Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Filmsorozat készül Sopronról

Hajnal Sándor, a Hajnal-Hegyi TV ügyvezető igazgatója Sopron ország-világ előtti ismertségének növelését tűzte ki célul. Ebben a hónapban a hálózatos tévécsatornán országosan is vetítik a soproni Hajnal-Hegyi TV produkciójában a Szilágyi házaspárról Honfoglalók címmel készített dokumentumfilmet.
A következőkben sugárzásra kerülő filmjük a konferencia-központ tömbjében működő különböző intézményeket – a Pro Kultúra, a kaszinó, a Serház – mutatja be. Tervezik, hogy még az idén filmet forgatnak a Perkovátz-házról, a történelmi borvidékről, a Lövérekről, a zeneiskoláról és annak igazgatójáról is.
A tévétársaság ügyvezetője szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben a legfontosabb kitörési pont a város jó értelemben vett „eladása" lehet. – Szerencsére abban a helyzetben vagyunk, hogy forgatócsoportunk a város szinte valamennyi eseményére kap meghívót, így munkánk hozadéka egybevág elképzeléseinkkel: a városarculat és a helyi értékek, az itt zajló élet sokszínű bemutatásával Sopron vonzerejének növelésére törekszünk. Reméljük, ennek eredményeként mind külföldről, mind belföldről egyre többen keresik fel városunkat – nyilatkozta Hajnal Sándor.
A Hajnal-Hegyi TV már az internetre is felteszi a város történéseiről készített riportokat, másrészt a Hálózatos TV Rt. országos csatornájának is biztosít anyagokat.
– Örömmel mondhatom, az interneten látogatottságunk az USA-tól Svédországig, Kanadától Ausztráliáig terjed – mondta Hajnal Sándor. – A hálózatos tévécsatornán pedig országosan sugározzák azokat a riportokat, dokumentumfilmeket, amelyek városunk „eladását" jelentik. Említést érdemel, hogy az idei budapesti filmfesztiválra a Hálózatos TV Rt. a több mint négyszáz helyi televízió produkcióiból mindössze hatot nevezett be, köztük A hűség városa című 24 perces filmünket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós hétvége hófúvással

Kevesebb mint egy hét választ el bennünket a sorsdöntő népszavazástól. A soproniak körében érezhető… Tovább olvasom