Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Fertőrákosi határút: egy lépéssel előbbre

Fertőrákoson egyre többen értetlenkednek azon, hogy az önkormányzat minden igyekezete ellenére miért nem valósulnak meg az útfejlesztések.

– Európa szégyene a Fertőrákos és Balf közötti rossz minőségű, szűkös út, miközben rengeteg külföldi közlekedik azon a szakaszon – mondja felháborodva Orbán Jánosné nyugdíjas. – De az is, hogy a falu belterületén még mindig nincs kerékpárút. A nagy forgalom közepette, főképp nyáron, életveszélyes a közlekedés. Húsz éve húsz évvel, most már negyven évvel vagyunk elmaradva a ˝sógoroktól˝.

– Útügyekben jó hírem is van, meg kevésbé jó is – mondta Palkovits János, Fertőrákos első embere. – Pár napja érkezett megkeresés a Határon átnyúló mobilitás – GreMo Pannonia felelőseitől, hogy tegyünk árbecslést a fertőmeggyesi (Mörbisch) határig vezető, 1990-ben megnyitott kerékpárút kiszélesítésére. Mindez annyit jelent, hogy reményeink szerint közeledik az idő, amikor autóval is lehet majd közlekedni rajta, s lekerülhet az osztrák oldalon kitett behajtani tilos tábla. A költségbecslési munkával november közepére-végére készen leszünk. Fogósabbnak tűnik a Fertőrákos és Balf közötti út fejlesztése, amely állami közút, beleértve a falu belterületén átvezető szakaszt is.

Palkovits János a tervezett belterületi kerékpárút 2005-ös tervével. Azóta sem történt egy kapavágás sem.
Palkovits János a tervezett belterületi kerékpárút 2005-ös tervével. Azóta sem történt egy kapavágás sem.

Hosszú évek óta szorgalmazzuk annak teljes, kerékpárúttal kiegészített átépítését, hiszen állapota és szűk keresztmetszete nevetség tárgya, egyben sok bosszúság forrása minden arra közlekedő számára. A területfejlesztési tanácsban évek óta ígérgetik, kiemelt beruházásként kezelik a mintegy nyolc kilométeres út témáját, de pénzhiány miatt eddig semmi érdemleges nem történt a megvalósítás érdekében. Pedig csak a teljes útfelújítás lehet a megoldás. Ennek részeként a belterületen a csapadékelvezető csatorna befedésével hozhatnánk létre a kerékpárutat.

 Árbecslés készül a határ felé vezető bicikliút kiszélesítésére.
Árbecslés készül a határ felé vezető bicikliút kiszélesítésére.

A nagy probléma, hogy kizárólag olyan pályázat nyújtható be, amely nem érint infrastruktúrát, a csatorna pedig annak számít – mondta Palkovits János polgármester portálunknak. 

Olvasóink írták

  • 1. hátnemistudom 2009. november 11. 19:40
    „T.Palkovics Úr!
    Oda épithet 4 sávos autopályát is,nem ezen mulik az osztrák tábla leszerelés.Gyanum hogy más okbol sürgetik annyira az ut épitést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopáson érték, majd kábítószert is találtak a 20 éves lánynál

Bolti lopáson értek egy 20 éves soproni lányt hétfőn. Tovább olvasom