Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Festményre megy a betörő

A festmények érdeklik azt a betörőt, aki éjszaka, létrával érkezik, s azt sem bánja, ha a háziak békésen alszanak a szobában. Érkezését öt esetből négyben megelőzte egy régiségkereskedő látogatása – s ez már több mint gyanús.
Öt soproni betörés ügyében nyomoz a soproni rendőrség, ezen belül is főleg Lőrincz Zoltán őrnagy, a nyomozó alosztály vezetője és munkatársai. Az öt eset kísérteties hasonlóságot mutat, nyilvánvalóvá téve, hogy sorozatos bűncselekményről van szó. A tettest vagy tetteseket ugyanis csak a festmények érdeklik.

Éjszaka érkezik a kiszemelt lakáshoz vagy házhoz, amit előzőleg valószínűleg alaposan megfigyelt. Létrával jut fel az ablakhoz, teraszajtóhoz, s bár szereti, ha nincs otthon senki, az sem tartja vissza, ha a háziak mélyen alszanak a hálószobában. Járt már a Lövér körúton, az Ady Endre úton, a Hársfa soron és a Rákóczi utcában is. Mint Lőrincz Zoltán elmondta, a tettes több százezer forint kárt okozott – lakásonként!

Különös a sorozatban, hogy az öt esetből négyben egy régiségkereskedő látogatása előzte meg a betörést. (Volt olyan ház, ahová nap közben becsengetett az ismeretlen kereskedő, éjjel pedig eltűntek a festmények.) A rendőrség feltételezi, hogy a gyanús férfi másokat is felkeresett vagy ezután fog becsengetni, ezért óvatosságra inti a soproniakat.

Lőrincz Zoltán pedig személyesen várja azokat a telefonhívásokat, amik közelebb vihetik csapatát a betörőhöz, hogy egy újabb zsákmányszerzés előtt kattanhasson a bilincs. (A bűnügyi osztály száma: 311–588, de elérhető az őrnagy a 107-es telefonszámon is.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria: a képzettek előtt nyitva a sorompó

A Kisalföld által hétfőn megszólított burgenlandi cégvezetők többsége helyesli az új uniós… Tovább olvasom