Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Finiséhez érkezett a Scarbantia Hotel előkészülete

Sopron - A ruhagyár helyén építendő négycsillagos Hotel Scarbantia előkészülete a végéhez közeledik: az építési engedélyt várhatóan idén szeptemberben kapja kézhez a projektgazda. A létesítményt a tervek szerint 2011 harmadik negyedévében adják át.
Mint már arról lapunk többször is beszámolt, több mint nyolcmilliárd forintos magánberuházásként szállodát fognak építeni a Rákóczi utcai egykori ruhagyár helyén. Új fejleményként, a városháza Dísztermében szerdán a Hotel Scarbantia-terv jelenlegi állását ismertették a képviselő-testület, illetve a város civil szervezeteinek képviselői előtt. Ennek kapcsán Fodor Tamás polgármester a város, dr. Piskolti János projektgazda az MH Scarbantia Hotel Kft. nevében együttműködési megállapodást írt alá. Ennek célja, hogy az önkormányzat Integrált Városfejlesztési Stratégiájában szereplő „A városközpont értékmegőrző megújítása" című kiemelt projekt – amelyet a kormány 600 millió forintos támogatással nevesített – az MH Sarbantia Hotel Kft. által tervezett magánberuházással, a felek együttműködésében, összehangoltan, egymást támogatva valósuljon meg. A kft. pedig kijelenti, hogy a ruhagyári épület szállodává történő átalakításával szerepet vállal a tágabban értelmezett soproni belváros értékőrző, funkcióbővítő rehabilitációjában. Mindezt az önkormányzat pénzügyi támogatása nélkül, a közforgalom számára átengedett parksávval hozza létre.

Az építész szakemberek részletezték a leendő hotel paramétereit. Takács Ákos kreatív építész igazgató úgy összegzett, hogy a megvalósuló létesítmény nem egyszerű szálloda, nem egyszerű fürdőegyüttes, hanem a soproniak egyik kulturális közösségi pontja lesz. A több mint 13 ezer négyzetméteres területen négyszáz férőhelyes hotel, fürdő, welnesz-fitnesz-squash, konferenciaterem, továbbá nyitható tetejű multifunkcionális tér születik. A parkolást saját mélygarázzsal oldják meg. A Rákóczi utcai homlokzatot – valamint az udvari traktusban az erkélyt is, ahol kihirdették a nevezetes 1921-es népszavazás eredményét – megőrzik, a Hátulsó utcai részt lebontják, s egy XXI. századi látványt nyújtó új tömböt építenek, ívelt formákkal, egyenes síkokkal és sok-sok zölddel. Rekonstruálják az épület egykori kápolnáját, és restaurálva az eredeti stukkókat, hogy ott kamarakoncerteket, kiállításokat, de akár esküvőket is rendezhessenek.

További képekért kattintson ide!


A leendő szálloda előcsarnokáról csak annyit mondott Takács Ákos: – Alig készültünk el a tervekkel, amikor kezünkbe került az egyik építészeti szaklap, amelyben a párizsi V. György szállóról, mint a világ legszebb hoteljéről szóltak. Nos, anélkül, hogy tudtuk volna, hangulatában és összhatásában a párizsiéhoz hasonló fogadóteret terveztünk a Scarbantiának...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótkocsistul lopták el az elektronikai szállítmányt

Petőháza - Lekapcsolt pótkocsit vittek el ismeretlenek hajnalban a petőházi benzinkút… Tovább olvasom