Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Feszülő indulatok a lakóparkban

Döbbenettel tapasztalták a harkai Alpesi lakópark ingatlantulajdonosai, hogy az a terület, amelyre a beruházó sok éve parkot és szolgáltatóegységet ígért nekik, magánkézben van, most árulják.

A látványtóval és az úttal is sok problémájuk van. A beruházó állítja: részéről nem hangzott el ígéret a parkra és a szolgáltatóegységre.

Sok éve halmozódó problémák miatt feszülnek az indulatok a harkai Alpesi lakóparkban. Dr. Bátorfi Árpád a lakók nevében részletezte a gondokat lapunknak. Bátorfi még 2008 októberében vásárolta telkét. Adásvételi szerződésükben az áll, hogy az aszfaltozott út legkésőbb 2009. december 31-ig elkészül. Ennek ellenére az Alpesi utcaiak csaknem öt év elteltével, idén júniusban kaptak utat, amit már kétszer is kátyúzni kellett. Nem portalanított, ezért hatalmas porfelhő borítja a környéket, ha elhalad egy jármű. Az utat az önkormányzat nem is vette át. A közvilágítással szintén bajok vannak.

A ˝látványtó˝ környéke siralmas, mondják a lakók. A beruházó szerint ez nem a végleges állapot, a környék még mindig munkaterület. Fotó: M. D.
A ˝látványtó˝ környéke siralmas, mondják a lakók. A beruházó szerint ez nem a végleges állapot, a környék még mindig munkaterület. Fotó: M. D.

Tavasszal még elemlámpával közlekedtek, ha a szomszédba akartak menni. Időközben ugyan kigyúltak a fények, ám az elmúlt hetekben is volt kimaradás. A „látványtó" környéke pedig siralmas, balesetveszélyes. Ám ami a legjobban felháborította a lakókat, az egy 27 ezer négyzetméteres terület, amelyre a beruházó gondozott parkot és szolgáltatóegységet ígért látványtervében; de mint a napokban kiderült, az ingatlan nem is állt a tulajdonában. Mindeközben a kft. a lakópark építésének második üteméhez is hozzáfogott.

A felvetett kérdések ügyében megkerestük a beruházó cég ügyvezetőjét, aki állítja, az út „műszakilag 2008-ban, útalappal elkészült". Ugyanakkor hozzátette: az Alpesi utcának nem ez a végleges állapota. Mivel a lakóparki építkezés teherforgalmát is ez vezeti le, az önkormányzattal egyeztetve tehermentesítő út létrehozását tervezik, amely átveszi az Alpesi utca forgalmát. A kivitelezés a jövő év első felében megkezdődhet. Az Alpesi utca azután kap hengerelt aszfaltréteget. Az ügyvezető kijelentette: a látványtó az önkormányzat rendezési tervében is szerepel, viszont a szakhatóság engedélyére éveket kellett várni.

Dr. Bátorfi Árpád állítja, mást ígért a vállalkozó, mint ami megvalósult az Alpesi lakóparkban.
Dr. Bátorfi Árpád állítja, mást ígért a vállalkozó, mint ami megvalósult az Alpesi lakóparkban.

Tavaly kezdték meg az építését, de még munkaterület, mint ahogy az egész lakópark. Ígéri, a közvilágítás ügye is rendeződik, a rendszert egy hónapon belül átveszi az E.ON, azt követően az önkormányzat fogja üzemeltetni.

Valótlannak nevezte az ügyvezető, hogy a 27 ezer négyzetméteres területre valaha is parkot és szolgáltatóközpontot ígért volna, hiszen az nem is a kft. tulajdona. Való igaz, hogy két éve megjelent egy befektetőtársaság azzal a céllal, hogy megvásárolja az Alpesi lakópark területét. Akkor megfogalmazódtak olyan fejlesztési elgondolások, amelyek a közeli, de még magánszemély tulajdonában lévő, háromhektáros területen építendő parkról és szolgáltatóközpontról szóltak. A cég adásvételi előszerződést is kötött, viszont az üzlet meghiúsult. Így a még mindig magánkézben lévő terület sorsa kizárólag a tulajdonosoktól függ – zárta az ügyvezető.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken repül Zsófi Amerikába

A kamasz lány speciális idegsebészeti műtétre utazik egy St. Louis-i klinikára. Tovább olvasom