Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Firtl: Kalmár kérdezze meg a volt polgármestert, miért nincs még M85-ös út

Arcátlanság, amikor az országot tönkretevő párt tagja bármit is számon kér - regált Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP).

Kalmár István pénteki sajtótájékoztatójára Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), Sopron országgyűlési képviselője reagált.

Kalmár Istvánnak, az MSZP helyi politikusaként, aki alpolgármesterként Sopronnak több kárt okozott, mindenkinél jobban kellene tudnia, hogy a Sopron környéki útfejlesztésekkel kapcsolatos kérdéseit volt polgármesterének kellene feltennie, aki a Gyurcsány-Bajnai kormány idején felelőse volt a megyei útfejlesztéseknek.

Kalmár úr kérdezze meg volt polgármesterét, a 2002-2010 közötti évek megyei közútfejlesztések miniszterelnöki biztosát, hogy ki gátolta meg őt abban, hogy végrehajtsa az útfejlesztéseket, ha már a terveik megvoltak? A Gyurcsány-Bajnai kormány miniszterelnöki biztosának kötelessége lett volna, amit elmulasztott teljesíteni.

A kérdés tovább folytatható: kié a felelősség, hogy a 2010-ig képtelen volt végrehajtani a meglévő tervek végrehajtását a miniszterelnöki biztos, ki akadályozta ebben meg ? 2010-ig a Gyurcsány-Bajnai kormány által kinevezett megyei útügyi biztosként ráadásul kiváló kapcsolatban volt az akkori Regionális Fejlesztési Tanáccsal is, miután ott szocialisták uraltak mindent.

Emlékeztetőül: Lamperth Mónika elhíresült önnyugtatása szerint:

"Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban."

S ha már 2003-ban Hans Niessl tartományfőnökkel annyira jó volt a munkakapcsolata a szocialista vezetőknek, akkor ki akadályozta meg azt, hogy a határátlépőpontok kijelölésre kerüljenek?

Ezért is arcátlanság az, amikor az országot tönkretevő párt tagja bármit is számon kér, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormány tette tönkre az országot, a gazdaságot.

Az Orbán kormány 2010-et követően a válság ellenére talpra állította a magyar gazdaságot, aminek eredményeképpen az ország gazdasága jobban teljesít és most indult el azon a felfelé ívelő pályán, amit minden bel- és külföldi elemző, az EU is elismer és amely lehetővé teszi a jövőbeli nagyívű fejlesztéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: virtuális utak Sopron körül

A fideszes képviselőknek már korábban is lehetett volna lehetősége lobbizni az M85-ös út megépítéséért – közölte Kalmár István (MSZP). Tovább olvasom