Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Fertői vízimentők: lapátra került önkéntesek

Sopron-Fertő tó - Már a nyár végén is a vízi mentésben beálló kaotikus állapotokról számoltunk be, most újabb fejezetéhez érkezett a történet. Hét mentőtől megvált a szolgálat vezetője, de szerinte jövőre lesz mentés.
Hét önkéntesétől vált meg a napokban a Fertő tó vízi mentését végző Concorde Speciális Mentő és Felderítő Szolgálat – tudta meg portálunk meg egy neve elhallgatását kérő egykori mentőtől, aki azt is elmondta, a kirúgás csoportosan történt. A tavi mentéssel kapcsoltaban portálunk eddig többször beszámolt, gyakran arról esett szó, hogy a személyi és tárgyi feltételek nem adottak, a szervezetnek csak „kölcsönhajója" van, ezzel végzi a mentést. A kezdettekkor, idén áprilisban még nagy elszántsággal szervezték a vízi mentést. Akkor úgy tűnt, az önkormányzattól csónakot kapnak. Ám erre nem került sor, információnk szerint azért, mert jelentős tartozásokat halmozott fel a Concorde. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig még tavaly felmondta az együttműködési megállapodást.

– Tudok a kirúgásokról, hiszen engem is elbocsátott Sztojka András, a szolgálat vezetője – mondta el Holló Dániel, korábbi parancsnok. – Tudni kell, hogy itt mindenki önkéntes alapon dolgozott, tehát senki sem kapott fizetést. Érthetetlen számomra, hogy hogyan akarják jövőre megszervezni a mentést, ha nincs hajó és most már „ember" sincs. Én küzdök azért, hogy saját kezdeményezéssel elindíthassak jövőre egy új mentőszolgálatot, az egyik sportegyesülettel már megállapodtunk, hogy egy hajójukat odaadják majd a szezonra.

Az elbocsátásokról megkérdeztük Sztojka Andrást, a Concorde Speciális Mentő és Felderítő Szolgálat vezetőjét is, aki másként látja a helyzetet. Azt megerősítette, hogy hét munkatárstól valóban megvált, mert ők már nem kívántak részt vállalni a jövő évi mentési szezonban. Hozzátette, egyelőre egy kicsi saját hajójuk van csak, de jövőre újjá szervezik a szolgálatot és – kölcsönhajóval – folytatják a mentést. A hét ember távozásától függetlenül a vízi mentés megfelelő létszámmal megoldott lesz a következő szezonban. Holló Dániel távozását pedig fegyelmi vétségek indokolták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi: Egész nap lehet majd parkolni a pályaudvarnál

Sopron - A rendelet a teljes parkolási rendszer területén eltörölte a várakozási időt, így egész nap… Tovább olvasom