Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Firtl: Három igen

Sopron - A vasárnapi ügydöntő népszavazás kérdéseire csakis három igen lehet a válasz – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Firtl Mátyás (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő.
– Arra kérem a választóimat, hogy március 9-én menjenek el szavazni, sőt, arra is kérem, három igennel voksoljanak – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, aki szerint csakis a három igen lehet a válasz a hazugságra épülő politikára. A politikus szerint 3,5 millió szegény él Magyarországon, akik számára a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj sorsuk további ellehetetlenedéséhez vezet. – Kormányváltás nem lesz a népszavazás következtében, de a polgárok most véleményt mondhatnak a kormány politikájáról – hangsúlyozta a képviselő, aki kitért arra is: a miniszterelnök egy rádiónyilatkozatában az ellenzékre hárította a népszavazás lehetséges költségvetési következményeit, holott eredményes és az igenek győzelmét hozó voksolás is csak január elsejétől törli el a kérdéses díjakat. A politikus kiemelte, most először nem pártokra kell a polgároknak szavazniuk, hanem tartalmi kérdésekről mondhatnak véleményt.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. realis 2008. március 08. 10:21
  „joco
  Kérhetsz mozgó urnát is! Ja! Ne rugdosd a seggedet, mert az is fájdalmas! Majdnem elfelejtettem! Mr Orbán-fóbia.”
 • 32. joco1 2008. március 07. 19:30
  „Jobboskáim! a helyi jegyzö miért utazott el? talán nem meri vállalni az esetleges EREDMÉNYEKET vagy tán nem volt hajlandó a további "telefonálgatásokra"?Én LÁBBAL FOGOK SZAVAZNI”
 • 31. joco1 2008. március 07. 19:03
  „Kapuvári után szabadon: NEM;NEM; NEM SOHA. ÉN HISSZEK EGY SZEBB ÉS BOLDOGABB, DE Orbán NÉLKÜLI HAZÁBA. Pist50: valahol a "köcsögséG ott- Nálad- kezdödik. Tudod amit irsz az vagy Te.”
 • 30. Kapuvári 2008. március 07. 16:34
  „IGENIGENIGEN!”
 • 29. pist50 2008. március 07. 15:15
  „F józsi te egy fasz köcsög Gy,F Segg nyalója te mennyi pénzt kaptál a sok sok milliárd lopásbol?”
 • 28. látó 2008. március 07. 13:50
  „Csak egy kis érdekesség: A 3 nem latinul: TRIA NON...úgye ismerős!”
 • 27. FJózsi 2008. március 07. 08:05
  „Szánalmas vagy Firtl. Hogyan lehet önálló gondolat nélkül élni? Csak fújni ,amit a vezér követel! Remélem tudsz már a papagáj nyelvén,ha már hónapok óta a kommandó tagja vagy!”
 • 26. joco1 2008. március 07. 06:24
  „Kendermagos: és ovi keres magának egy olyan országot ahol király lehet?Érdekes , hogy már Te sem hiszel Magatokban. Különben is a valoság ez lesz: ÉRVÉNYES, DE EREDMÉNYTELEN Creat: kár tényekkel reagálni a jobbos tyukocskának,.”
 • 25. antimszp 2008. március 06. 18:47
  „Pénzbehajtó kormány!!!!!!!!”
 • 24. Feri 2008. március 06. 18:25
  „creat
  szerintem mindegyiket csökkenteni kellene. Természetesen a csökkentés akkor lett volna aktuális amikor dübörgött a gazdaság. A dübörgő gazdaság húzta volna magával felfelé a költségvetési bevételeket is. A rengeteg elherdált pénzt -ami különböző leosztások miatt illetéktelen kezekbe került- jobb szervezéssel gazdaság élénkítésére lehetne v. lehetett volna fordítani. A magyarok sem dolgoznak rosszabbul, mint a többiek, szerintem a jobb munkaszervezéssel és hatékonyság javításával tudnánk előre lépni.
  Ami pedig egy kényes dolog: a nyugdíj kérdése. Rengetegen kapnak irreálisan magas nyugdíjat, ennél csak az elszomorítóbb, hogy sokkal többen kapnak nagyon alacsonyat. És itt a ledolgozott évektől teljesen függetlenül van ez így.
  Közalkalmazottból pedig a népesség létszámához viszonyítva rengeteg van. Mégis nálunk mennek a leglassabban az ügyintézések.
  A vizitdíjról, kórházi napidíjról, tandíjról változatlanul az a véleményem, hogy a hibás gazdasági lépéseik következménye. Velünk fizettetik meg azt amit elvontak az egészségügyből és az oktatásból. Most ennyit terheltek át ránk, de ha ezt hagyjuk, akkor felhatalmazva érzik magukat arra, hogy több terhet is adjanak nekünk különböző jogcímen. Ez a véleményem, és ez a sajátom.”
 • 23. barokk 2008. március 06. 18:03
  „Érdekes a megrögzött Fityeszesek nem tudnak észérvekkel vitatkozni, hanem a felvetésekre a Vezér által hangoztatott demagóg közhelyeket durrogtatják...

  Amúgy nem vagyok komcsi, gyerekként éltem abban a világban. (csak azért írom előre ide, mert a következő fityeszes hozzászólás már erről szólna)


  1994-ben és 1998-ban még a fityeszre szavaztam (sajnos), de azóta gyűlölöm a gyűlölet szítása miatt...”
 • 22. látó 2008. március 06. 17:43
  „Nekem ne, hadováljanak azok összefüggésekről, akik szétlopták az országot és 30 millás autókkal járnak, biztonsági kamerával és 3 méteres kerítéssel elbarikádozott kerítések mögött, áztatják magukat az "élményfürdőikben"! És ezt pártállástól függetlenül gondolom...először számoljon el mindenki a megszerzett vagyonával, utánna van alapja pofázni!”
 • 21. creat 2008. március 06. 17:30
  „magyaro
  a vagdalodzás már meg volt
  most tudnánk esetleg érdemi vitát folytatni?”
 • 20. magyaro 2008. március 06. 17:18
  „Kurta szálka és gerenda!!”
 • 19. Kurta 2008. március 06. 17:09
  „magyaro, nekem gyurcsi hazugsága semmivel sem tűnik nagyobbnak, mint viktorotoké. Viki kibicként össze-vissza ferdít-lódít. És az ő szállóigévé lett dakota mondása: más a kampány és más a kormányzás... /Tudod, amikor az ő lódítását kérték az EMBEREK számon, ezt találta dölyfösen mondani./”
 • 18. magyaro 2008. március 06. 16:44
  „Kár a beszédért, a ti szemetek előtt, még mindig VÖRÖS köd lebeg. A ködtől mindent rózsaszínben láttok, főleg szeretett vezéretek "igazmondásait"”
 • 17. creat 2008. március 06. 16:38
  „Feri
  ezek még nem összefüggések, ezek kiragadott adatok....
  mondjuk az államadósság miért szökött az egekbe?
  erről regényeket lehetne írni
  de most sokkal fontosabb lenne arról beszélni, hogy lehetne megoldani, hogy ne nőjön tovább és következő lépésben meg csökkenjen
  egyrészt növelni kellene a bevételeket, ezt nevezik adónak, és/vagy csökkenteni a kiadásokat ezek a nyugdíj, egészségbiztosítás, máv, útépítés, közalkalmazotti bérek, szociális kiadások, gázártámogatás.... szerinted melyiket kellene csökkenteni? az adókat, mi?
  vázolj már föl valami általad elképzelt megoldást, hátha én megszavazom a te ötleted
  kiváncsian várom....”
 • 16. Feri 2008. március 06. 16:21
  „gazdasági összefüggések
  Mszp infláció 8% felett
  gazdasági növekedés 1% alatt
  államadósság az egekben
  Több mszp több adósság
  IGEN megcsináltuk!”
 • 15. creat 2008. március 06. 14:58
  „kendermagos
  épp úgy, mint a 300 forintos euró, meg az 500 forintos vagy mennyi benzin
  hidd el , eljön az idő, mikor fel lesz emelve a vizitdíj
  de nem most, hanem 2010es választás után , hogy akkor a fidesznek megint legyen mivel riogatni az embereket.....
  de kérdem én, feltételezve, hogy dolgozol, a főnököd mikor emelte a termék vagy szolgáltatás árát? és miért? azért, hogy ő is talpon maradjon, meg neked is tudjon bért fizetni, meg még fog is emelni, ha többet akar neked fizetni.
  légyszi, ott is tiltakozz, hogy ne emelje az árakat
  és majd meséld el, milyen arcot vágott hozzá
  először pártállástól függetlenül a gazdasági összefüggéseket kellene elemezni
  ne hidd, hogy a fidesz ingyen megoldaná azt, amit most pénzből próbál a másik párt mwegoldani
  csak esetleg nem olyan cimszóval gyüjtené be a pénz, vagy valami másra nem jutna
  próbálj a narancsos ködön átlátni
  minél később ébredsz, annál keservesebb lesz”
 • 14. kendermagos 2008. március 06. 14:25
  „ha érvénytelen lesz a szavazás, a hétfői újabb igazságbeszédben bejelenti nektek ferenc a vizitdíj és tandíjemelést”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincses: A kormány nem tervez vizitdíjemelést

Sopron - A kormány nem tervezi a vizitdíj felemelését, mert az szakmailag is indokolatlan lenne… Tovább olvasom