Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Film készül a jubileumi évről

Miközben a soproni Széchenyi-gimnázium diákjai dokumentumfilmet készítettek az iskola jubileumi eseményeiről, az igazgató nem rejti véka alá, hogy némi csalódottság is keveredett az ünnepi hangulatba.
– A 150. évfordulós ünnepi programsorozat a szombati tanévzáróval véget ért, filmünket is az ott felvett képekkel zárjuk – mondták a diákfilmszakkör tagjai, akik az elmúlt év szeptemberétől örökítették meg a történéseket.
Bazsó András rendező-operatőr vezetésével a másfél órásra tervezett film átfogja a jubileumi év emlékezetes pillanatait. A videoszalagra rögzített anyag egy részével tavasszal beneveztek a budapesti diákfilmszemlére, s az alkotók a „ Legjobb dokumentumfilm " kategória első díjával tértek haza. Remélik, a végleges film idővel bekerülhet a városi televízió műsorába is.
– Örülünk, hogy a 150 éves évfordulónk nemcsak a tanári kart, hanem a több mint félezer diákból álló ifjúságot is megérintette – mondta Szabó Miklós, a gimnázium igazgatója.

– Tanulóink a rendre megújuló internetes honlapunk gondozásában is kitűntek. Még a tengerentúlról is kaptunk segítő szándékú visszajelzéseket egykori növendékeinktől. Mindez reménnyel tölt el bennünket, hogy nemcsak múltunk, hanem jövőnk is van – folytatta az igazgató. – A Széchenyi-gimnázium joggal várhatja el – és erre ígéretet is kaptunk – , hogy sok-sok évtizedes elmaradás után körülményeinket a város végre a XXI. századhoz igazítsa. Gondolok itt sok egyéb emellett a tetőtér beépítésének szükségességére, amely nagyban enyhítene helyhiányunkon. Tavasszal a tervek elkészültek, s már csak a kivitelezés várat magára. A jubileumi esztendőt mégsem a mi építkezéseink, hanem a szomszédban zajló nagyszabású rekonstrukció zajában, porában voltunk kénytelenek végigünnepelni. Tantestületünk és diákságunk szeretné, ha a 150. évünk zárása egyben elindítása lenne intézményünk korszerűsítésének, oktatási színvonalunk további emelése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a bizonytalanság

A GySEV Rt. tegnapi rendkívüli közgyűlésén megerősítették korábbi döntésüket, miszerint… Tovább olvasom