Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fodor Tamás: Kivéreztetik az önkormányzatokat

Sopron - A Magyar Szocialista Párt „reform” címszóval ellehetetleníti Magyarországot – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester. – Bevezették a vizitdíjat, a napidíjat, valamint átláthatatlan és profitorientált helyzetet teremtenek a több-biztosítós rendszer bevezetésével.
– Növekedtek a vállalkozásokat sújtó terhek is, miközben a gazdaság növekedése egy százalékra csökkent – mondta a polgármester. – A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint hét százalékkal kevesebb pénz jut jövőre az önkormányzatoknak, emiatt az uniós pályázatok önrészeire egyes településeken egyetlen fillér sem jut.

Az önkormányzati területre is igaz, hogy a szocialista reform nem egyéb, mint egyszerű megszorítás. Nem kíván mélyebben foglalkozni a felmerülő, sokszor valós gondokkal. A forráselvonások teremtette kényszerhelyzetnek megfelelően minden területről elvon a kormány, mindezt hatékonyságnövelő, modernizáló intézkedésnek feltüntetve.

A jelenlegi önkormányzat 12 milliárd forintos adósságállománnyal vette át Sopront a helyi szocialistáktól és szabad demokratáktól. Ehhez a lesújtó adathoz hozzájárul, hogy a kormány – Kránitz László szocialista képviselő támogatásával – 2007-ben több mint 700 millió forintot vont el a várostól és az itt élőktől.

Az MSZP tehát tovább folytatja az önkormányzatok kivéreztetését, miközben több millió forintos kampányban hirdették: több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak. Arra kérjük a helyi szocialistákat, hogy kritikai észrevételeiket saját párttársaiknak és kormányfőjüknek címezzék. Bízunk benne, hogy lobbitevékenységüknek köszönhetően kevesebb terhet ró majd a kormány a soproni polgárokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakcinázzák a rókákat

Kistérség - Idén is folytatják a rókák immunizálását. A vakcinát légi úton, várhatóan még ezen a… Tovább olvasom