Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Fodor Tamás - A 2016-os büdzsé az adócsökkentés költségvetése

Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben kezdett reformjai működnek - összegzett Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

- A gazdasági növekedés stabil, az ország iránti bizalom egyre erősödik, ezért lehetőség van további adócsökkentésekre. Ezért a 2016-os büdzsé az adócsökkentés költségvetése lesz. Ezek az adócsökkentések a Sopronban élőknek is újabb segítséget jelentenek - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

- A célunk az, hogy mindenki egy picit előrébb juthasson, saját maga, a családja, a vállalkozása, a települése, az országa. Ennek eszköze az adócsökkentések, ami minden magyar számára jó hírt jelentenek.
A 16 százalékos egykulcsos, alacsony SZJA-val és a családi adókedvezménnyel már több mint 3600 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál.

Az SZJA 2016-ban tovább csökken 16 százalékról 15 százalékra. Ezzel 120 milliárd forinttal több marad 4 millió ember zsebében. A kormány emellett azon dolgozik, hogy minél hamarabb egy számjegyű lehessen az SZJA kulcsa.

2016-tól pedig tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is. 2016-tól 2019-ig fokozatosan a jelenlegi 10 ezer forintról 20 ezer forintra nő a gyermekenkénti kedvezmény. Ez 15 milliárd forintos adócsökkentést jelent.

Csökken a sertés tőkehús áfája is 27 százalékról 5 százalékra (ez fogyasztók számára is már feldolgozott/darabolt formájára is vonatkozik). Ez 25 milliárd forintos adócsökkenést jelent.

Csökkenhet különböző állami közszolgáltatások díja, illetéke, illetve van, amelyik meg is szűnhet, ezzel további 10 milliárdos teher kerülhet le a családok válláról.

Mindezek az adócsökkentések azt jelentik, hogy a dolgozó emberek fizetése emelkedni fog, a két gyermeket nevelő családok támogatása tovább nő, a sertéshús és a különböző állami szolgáltatási díjak csökkentése és eltörlése pedig a mindennapi nehézségekkel küzdők számára még nagyobb segítséget jelentenek – zárta Fodor Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűz - Súlyosan megsérült egy nő Sopronban

A Balfi utca egyik házához riasztották a tűzoltókat, mentőket, rendőröket. Tovább olvasom