Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Film készül az ˝országmotorozásról˝

Nagycenk - Két budapesti fiatalember, Bruckner György és Harsányi Csaba ötvenéves veterán oldalkocsis Pannóniájukkal körbejárják az országot. Útjukról film készül. A túra résztvevői tegnap Nagycenkre érkeztek.

– A ˝Pannónia három keréken˝ elnevezésű akciónkat még tavaly kezdtük – fogott történetükbe Bruckner György budapesti reklámszakember. – Lényege, hogy körbemotorozzuk országunk jelenlegi határát, s az élményekről, látnivalókról húszrészes dokumentumfilmet készít a bennünket elkísérő négytagú stáb. Internetes naplót is vezetünk a kalandos vállalkozásról.

Harsányi Csaba, aki civilben uniós tanácsadó, hozzátette: a motorozást tavaly Szobon kezdték, háromhetes túra során akkor a keleti és a délkeleti határok mentén haladtak.

Nagycenk, Sopron, Bősárkány, a Szigetköz és Győr is szerepel majd az országjáró Brückner György és Harsányi Csaba útifilmjében. Fotó: Gosztonyi
Nagycenk, Sopron, Bősárkány, a Szigetköz és Győr is szerepel majd az országjáró Brückner György és Harsányi Csaba útifilmjében. Fotó: Gosztonyi

Ezúttal május 30-án Mohácsról indultak útnak, onnan, ahol tavaly abbahagyták. A cél Szob, hogy kerek legyen a történet. Így jutottak el most Nagycenkre, a következő állomás Sopron lesz. Ezt követően Bősárkányt és a Szigetközt keresik fel, majd végig a Duna mentén haladnak, Győr, Komárom, Esztergom érintésével. Akciójukkal arra szeretnék felhívni honfitársaik figyelmét, hogy milyen sok rejtett szépség és érték van hazánkban. Mindezzel a belföldi turizmus fellendítését célozzák.

Mind a tavalyi, mind az idei utat húsz-húsz naposra tervezték. Összesen 3500 kilométert motoroznak, s még hat napjuk van arra, hogy teljesítsék vállalásukat a budapesti fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendszerváltás képei

Budapest–Sopron - Budapesten a Terror Háza Múzeumban nyitják meg vasárnap 15 órakor a… Tovább olvasom