kedves Vita-Max! A program nem csak a Kisalföldben, hanem a soproni rádiókban egy hétig, több soproni újságban (Sopron Press, Helyi Téma), plakátokon, és legalább négy honlapon (pl. Sopron, valamint Balf honlapja) volt meghirdetve. Egyszerűen nem értem, miért nem jutott el Önhöz az információ.”
 • 7. máris 2010. június 15. 17:39
  „ÁRPI! KÉRLEK, HOGY EGYSZER, HÚZD EL A PARLAMENTET, IS AMIKOR BOTOX ILDIKÓ OSZTJA AZ ÉSZT!!!”
 • 6. Vita-Max 2010. június 15. 12:49
  „C-Dúr:
  Szuper volt a tájékoztatója,már-már túl jóra sikeredett,és volt benne bőven a kioktató cinikus jellegből is,amire igazából nem vagyok kíváncsi,de azért köszönöm!!!! Kérem nézzze el nekem,hogy ilyen tudatlan vagyok és csak háborogni tudok,ahelyett,hogy kellő képpen tájékozódtam volna a megfelelő helyen!!!
  Viszont annak nagyon örülök,hogy vannak még rendes emberek mint Ön is,akik mindig az ismeretek tetőfokán állnak,és egy-egy jólirányzott gondolattól azt hiszik magukról,hogy nagyon okosat írtak...
  Azért nem járatom a napilapot,mert ahol én, "proli tájékozatlan személyiség" lakom, eltulajdonítják a postaládákból,és nincs kedvem másnak újságot venni.Gondolom Ön erre is találna megoldást????? Örrömmel olvasnám azt is!!!!!!
  Ennek hiányában Én a naív, buta online olvasó azt gondolnám,hogy az internetes oldalon is leközölnek ilyen eseményeket,mert hát mitagadás szívesen megnéztem volna.....
  Agyébként ha gondosan elolvasta az írásomat,és nem csak a napilap fogalma üt szeget a fejébe,akkor világosan kiderül belőle,hogy Én kérdeztem,hogy volt-e előjele,vagy felkészületlen voltam????
  Az esemény előtt két nappal közlik le,hogy mi lesz Balfon????Legalább egy héttel előbb kellett volna!!!!!!!
  Mi a véleménye okoska???????”
 • 5. janika 2010. június 14. 15:53
  „No neki biztos nincs problémája a rágós hússal!”
 • 4. C-Dúr 2010. június 14. 13:51
  „helyesebben mondva: "vaktában a nagyvilágba..."”
 • 3. C-Dúr 2010. június 14. 13:48
  „Vita-Max és Naplopó! A Kisalföld napilap - az az újság, amit kézbe lehet venni és olvasgatni - igenis megírta az esemény előzetesét, mégpedig a június 11-i szám 8. oldalán. Ha így folytatjátok, fiúk, s csak az online-kiadást nézitek, sok olyan dologról fogtok lemaradni még, ami érdekelne benneteket. Hát én ezért járatom a napilapot. S persze megnézem mellé az online-kiadást is. De unom már, hogy mindig fel kell világosítanom azokat, akik csak úgy beleüvöltenek vagtába a nagyvilágba. Nem is unom. Örülök, hogy nem én dumálok hülyeségeket.”
 • 2. naplopo 2010. június 14. 10:14
  „#1
  egyetértek.
  Kivétel nélkül mindenről utólag tudósít a Kisalföld...... (pl. egészség felmérés a Magyar utcában is nemrég)
  full gáz”
 • 1. Vita-Max 2010. június 14. 06:58
  „Ez mind szép,és jó,csak azt hiányolom,hogy előre miért nem volt meghirdetve,hogy legalább egyszer az ember részt vehetett volna ilyen eseményen????
  Mindig utólag kell megtudni,vagy én nem voltam kellően felkészült??Irjátok meg,hogy volt-e előjele ennek az eseméynnek.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kánikulai hétvége: ezrek keresték fel a vízpartot Sopronban és környékén

A kánikulában ezreket vonzottak a soproni és környéki strandok. Ugyanakkor a mentők dolga is közel a… Tovább olvasom