Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Firtlt indítja a Fidesz

Firtl Mátyást, a megyei közgyűlés alelnökét indítja a Fidesz-MPSZ Sopron országgyűlési képviselői helyéért. A helyhatósági választásra Szájer József EP-tagsága miatt van szükség.
Lemondott nemzeti parlamenti mandátumáról Szájer József, miután politikusi pályafutását az Európai Parlamentben folytatja. A választás időpontját még nem tűzték ki. Jogi értelemben a leghűségesebb magyar városnak jelenleg nincs is képviselője, a valóságban viszont már ketten is lobbiznak a térségért.

Szájer József még – és mint hangsúlyozta, továbbra is –, pártja jelöltje pedig már a választók rendelkezésére áll. Utóbbi nem más, mint Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, aki tegnap mint Szájer József lehetséges utódja mutatkozott be. Sopronban tartott közös sajtótájékoztatójukon Szájer hangsúlyozta, értelmetlennek és felesleges pénzkidobásnak tartja az időközi választást, mivel a hátralévő 1,5 évben is el tudta volna látni Sopron képviseletét.

A magát veterán honatyának valló Szájer József a tájékoztatón értékelte a 14 éves parlamenti pályafutása alatt Sopron érdekében elért legfontosabb eredményeit.
Megemlítette a megyei jogú városi címet, a konferencia-központ építéséhez kapott Széchenyi-terv-támogatást, a Templom utcai idősek házát, a hűség napjának országos ünneppé emelését és a 85-ös főútvonal felújítását.

A pártja által utódjául kijelölt 55 éves Firtl Mátyás 1998 óta alelnöke a megyei közgyűlésnek. A Sopronban született, jelenleg Kópházán élő politikus özvegy, két felnőtt gyermeke van. Tagja a Kereszténydemokrata Szövetségnek és 1997 óta a Fidesznek is. A város vezetésével közösen szeretné Sopron regionális szerepét tovább erősíteni, lehetőséget lát többek között a kórház, a Fertő tó, a szállodák és szanatóriumok kínálta turisztikai lehetőségek jobb kiaknázására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végtisztesség túlsúllyal

A soproni kórházban meghalt az férfi, akit az elmúlt héten testsúlya miatt tűzoltók segítségével… Tovább olvasom