Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Firtl Mátyás a Kossuth Rádió közéleti vitaműsorában

Az uniós pénzügyi szerződés témakörében folytatott beszélgetésben Firtl Mátyásnak Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) és Jávor Benedek (LMP) volt a vitapertnere.

- Magyarország azért csatlakozik a jelentős költségvetési fegyelmet megkövetelő új pénzügyi uniós szerződéshez, mert a szerződés részletei, mind olyan kritériumok, amelyeknek teljesítése Magyarországnak eddig is elemei érdekei közé tartoztak. Ezek között van, amit az Alaptörvény is tartalmaz, mint az államadósság.Magyarország uniós elnökségének kitűzött célja volt az Erős Európa volt, ami munkahelyteremtést, államadósság csökkentését, a gazdaság beindítását jelentette – jelentette ki Firtl Mátyás az MR1-Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Firtl Mátyás a vita során arra is ráirányította a figyelmet, hogy a szerződés jogi következményei a szerződéshez csatlakozó, de még nem euróövezeti országok esetében csak az eurózónába való belépést követően lépnek életbe. A paktum nem tesz utalást a Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Angela Merkel német kancellár által korábban felvetett "euró plusz" intézkedéscsomagra. A paktum adóharmonizációra vonatkozó részét Magyarország nem tudta elfogadni, és ez nem is jelenik meg a szerződésben – hangsúlyozta Firtl Mátyás.

A vita során Firtl Mátyás azt is leszögezte: A nagy rendszerek (az önkormányzatok, az egészségügy, az oktatás, a szociális rendszer) jelenlegi átalakítása, a jelenlegi gazdaságpolitika, amit a magyar kormány tesz, az mind azt a célt szolgálja, hogy az országot talpra állítsuk, beleértve a közteherviselés igazságosabbá tételének szükségességét és annak összes eddigi intézkedéseit.

Forrás: firtl.sopron.hu

Olvasóink írták

 • 6. vitriol2 2012. február 02. 06:49
  „5. Kuvasz 2012.02.01. 14:55
  "...parlamenti hozzájárulás? "
  itt? ahol mindenhez csak egy ember"hozzájárulása" szükséges?”
 • 5. Kuvasz 2012. február 01. 14:55
  „Decemberben még arra hivatkozott a nagyvezér, hogy a parlament hozzájárulása nélkül nem léphet be, nem nyilatkozahat.
  Érdekes! Januárban nem ülésezett a parlament, méégis úgy nyilatkozott az előbb idézett vezető személy, hogy Magyarország (jaj! majdnem Magyar Köztársaságot írtam), hogy belépünk. Már nem kell parlamenti hozzájárulás? Melyik nyilatkozata igaz az úriembernek?”
 • 4. Csabazs 2012. február 01. 11:06
  „Ah! Uniós pénzek? Firtl még nem tudja, hogy meglehet, hogy befagyasztják az Uniós pénzeket? A "semmiről" nem kell vitatkozni!Különben is mit tett eddig Firtl Sopronért? Semmit, de azt sokat!”
 • 3. Martika1951 2012. február 01. 09:57
  „No, kérdezem, hogy a folyamatos adóemelések, és az újra, és újra kitalált, és bevezetett adónemek, hol szolgálják a gazdaság, az Ország "talpra állítását?" Ez egy újfajta gazdasági szemlélet?
  Hol van itt "igazságos" közteherviselés? Itt, ebben az országban jelenleg, - Európa közepén,- a legsötétebb feudalizmus van.
  A szegények megsarcolása, a gazdagok "zsíros" falatokhoz való juttatása, az adójogszabályok "hozzájuk" való igazítása, érdekeik szerinti kialakítása folyik. Ez lenne az u.n. "igazságos közteherviselés?" EZ A FEUDALIZMUS!”
 • 2. vitriol2 2012. február 01. 09:53
  „Bocsi az elöbbi beirásomért:
  a közmédiábol tudom- melyről közismert, hogy "független" és "pártatlan"- hogy a jobbikos az LMP-s "vita"parnerek csak helyeseltek, mert tudták, hogy Firtl-ből dr. Orbán szavai jöttek elő.És azok a szavak/mondatok kinyilatkozások és azokat nem lehet (nem érdemes) vitatni.”
 • 1. vitriol2 2012. február 01. 09:41
  „és a vitapartnerek mit mondtak? vagy az uj dr.orbáni strukturában nekünk már "elég" a hatalmat gyakorlok "véleményét" megismerni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi Ösztöndíjasok a polgármesternél

A város két Széchenyi Ösztöndíjas diákját köszöntötte kedden a városházán Fodor Tamás. Tovább olvasom