Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Fertődöt díjazták

Bartók Béla-emlékdíjban részesíti a fertődi Esterházy-kastélyt ma este A Magyar Művészetért Díj kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra.
Bartók Béla születésének 125. évében A Magyar Művészetért Díj kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Bartók Béla-emlékdíjjal fejezi ki megbecsülését a magyar zenei élet, a mecénások, a zenei kultúra intézményei iránt. A hangversenyeiről (is) híres fertődi Esterházy-kastély vezetése a ma este 7-kor kezdődő Erdődy Kamarazenekar ünnepi koncertjét megelőzően részesül az elismerésben neves művészek és XIII. Esterházy Antal herceg jelenlétében.

Bartók emlékét őrzik

„ Pszinte, szívből jövő megbecsüléssel a magyar művészetek alkotói, rajongói és támogatói iránt, Bartók Béla születésének 125. évfordulóján, a világ e szép zenei ünnepén A Magyar Művészetért Díj és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. nevében együttesen köszöntjük Önöket, alkotó magyar művészeket itthon és a világban; s másokat is, akik Bartók Béla emlékét őrzik, s a mecénásokat, szponzorokat, akik szintén a művelt világ oszlopai" – áll egyebek mellett azon az emléklapon, amelyet ma este vesz át a fertődi kastély nevében Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnoksága igazgatóhelyettese, a fertődi Esterházy-kastély rehabilitációjának projektfelelőse.

Világhírű együttesek

– Nagy öröm számunkra, hogy a fertődi kastély nemzetközi zenei életben betöltött szerepét Bartók Béla-emlékdíjjal ismeri el a civil társadalom – nyilatkozta lapunknak Dobó Ágota. – Amikor átvettük az Esterházy-kastélyt, arra törekedtünk, hogy a műemlékegyüttest a hely szelleméhez méltó, magas színvonalú koncertekkel a kultúra és a zeneművészet fellegvárává tegyük. Olyan fesztiváloknak adunk otthont, ahol a világhírű együttesek – például a Budapesti Vonósok és más kamarazenekarok – mellett a nemzetközi porondon már bizonyított fiatal tehetségek is fellépési lehetőséget kapnak.

Idén ötvenkét koncert

– Az idei szezonban minden eddiginél több, ötvenkét koncert csendül fel a falak között, amelyekre külföldről is érkeznek csoportok – tette hozzá Szédelyi Judit, a kastély helyi vezetője. – Rangos hangversenyeink közül sokat a televízió és a rádió is rögzít. Úgy érzem, a most kapott elismerésben a műemlékegyüttes közel ötven dolgozójának a lelkiismeretes munkája is benne van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többmilliárdos fejlesztés

Az egykori ruhagyár és területének tulajdonosai szeretnék, ha a jövő év márciusában elkezdődhetnének… Tovább olvasom