Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Film készül a Sopronban elfogott postásnő történetéből

Sopron-Budapest – Emlékeznek még Ilikére, a postásnőre, aki több százezer forinttal Ausztriába ment, majd végül Sopronban került elő 2007 decemberében? Nos, ha nem, akkor hamarosan jó eséllyel a mozivásznon találkoznak vele. Ilikét jelenleg Bárándy György védi a bíróságon.
Ilike története valóban filmbeillő, izgalmas és megfejthetetlen kérdéseket tartogat még a lélekbúvárok számára is. Alsóőrs postásnője ugyanis 2007 novemberben – maga sem tudja miért – gondolt egy nagyot, és a rábízott nyugdíjakkal eltűnt a balatoni településről.

Keresték és kerestették. Nyomoztak utána helikopterrel, hőkereső kamerával, tetemkereső kutyával. A posta feljelentése alapján elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd két héttel rejtélyes eltűnése után egy soproni panzióban elfogták.

A Hűség városában találtak rá

A napvilágra került adtatok szerint Ilike a rábízott 520 ezer forint kézbesítendő nyugdíjjal több távolsági járatra szállt fel, majd egyszer csak Bécsben találta magát. Ott hotelben lakott pár napot, majd egy hétig Tulinban egy panzióban szállt meg. Végül elindult hazafelé és Sopronból felhívta a lányát, így találtak rá.

Nem mindennapi történetről 2007. december 15-én számolt be a Kisalföld.
Nem mindennapi történetről 2007. december 15-én számolt be a Kisalföld.


A megjelent újságcikkek szerint a postásnőre rábízott pénzekből kisebb-nagyobb összegek el-eltűntek már korábban is. A munkaadójának vizsgálata alapján az asszony összesen egymillió-nyolcvanegyezer forintot sikkasztott el. Mindenezek tetejében a posta 839 ezer forintnyi fizetései meghagyást nyújtott be.

Bárándy a rendező kérésére lépett színre

A sikkasztással gyanúsított postásnő november elején állt bíróság elé sikkasztásért, jogi képviselője pedig nem más, mint Bárándy György, Magyarország egyik közismert sztárügyvédje, aki ingyen vállalta a védelmét. Bárándy első körben részletfizetési kérelmet nyújtott be a bíróságon.

Hogy miért? Itt jön képbe a Szerelem első vérig című mozi rendezője, Dobray György.

"Én kértem meg Bárándy Györgyöt, hogy segítsen, ugyanis meggyőződésem, hogy a postásnő nem bűnöző, még akkor sem, ha törvénybe ütköző cselekedetet követett el. Mindkettőnket az motivál ebben az ügyben, hogy megfejthessük, mi játszódott le az asszony lelkében" – nyilatkozta a Dobray.

"Bűnt követett el, de ezért nem tartom őt bűnözőnek"

S vajon hogyan készül film a rossz útra tévedt postásnő sztorijából? Dobray ezt is megválaszolja.

"Talán, amikor elesett az utcán biciklivel, a földön ülve átgondolta, miféle élete volt eddig, hová jutott, mi van mögötte, mi vár még rá, mi az ő sorsa. Kilátástalanságában pedig pár százezer forintot elsikkasztott. Bűnt követett el, de ezért nem tartom őt bűnözőnek. Ebből indultam ki, mikor megírtam a forgatókönyvet.

A postásnő, a férje meg a nyomozó

Játékfilmként képzelem el a történetet, amelynek sok a valóságalapja, de ez keveredik a fikcióval, az írói képzelettel, szabadsággal. Alapvetően három személyről szólna a film, a postásnőről, a férjéről és egy nyomozóról.

A történet szerint a postásnő eltűnése után a rendőrség arra gyanakszik, hogy a férj ölte meg az asszonyt, a nyomozás közben pedig feltárul három ember élete, sorsa. A filmet osztrák-magyar közös produkcióban szeretném elkészíteni" – nyilatkozta a rendező.

Előbb még befejezi a Viszkis filmjét

Ilike nem mindennapi történetének megfilmesítése azonban nem holnap kezdődik; Dobray ugyanis előbb még befejezi a whiskys rablóként elhíresült, több tucatnyi bankot kirámoló Ambrus Attila moziját.

Olvasóink írták

 • 12. fortuna54 2009. január 22. 15:26
  „Meddig hordják még a postások a milliókat a táskájukban?Talán ezen is lehetne elgondolkodni.
  Más országokban is még igy kézbesitik a nyugdijakat? Na én nem szeretnék M.országon postás lenni.”
 • 11. kackac 2009. január 19. 12:35
  „Tímár Fekáliáról mikor lesz film?”
 • 10. Gondolkodo 2009. január 18. 08:41
  „ez már nem igaz,még szenté avatják ez a nőt,aki meg becsületesen dolgozik abba belerugnak,bünözknek több joguk van mint aki a megélhetésért dolgozik,szemét viág van,A cikk iroja meg jó lenne el gondolkodna,”
 • 9. jockey 2009. január 18. 00:08
  „7. Csabazs

  Talán az ügyvéd úr unokája, Dr. Bárándy Gergely szocialista képviselő. Persze, ez nem biztos.”
 • 8. zsuzsa63 2009. január 17. 17:10
  „Ezek a példaképek!!!!!!! A becsületes emberekre a franc sem kiváncsi, a bűnözőkről kell filmeket forgatni. Dobraynak arról az OTP-s asszonyról sem ártana filmet késziteni, aki a Pestlőrinci OTP-ben volt szerencséje a "Whiskys" fegyverével szembenézni, aki azóta is "elmegyógyintézetben" van. /aki helyett akinek/”
 • 7. Csabazs 2009. január 17. 05:56
  „Ilike ügyvédi költségeit vaj´ha ki finanszírozza?”
 • 6. TancsKaszabell 2009. január 16. 18:36
  „Semmi kifogásom ellene ,ha a művész úr a saját pénzéből finanszírozza!
  Ha nem ,akkor erre az égvilágon semmi szüksége a közösségnek nincs!
  A hölgy egy bűnöző,hiszen ezért ítélték el.Borsódzik a hátam a "kedves,barátságos "Ilike megszólítás hallatán.
  Javaslom keressen valami pozitív példát,eseményt, persze az sem baj ha nem fejezi be az előzőleg elkezdett
  forgatását sem.”
 • 5. k 2009. január 16. 18:34
  „Ilike mert nagyot álmodni.
  Most celebet csinálnak belőle.
  Röhej.”
 • 4. igazságmondó 2009. január 16. 11:26
  „Akkor most mindenki csinálhat amit akar ? Ilikének ügyvédje is van ,és ha elkészült a Film akkor talán még pénzt is kap Ilike.Prima.”
 • 3. jockey 2009. január 16. 10:52
  „Emlékezetem szerint jelentősen megkönnyítette az elfogását, hogy a lánya megmondta, pontosan hol keressék. Egyébként a gereblyés gyilkosról - aki a címlapon szerepel - nem csinál filmet Dobray?”
 • 2. jucuska40 2009. január 16. 10:14
  „Nem értem mért kellene ebből filmet csinálni???”
 • 1. Telepathia 2009. január 16. 08:08
  „Sopron az elfogott sikkasztó postásnő városa lett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hien megmutatta, hogy a főzőkanállal is jól bánik

Sopron - A Hal a tortán című főzőshow-ban Nguyen Thanh Hien, a Megasztár 4. soproni versenyzője is… Tovább olvasom