Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Fiatal vállalkozók Burgenlandban

A Connect 2004 konferencia a fiatal vállalkozók és vállalati vezetők nemzetközi találkozója Burgenlandban. A résztvevők az EU-csatlakozás óta nem tapasztalnak változásokat az üzleti kapcsolatokban. 
A fiatal vállalkozókat és vállalati vezetőket tömörítő Junior Chamber International (JCI) szervezésében magyar, szlovák és osztrák üzletemberek találkozóját rendezték a napokban Pomogyban (Pamhagen).

– A JCI Magyarországnak megalakulása óta aktív tagja vagyok – mondta Pádár Krisztián, a WebBusiness Kft. soproni vezetője. – Az üzleti kapcsolatépítésen túl azzal a céllal érkeztem a konferenciára, hogy a szakterületünk leghatékonyabb marketingstratégiáiról tájékozódjak.
A határ mindkét oldalán internetes üzleti információs adatbankot üzemeltető fiatalember 1990 óta vállalkozik a szomszédos országban. – Ausztriában a magyarországihoz képest egyszerűbb és sokkal dinamikusabb ügymenettel találkoztunk – mondta a cégvezető.

– A konferencia résztvevőinek álláspontja egybecseng a mi tapasztalatainkkal, miszerint bizalmi helyi kapcsolat nélkül nem lehet határokon és kultúrákon átívelő vállalkozásokat sikeresen működtetni. Nekünk sem sikerült volna helyismeret nélkül kiépíteni a kelet-európai hálózatunkat. A megfelelő partner megtalálásában az ilyen szervezetek és rendezvények segíthetnek.

A burgenlandi Connect 2004 egyedülálló földrajzi adottságai lehetővé tették, hogy a pomogyi konferencia helyszínéről délelőtt egy szlovákiai és egy magyar céget is meglátogassanak a résztvevők. A délutáni szakmai előadásokon a jánossomorjai Leier International és a pozsonyi Coca-Cola üdítőitalgyár vezetőinek többéves tapasztalatait beszélték át a gazdasági kamara tanácsosai és uniós szervezetek szakemberei a meghívottakkal.

– A kis- és középvállalkozások területén még számos kihasználatlan lehetőség van – összegezte a konferencián Peter Wrann, a burgenlandi gazdasági kamara uniós kapcsolatokat koordináló tanácsosa. – A Soproni Tavaszi Vásáron például meglepve tapasztaltam, hogy mindössze egy felsőpulyai (Oberpullendorf) cég képviselte Ausztriát – folytatta Peter Wrann. – A burgenlandi vállalkozó nem bánta meg a részvételt, hisz azóta sokkal több magyar vásárlójuk van.

A nap zárásaként Az év fiatal vállalkozója Burgenlandban címet ítélték oda a gálaesten, mely üzleti beszélgetésekre és kapcsolatfelvételre is kitűnő alkalom volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőprést állítottak fel a körforgalomban

Sopron borváros. Ezt jelképezi most már egy hatalmas szőlőprés is, melyet a Győri úti körfogalom… Tovább olvasom