Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Firtl a börtönlelkészekről

˝Szükség van a börtönlelkészek státusának újragondolására...˝ - hangsúlyozta Firtl Mátyás a parlament utolsó ülésnapján.

– Szükség van a börtönlelkészek státusának újragondolására, azért, hogy az elítéltek társadalomba való későbbi beilleszkedése szempontjából is fontos és nehéz börtönlelkészi munka nagyobb megbecsülést kapjon – hangsúlyozta Firtl Mátyás a parlament utolsó ülésnapján. Sopron és környéke országgyűlési képviselője a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben tapasztaltakra, továbbá a BV felső vezetésének, valamint az egyházak vezetőinek véleményére is hivatkozott, amikor azt kérte, hogy az előző kormány döntése alapján ˝lefokozott˝ börtönlelkészek kaphassák meg a munkájuk társadalmi fontossága szerinti besorolást.

Szászfalvi László államtitkár válaszában a kérdés mielőbbi rendezését ígérte.

Olvasóink írták

 • 5. SZILAJ 2010. július 31. 19:16
  „Több jogot a fegyőrőknek a fenyítéshez!!!!
  Ha az egyik elítélt ortodox akkor majd hoznak pópát is???
  BAROMSÁG!”
 • 4. hozsuzs 2010. július 30. 14:22
  „Ez is egy lehetőség. Igenis vannak példák a börtönben való megtérésre, s a hitük segíthet nekik életük újragondolásában, átértékelésében és esetleg egy tisztességes élet élésére. Egy új lehetőséget kínálhatnak az elítélt morális tartásának újraépítése, egy valóban igazi emberkép kialakítása, formálása, az örök érvényű törvények szerint, azaz az erkölcsi, etikai morál pozitív irányú befolyásolása terén. És inkább ez, mint a belső "továbbképzések", azaz a piti bűnöző profi bűnözővé képzése.”
 • 3. atika61 2010. július 29. 08:32
  „És a csuhás majd visz nekik a cellákba friss narancsot...................................
  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd”
 • 2. SC 2010. július 24. 20:39
  „Igen,ez egy rettentően fontos felszólalás volt!
  Csak így tovább! :-)))”
 • 1. rozinéni 2010. július 24. 18:52
  „szerintem nem lelkész kellene a raboknak hanem valami komoly büntetés hogy ne legyen kedvük semmi olyat csinálni ha már egyszer kijutottak a börtönből,habár amig luxus börtönök vannak és mindent megkapnak addig persze hogy vissza vágyik a legtöbb mert ott tető van a feje felett és megkap mindent, szerintem keményen meg kellene őket ugy mond szivatni már elnézést:) az hogy ki mikor és hogyan csalta meg a feleségét az meg csak az ő dolga szerintem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegények segítőjéről nevezték el az intézetet

Flandorffer Ignác nevét viseli mostantól a Kossuth utcán található egykori szociális szolgáltató… Tovább olvasom