Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fidelissima-siker Salzburgban

Nagysikerű hangversenyt adott a soproni Fidelissima Kórus az elmúlt hét végén Salzburgban. Az Arany János vezette vegyeskar még meglepetést is tudott szerezni a tapasztalt és sokat látott-hallott művészeti igazgatónak: olyan darabot szólaltattak meg Róth Márton orgonaművész közreműködésével, amit még Czifra János sem hallott.

(Illusztráció)
A Fidelissima Kórus jó híre a jelek szerint távoli földekre is eljutott,
egyre másra kapják ugyanis a felkéréseket. Eleget is tesznek a meghívásoknak, s ezzel nemcsak saját hírnevüket öregbítik, hanem a város kulturális nagyköveteivé is váltak.
– Ez az évad is kiemelkedő meghívásokat és koncerteket hozott az énekkar számára – mondta el Palotai Gábor, az énekkar titkára. Ilyen volt az elmúlt hét végén a salzburgi Dómban való fellépésük. Ott énekelhettek, ahol Mozartot megkeresztelték, s ahol a világhírű zenei
zseni később dolgozott is. 
A soproniakat a dóm zenei igaz- gatója, Czifra János hívta meg, aki évek óta szívügyének tekinti, hogy évadonként egy-két magyar énekkarnak lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. Ezzel természetesen élt is
Arany János karnagy énekkara. S tudott is élni vele. Olyan darabot is
megszólaltattak a vasárnapi hangversenyen, ami még a tapasztalt művészeti igazgatónak is unikum volt. Kersch Ferenc, Szent István miséje című művét a kórus Róth Márton orgonaművész közreműködésével mutatta be. Palotai Gábor a Kisalföldnek elmondta, ezt a darabot először a soproni Domonkos-templom orgonájának felújítása érdekében szervezett jótékonysági koncerten adták elő, de bemutatják önálló hangversenyükön a Soproni Ünnepi Hetek keretében is.
A sikeres salzburgi koncert után az énekkar egy olaszországi felkérésnek tesz eleget. Júniusban Cortina d' Ampezzo-ban lépnek fel, majd a soproni zenekedvelők számára adnak önálló hangversenyt a SÜH rendezvénysorozatának keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidám motorosok

Fertőrákos öt éve ápol kapcsolatokat az olaszországi Rapolano Terme városával. Az elmúlt hétvégén… Tovább olvasom