Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Feszült hangulatú, füttyszóval kísért ülés Fertődön

A fertődi képviselő-testület rendkívüli ülésen szavazta meg az alsósok átköltöztetését az eszterházai nagy iskolába a szülői, valamint az iskolavezetés ellenvetésének dacára. Takarékos intézmény a cél.

A helybéliek szerint a rendszerváltás óta soha nem zajlott le akkora érdeklődés mellett képviselő-testületi ülés, mint pénteken este, amikor is az iskola működtetésének kérdéséről döntöttek a képviselők. Ennek következtében az elhangzottakra füttyszó, közbeszólások és más reagálások is fokozták a feszültséget, amelyek oldására kétszer is tizenöt perces szünetet rendelt el Kocsis Ferenc polgármester.

– A héten szülői értekezletet tartottak az iskolában. A jelenlévő szülők egyöntetűen azt szeretnék, ha maradna minden a régiben – közölte Horváth Márta édesanya, óvónő. Hozzátette, nem a változtatás ellen foglalnak állást, hanem mert úgy látják, az idő rövidsége miatt nem lehetséges az optimális körülmények megteremtése.

A rendszerváltás óta soha nem zajlott le akkora érdeklődés mellett képviselő-testületi ülés, mint pénteken este.
A rendszerváltás óta soha nem zajlott le akkora érdeklődés mellett képviselő-testületi ülés, mint pénteken este.


– Az iskola közalkalmazotti tanácsa délután ülésezett, a képviselő-testületi ülést megelőzően. Jegyzőkönyveztük, hogy a tanács tiltakozik az önkormányzat iskolaátszervezési határozata ellen. A változtatásra augusztus elseje után kívánnak sort keríteni, lehetetlenné téve a nyugodt iskolakezdést – mondta a tanács elnöke, Gergácz Imréné tanító, fejlesztőpedagógus.

A Kocsis Ferenc polgármester vezette ülésen Szabó Antal képviselő hangoztatta: az iskola igazgatónője nem működik együtt az önkormányzattal. A polgármester kijelentette: az intézményvezetők nem tagadhatják meg a testületi döntések végrehajtását. A kritikus élű felvetések miatt – az egyik elrendelt szünetben – aláírásgyűjtés kezdődött Garab Gáborné védelmében: a szöveg szerint ha megpróbálják felmenteni posztjáról az igazgatót, a tantestület és az intézmény dolgozói vele együtt felállnak, így a 2012/2013-as tanév szeptember elsejei indítása lehetetlenné válik.

Szerencsére a képviselő-testület személyi kérdésekkel ez alkalommal nem foglalkozott, de az bizonyosnak látszott, hogy a szülők is kiállnak Garab Gáborné mellett. Szabó Sándorné nagyszülő és Bálint Gabriella szülő is igen jó szakembernek tartotta az iskolavezetőt. Az igazgatónő felszólalásában hangsúlyozta: nem akadályozta a testületi határozatot, csak közoktatásvezetői szakképesítéséből adódóan kérte az önkormányzatot, halasszák el a döntést, hogy az előkészületek körültekintőbben, ne pedig kapkodva haladhassanak.

A képviselők végül egyhangúan elfogadták a határozati javaslatot: az iskola négy új tantermének kialakítására biztosítják a szükséges négymillió forintot a városrehabilitációs pályázatra előirányzott alapból. Horváth Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke kérdésünkre elmondta: a kivitelező állítja, ha hétfőn megkapják a munkaterületet, a szeptemberi iskolakezdésig elvégzik a megfelelő munkákat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bűnözők etnikai nyilvántartását kérik

A város az utazó bűnözők, a prostituáltakat futtatók paradicsomává vált – jelentette ki… Tovább olvasom