Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Fodor Tamás: panasszal élünk az elutasítás ellen

Sopron - Panasszal élt az önkormányzat az Erzsébet-kórház sürgősségi betegellátás-fejlesztésére benyújtott pályázat elutasítása ellen – mondta el szerdán Fodor Tamás polgármester.


A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében az önkormányzat a kórházzal közösen pályázatot nyújtott be a sürgősségi betegellátás fejlesztésének támogatására. A közel 400 millió forintos beruházásból valósult volna meg többek között a helikopter-leszállóhely kialakítására, amely a sürgősségi betegellátás színvonalának további emelését célozta. A benyújtott pályázat végül két ponttal kapott kevesebbet, mint a nyertesek. Ennek oka, hogy nulla pontra értékelték a műszaki tartalmat.

– Sopron nem részesült az igényelt támogatásban, az elutasítás fő indoka pedig az volt, hogy a bizottság a pályázatot műszaki szempontból értékelhetetlennek minősítette – fogalmazott Fodor Tamás polgármester szerdán tartott sajtótájékoztatóján. – Tették ezt annak ellenére, hogy a követelményeket meghaladóan jogerős építési engedélyt csatoltunk, valamint az orvos-szakmai értékelésen maximális pontszámot kapott a pályázat. Utóbbi pedig csak úgy lehetséges, ha a műszaki tartalom értékelhető, sőt maximálisan illeszkedik a programban meghatározott célokhoz.

Fodor Tamás hozzátette, beadványukban kérték a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, hogy vonják vissza a pályázat elutasításáról szóló döntést. Az írásbeli panaszt már postázták. Az önkormányzat az elmúlt időszakban minden olyan esetben jogorvoslattal élt, amikor jogtalannak vélték a pályázat elutasítását. Mindhárom korábbi beadványnak helyt adtak, és a pályázatokat visszaemelték az értékelési szakaszba. Az önkormányzat ebben bízik most is.

Olvasóink írták

 • 10. szasza 2009. április 05. 09:03
  „Tán nem kellett volna ellopni azt a sok milliót a kórház és a város vezetőinek, amit arra kaptak, hogy műszakilag kifogástalan állapotok legyenek!!!!!!!!!!!
  Mocskos, szemét, rabló banda....lenyultátok a pénzt, most meg még ti anyáztok......”
 • 9. Telepathia 2009. április 04. 09:04
  „A polgármester és társai már régen elveszítették a soproni polgárok bizalmát. Le kel ene őket váltani. De nem lehet 2010.- ig bebetonozták a városházán magukat. Elfárdtak, kiégtek, megöregedtek.Csak panaszkodni és pereskedni és sajtó tájékoztatokat tudnak tartani megkErősen megkérdőjelezhető tevékenységük nem járt sikerélménnyel. Fiatal , a terhelést bíró, közigazgatásban járatos, dolgozni tudó csapatra van szükség 2010. októberében. A jelenlegiek menjenek már öregségi előrehozott nyugdijba.”
 • 8. Beaubo 2009. április 04. 00:45
  „Ezt én is tudok aláírni, Fodor Úrnak nincsen stílusa. Azt hiszi Ö a legfontosabb ember a világon, pedig csak egy kis városnak a polgármestere. Egy olyan városnak ahol nem mennek a dolgok és ahol tehetetlen, régimodi, bénák a döntéshozók. Perek, panaszok - ahhoz értenek, de innováció, jövö-orientált projektekre nem! Válasszuk újra a városvezetés, ezekkel a nagypapákkal senki nem akar már együttmüködni !”
 • 7. Telepathia 2009. április 02. 12:31
  „Fodor Úr!
  Egy nagyon jó tanács. Kérni csak tisztességesen és elegánsan szabad. Követelni más hol kell. Krizizálni a döntéshozókat és politikai okokra hivatkozni egy polgármesternek, politikusnak, pedig nagyfokú illetlenség.Kérjük változtason ezen a sok kívánnivalót maga után hagyó polgármesteri, politikusi, magatartásán. Bíztosra vesszük, hogy pályázatai egyre eredményesebbek leszne. Ez lelnne városunk összes polgárainak legfontosabb érdeke. Erről is tarson sajtótájékoztatót.”
 • 6. TancsKaszabell 2009. április 02. 10:03
  „Sajnos tudomásul kell venni,hogy mindig, nem lehet nyerni!
  Más pályázatok illetve pályázók is vannak.Ők is képviselik a városukat,térségük érdekeit.De nem így!
  Sokféle okból, nyerhet más is ! Nem igen hallottam,olvastam annyi kifogást a többi sikertelenül pályázótól,mint a soproni önkormányzat vezetőitől.
  Nem tapasztaltam,hogy a kormányzatot sinfőlve, politikai részrehajlással, tudatos kártevéssel, a hozzáértés hiányával vádolnák ezeket szervezeteket mint azt a fideszes soproni önkormányzati vezetők teszik.
  Utána meg a markukat újra és újra odatartják............................."nahát már ismét elutasítottak bennünket"....
  Ismerjük szokásos nyilatkozataikat amiben a kormányzat "bűneit" emlegetik és vádaskodnak,ezt időközönként sorban rendre megteszik ,szépen, egy kaptafára.Mindez csak arra jó ,hogy eltereljék a figyelmet a város egyre nehezebbé váló helyzetéről a finanszírozhatatlanságáról !
  Annyi nem tellett ettől a fideszes szavazógépezettől,hogy nullszaldós költségvetést dolgozzanak ki közösen.
  Közösen ??? Ugyan kérem, viselkedésükben az együttműködés leghalványabb jeleit is keresgélni kell.
  A fideszes frakció által döntően meghatározott önkormányzat lassan már egy politikai szervezetté,alapszervezetté válik,de a titkár nem helybéli!
  Az okosabbak,vagy kevésbé szervilis viselkedést produkáló városvezetők, meg röhögnek a markukba
  és még azt is hozzáfűzhetik,-szigorúan informális beszélgetések során-,

  "jól megmondtad Nekik Tamás!"

  Igen Ő teljesíti amit elvárnak Tőle,a fideszes propagandát szervező szájjártatók.”
 • 5. lenk 2009. április 02. 09:36
  „A panaszkodás piszokul megy a Fodornak. Szerencsére ő hibátlan, csak mindenki más hülye.”
 • 4. Telepathia 2009. április 02. 08:49
  „Polgármester úr!
  Tarston a nagybőjtbe önvizsgálatot, önmérséklést nyilatkozataiba és összes megnyilvánulásaiban, sajtó tájékoztatóiban egyaránt. Ekkor majd rá fog jönni , hol hibázott, hol rontotta el munkáját.Kérjen sürgősen bocsánatot, mert egy városvezetől, egy magát kereszténydemokratának tartó politikustól ez legalább a mai válságos helyzetben elvárható. Mindenegyes megszólalásában ne az ellenzéki pártra mutogasson, valamint ne a Parlament, ne a kormány intézkedéseit ostromolja. Ez nem helyes viselkedés.
  Ha majd az ellenzéki párttal leül tárgyalni, megváltoztatja eddigi ellenséges kapcsolatát, akkkor különösebb panasz nélkül is a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez benyujtott pályázata eredményes lesz. Polgármester úr mindenek előtt saját hibáit és gyarlóságait lássa már meg.Ne hitesse el magáról, hogy hibátlan és csak a FIDESZ-KDNP polgármesteri intézkedései a helytállóak.Ezt elvárják a város vezetőjétől a soproni választópolgárok.Kérem, fogadja meg saját érdekében hasznos tanácsainkat.Köszönjük.”
 • 3. zeta62 2009. április 02. 07:15
  „Miért, hallottál te már olyat politikustól, hogy bocs, de elcsesztük?”
 • 2. Eüdolgozó 2009. április 01. 19:07
  „Sopronban van helikopterleszálló csak sajnos nem ott és nem oylan amkilyennek lennie kellene! Egy kb. 4 autónyi rész le van betonozva és rá van festve egy H betű. Ja és mindez 6 millióért... Ja és mindez a főépólettől messze, tehát a beteget így is autóztatni kell a kórház területén amire elérik a leszállóhelyet.”
 • 1. Intel 2009. április 01. 18:28
  „Fodor mit akar, mikor egy normális csapata nincs?
  Nem az első pályázatot dobták vissza, és akkor kapásból megy a hírkeltés, hogy mert a jobbos vezetésű városokat nem támogatják...

  Amúgy nagyon sajnálatos, hogy a helikopter leszálló még mindig nincs meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopront megosztja a szilikonmell

Utcán megkérdezetteink fele szilikonmell-párti, mások viszont ódzkodnak a mesterséges idomoktól.… Tovább olvasom