Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Finisben a Szent György utca felújítása Sopronban - fotó

Az utolsó belvárosi utcák is megújulnak; a Szent György utca és a Hátsókapu már túl van a közműépítésen, következhet a burkolatépítés.
Már csak a Szent György utca és a Hátsókapu burkolatépítési munkái vannak hátra a belvárosi utcák megújításából.

 A Modern Városok Program keretében, állami támogatásból tavasszal megkezdett közműépítési munkák június végére sikeresen befejeződtek a Szent György utcában. A kivitelezés során mintegy négyszáz méter új, időtálló kőagyag csövet építettek be, kiváltva a régi beton szennyvíz- és a még falazott csapadékcsatornákat. Az ivóvíz ezentúl a legkorszerűbb műanyaggal bevont acélcsöveken és műanyag bekötőkön keresztül jut el a háztartásokba.
A kivitelezők most a Szent György utcában a járdarészek gránit nagykockakő burkolását végzik. Fotó: Magasi
A Hátsókapuban a közműépítési munkák már tavaly megtörténtek. Ez az utca akkor ideiglenesen betonréteget kapott, hogy a Szent György utcában még zajló építkezéshez szükséges teherszállítás ne tegye tönkre a burkolatot.

– Most már ott is a helyükre kerülnek a kiskockakő burkolat darabjai, a Várkerület és a Cézár-ház közötti szakaszon látni már, min járunk a következő évtizedekben. A kivitelezők most a Szent György utcában a járdarészek gránit nagykockakő burkolását végzik, már a Lenck átjárónál tart a munka. Augusztus közepéig ugyanezen a szakaszon elkészül az úttest gránit és andezit kiskockakő burkolata is. A tervek szerint szeptember végéig megújul a Szent György utca és a Hátsókapu mintegy kétezer négyzetméteres teljes burkolata. Az októberi véghatáridőre maradnak a javítások, a fugázások, a padok, kerékpártárolók és hulladéktárolók elhelyezése – tudtuk meg a városházán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Át kell tervezni a parkolóházat Sopronban, az Árpád utcában

Át kell tervezni a parkolóházat Sopronban, az Árpád utcában
Már hetekkel ezelőtt levonult a régész és csapata az Árpád utcai ásatásról, a nagyon várt parkolóház… Tovább olvasom