Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Firtl: Az MSZP-nek fájnak a kormány hatékony tettei

A jövő évi költségvetéssel az elmúlt 8 év hibáit kell kijavítani. Az egész nemzet felemelkedését indítja be összehangoltan, mert a polgárok döntése alapján készült - mondta el Firtl Mátyás.


Biczi: Firtl Mátyásnak már nem fontos Sopron? portálunkon megjelent Biczi László szavaira reagált sajtótájékoztatóján szerdán Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), Sopron és környékének egyéni országgyűlési képviselője.

– A jövő évi költségvetés az egész nemzet felemelkedését szolgálja, az összehangolt és a prioritásokat, a legmagasabb rangú közérdekeket – a gazdaság helyreállítása, a munkahelyteremtés, a családok biztonságának kérdése – képviseli, ezért azt nem módosító indítványokkal kell működtetni - jelentette ki a politikus. – A mostani kormány a polgárok döntését hajtja végre, miközben nem emelt adót, gázárat, nem szorított meg. Beindítja a gazdaságot, az elmúlt nyolc év hibás döntései miatti nemzetközi bizalmatlanságot helyreállítja.

A nemzet alapvető kérdéseinek rendezése generálja majd azokat a további folyamatokat, amelyek elindítják azt a felemelkedést, amelynek mindenki nyertese és részese lesz.

Firt Mátyás kifejtette, fáj a szocialista pártnak, valamint Biczi Lászlónak, hogy egyszerű család és gyermekbarát költségvetése lett az országnak, megszüntették a munka nélkül felvett több százmilliós végkielégítéseket, megtiltotta a kilakoltatást, 3 évre emelte a gyest, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozik az erős Magyarországért a Fidesz-KDNP parlamenti többség.

A költségvetési javaslat általános parlameni vitájában elhangzott felszólalás itt olvasható>>

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. c77 2010. december 27. 18:08
  „24
  A lustáknak nemigazán kell a "meló". Diplomás vagyok, de dolgoztam, mint segédmunkás stb és nem vártam, hogy a "kacsasült" az asztalon legyen!!!!!”
 • 37. alacska 2010. december 27. 15:18
  „Tisztelt Képviselő Úr !
  Elolvasta Ön a hozzászólásokat a riporthoz? Nem nagyon dicsérik eddigi tevékenységét, tevékenységüket.
  Minden emelkedik- most miért nem tesznek az üzemanyag ár emelkedés ellen ? Ja, Önök csak a másiktól várták volna el!
  Képviselő Úr! Ilyen és ehhez hasonló ügyekben kellene segíteni. Ön a hozzászólásában "agyon dicsérte" magukat. Eddig nap mint nap csak a rossz oldalát érezzük a kormányzásnak.
  A másik,- a legközelebbi választásokon próbáljanak egyedül KDNP színekben indulni- állítom egyikük se kerülne még a parlament közelébe sem. Könnyű más szekerén utazni!”
 • 36. iparos 2010. december 27. 13:44
  „Nönek a közüzemi díjak sopronban! Firtl ur, netán Gyurcsány keze van a dologban?”
 • 35. ficere 2010. december 26. 13:32
  „23.szilajnak:Te szerencsétlen elkábított!Itt nem Gyurcsányról,Kókáról,Bajnairól van szó,hanem a DEMOKRÁCIÁRÓL,ami Téged is érint!Ennyire rövidlátó vagy?”
 • 34. alacska 2010. december 26. 11:03
  „Úgy látszik Firtl Úr "nagyon népszerű "- elég sok hozzászólást kapott az elcsépelt szövegével. Ön biztosan megélhetési politikus- másként miért kapaszkodik minden választáskor a pozícióért? Ön mint képviselő választókörzetének még semmit sem segített. " Szilaj" nevű úriember épp olyan mint Ön - csak hát kicsiben. Ő is csak a beadott szöveget tudja szajkózni.
  Én mint pártonkívüli ember - örülnék ha javulna életszínvonalam, de látom ebből nem "eszek"többet. Itt nem az emberekkel törődnek . itt a hűséges emberkéknek diktatúra kiépítése folyik”
 • 33. creat 2010. december 26. 08:03
  „Kiváncsi lennék, van-e annyi vér a pucájában az általam kedvesnek nem tartott Firtl képviselő úrnak, hogy leereszkedjen az általa képviselt nép közé, vagy csak az őt megválasztó 300 forintosok közé mer elmenni?”
 • 32. iparos 2010. december 25. 22:58
  „Firtl ur!

  Öszintén. El is hiszi amit mond, vagy csak megélhetésből mondja?”
 • 31. ujidok 2010. december 25. 11:30
  „Azt gondolom, nagy hiba butának nézni az embereket.
  Az emberek már felébredtek, és hiába magyarázkodnak, mivel mindenki a saját zsebén érzi, hogy sokkal rosszabb, mint fél éve.
  A válságnak nincs vége, főleg, úgy, hogy jövőre ha nem lesznek reformok a gazdaság esni fog.
  A jelenlegi költségvetés, szerintem nagyon sok helyen sebezhető, én azt sem tartom kizártnak, hogy egy nagyobb negatív hír hatására akár össze is omolhat.”
 • 30. Csetneky 2010. december 24. 23:37
  „24. ÁrtatlanBárányka

  Teljes mértékben igazad van! Óriási hiba lenne veszendőbe hagyni vagy külföldre űzni az értelmes magyar fiatalokat! Ennek a kormánynak - többek között -ez is óriási felelőssége. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy mekkora hendikeppel indulnak, köszönhetően elquróéknak. Mindezektől függetlenül kívánom, minél hamarabb találj - a barátaiddal együtt - a végzettségednek és a tudásodnak megfelelő munkát itthon. Mert itthon vagy otthon!”
 • 29. rikkanto 2010. december 24. 14:54
  „Az az érzésem,(és a véleményem, aztpedig hangoztatni még szabad) hogy ebben az emberben be van építve egy narancssárga magnetofon. Ekkor minden megbocsájtható neki.
  Ha viszont tudatosan mondja, amit hallunk tőle, akkor viszont annál rosszabb reá nézve. Istenem , mentsd meg Magyarországot a lelki és szellemi szegényektől!
  Munka hely akkor lesz, ha van mit termelni, a termelés akkor indul be, ha megnyílik a piaci kereslet!
  Firtli Úr ez alapvető közgazdasági akszioma.
  A hitelminősítők, (most már az összes) leírta Magyarországot!
  Itt mindenki hülye, csak a Fidesz Kdnp nem??
  Az a helyzet, a pofázás az megy , betanult "panel" szövegeket szajkoznak, mint a verkli, de Halvány lila "firtl"-jük sincs az országvezetéshez, csak rombolni tudnak, a demokráciáról, a gögösségtől, elképzelésük sincsen!”
 • 28. ÁrtatlanBárányka 2010. december 24. 14:35
  „Én csak mindig ezen a munkahelyteremtésen mosolygok.
  Kinek teremtenek munkát?
  Mondjuk nekem, aki nem csinál semmit, felsőfokú végzettséggel?
  Vagy a cigónak, aki nem akar dolgozni?
  Kíváncsi leszek.
  Mert én pl azért nem dolgozok sehol, mert gyakorlatilag nincs itt Sopronban olyan munka, amit a végzettségemmel tudnék végezni, és fizetnek is érte rendesen.
  Mert a 100-120ezer az kicsit karcsú itt Sopronban. Annak a dupláját kell összehozni ahhoz, hogy úgy élhessen az ember, mint nyugati kollégája.
  Ezért inkább napi 8 órát töltök azzal, hogy kitaláljam, miből keressem meg azt a havi kb ezer eurót.
  A borzasztó csak az a dologban, hogy a legszűkebb baráti körömben 10 emberből 8 ugyanezt teszi, a szélesebb körben 50-ből 30.
  Szóval, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az a munka, amivel visszacsábítanak minket a munkaerőpiacra!”
 • 27. SZILAJ 2010. december 24. 13:20
  „A többség (2/3-os) a Fidesz kezébe adta a hatalmat, amit a jelenlegi felmérések alapján is tart....
  Úgyhogy kedves SZDMSZP-s fórumozók csak panaszkodjatok, sírjatok még legalább 3 és fél évig
  Fidesz lesz.... (Valószínű még utána is de ez még a jövő zenéje) Addig is csókolgassátok a
  Gyurcsány - Kóka fotóitokat a falaitokon meg rinyáljatok, hogy ti mennyire másképp csinálnátok
  a politikát. Amúgy átérzem a fájdalmaitokat - Én is ezt éreztem 8 évig!!!”
 • 26. thurvj97 2010. december 24. 06:42
  „Porhintő Mátyás megint etet.Olyan,mint a süket sörösló. Megy,amerre Orbán mondja.De,nem lát,nem hall és hülyeségeket böfög.”
 • 25. xen 2010. december 23. 21:55
  „Matyi, Matyi ! Zombi vagy Te is!”
 • 24. TancsKaszabell 2010. december 23. 15:29
  „Bizony ebben a nyilatkozatban amit Firtl kollégánk(talán már csak ezt tekintem vállalhatónak vele!) barátunk felolvasott,-mint azt máskor is teszi-,az alany és az állítmány a helyén van. Meg is lepett vele! Most a tartalommal van probléma mert mindent ami a kisembernek a bérből és fizetésből élőknek fáj sikerként "hozza tudomásunkra",sőt vívmányként értékeli és dicsekszik vele! Nem átallja a legmagasabb közérdeknek minősíteni azt, hogy a 300 ezer Forint feletti...........
  Köszönjük szépen.

  A következő orbitális hazugság, idézem:

  ,,A nemzet alapvető kérdéseinek rendezése generálja majd azokat a további folyamatokat, amelyek elindítják azt a felemelkedést, amelynek mindenki nyertese és részese lesz."

  Néhány tényadat az elmúlt nyolc év igazi sikereiről, idézem:

  "Idén a kormányváltás előtt 30 százalékkal ért többet a reálkereset, mint 2001-ben. 2002-ben a GDP-ből nyugdíjra 8,2, 2010-ben 10,4 százalékot költött az állam. Egészségügyben a két arány 4,2 és 4,7 százalék, oktatásban 4,9 és 5,5%, családi támogatásban 1,7 és 2 százalék. A költségvetési szférában a nettó átlagkereset 2001-ben 103 ezer, 2010-ben 203 ezer forint. A családi pótlék 2001-ben 4700 forint, 2009-ben 13 500 forint. Az átlagos gyed 2001-ben 39 274 forint, 2009-ben 75 000 forint.
  Orbánék utolsó teljes évében 4 065 000, 2009-ben 4 310 000 lakásvolt Magyarországon. 2001-ben 2 244 574, 2009-ben 2 779 955 autónk volt, eközben a kocsik átlagéletkora közel két évvel csökkent. Az internet-előfizetések száma kilencszeresére nőtt, a mobiltelefont használók száma pedig közel négyszeresére.
  Az állam működési költsége 2002-.ben 15,9 százalék, 2010-ben, a kormányváltás előtt 12,4 százalék. "

  No kérem, ezekkel a makroadatokkal lehet joggal dicsekedni!
  Emelt fejjel ünnepelni!

  Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok.”
 • 23. Feri1 2010. december 23. 14:26
  „Véleményem szerint ezeknek a "hitelminősítő cégeknek" a tevékenysége finoman szólva is megkérdőjelezhető (lásd Lehman Brothers vagy USA, Anglia eladósodottsága, mégsincs leminősítve ) . Ha vmely ország sz@rban van, de felveszi az imf által rájuk kényszerített hitelt, akkor az rendben van, felminősítjük. Ahol viszont a bizonyos pénzügyi körök hatalma alól ki akarnak bújni, saját kézbe venni a sorsukat azt a földbe döngölik, megsemmisítik. Ez a nagy valóság, ezt kapjuk a világkormánytól. A világ nagyon rossz felé halad, kis csoport irányítja gátlástalanul, emberek millióinak a sorsát nem veszik figyelembe. :((”
 • 22. bleee 2010. december 23. 11:05
  „"Firtl: Az MSZP-nek fájnak a kormány hatékony tettei" Nem csak az MSZP-nek, legtöbbünknek fájnak, vagy fájni fognak.”
 • 21. calcio 2010. december 23. 09:39
  „feri1
  igen ,persze az euro-is azért 276ft
  valamint ilyen elemzést amit beollóztál az mire bizonyíték?
  "Indoklásában a Moody´s azt írta, hogy a leminősítés elsődleges oka a magyar kormány pénzügyi erejének "fokozatos, de jelentős" eróziója, mivel a hitelminősítő szerint a kormányzati stratégia jórészt átmeneti intézkedéseken, semmit fenntartható költségvetési konszolidációs politikán alapszik."
  "Ha Moody´s vagy a Standard & Poor´s tovább rontja a magyar besorolásokat, azzal Magyarország ezeknél a cégeknél átkerülne a befektetésre már nem ajánlott, spekulatív - a piaci zsargonban "bóvlinak" nevezett - kategóriába."”
 • 20. molten13 2010. december 23. 08:36
  „Nekem csak egy aprósággal van gondom: Firtl úr miért nem válaszolt a kérdésre?”
 • 19. muskátli 2010. december 23. 07:28
  „SZILAJ te egy h****e vagy. Neám azt hidd, hogy most jobb lesz. Ugyanaz megy mint 8 évig, vagy még rosszabbúl. Ezek még többet lopnak el, majd meglátod 8 év múlva. Söt a sok szigoritás miatt a középkategóriának még roszabb lesz. Szidni az elözö kormányt és ujjal mutogatni azt könnyü, de valami értelmeset is tenni azt nehéz. Mert ezzel lehetne csak igazán bebizonyitani hogy ök most jobbak. De már a saját zsebük növelésére tettek néhány ötletet, söt néhány már meg is lett valósitva. A közemberé pedig lapul és egyre jobban laposodni fog. Ezt ne felejtsd el! Majd meglátjuk mit mondasz 8 év múlva. Firtli meg szarik rá, addigra úgyis a kis nyugdiját fogja élvezni, meg azt amit közben valahol nyugaton félrerakott.
  CSak hogy tudd, mig azt hiszitek, hogy a parlamentben alszik, addig Ö világotjár. Egyszer Afrika, egyszer........stb. Sok helyen megfordul az ilyen fontos politikus a köznép pénzén.
  Te Szilaj nem szeretnél valahova messzire elutazni szabin. Na és van rá zsetonod? Látod neki nem is kell, a te pénzeden világot jár, és jót röhög!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik a Parlamentben Sopronról - Hozzák haza Héjjas Iván holttestét

Novák Előd (Jobbik), arról emlékezett meg a Parlamentben, hogy 1921-ben Sopron lakossága… Tovább olvasom