Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Fertődön lesz kihívója a polgármesternek

Fertőd polgármestere negyedik ciklusát zárja, s szívesen kezdené el az ötödiket is. Vetélytársai is lesznek, ahogy voltak a korábbi években is.
Fülöp Géza már mindenképpen beírta nevét Fertőd történelmébe, hiszen az ő irányításával kapott az Esterházyak egyik székhelye a modern korban városi rangot. Ennek már tizenegy esztendeje. Akkor szélesebb körű intézményrendszert ígért a vezetés a választóknak, ma a meglévő rendszer minőségének javítása a cél.

A helyi elkötelezettség a döntő

– Általános iskolánk két helyen, az óvoda egy irányítással, de három helyen működik. Ugyan nem önkormányzati fenntartású, de középiskolája is van a városnak. Szociális ellátórendszerünk teljes körű, s még további bővítéseket szeretnénk, itt működik a szomszédos településeket is kiszolgáló okmányiroda, a körzeti építésügyi iroda és a gyámügy is – sorolja Fülöp Géza.

Önálló rendőrőrsükre is büszke, pedig évi kétmilliójába kerül az önkormányzatnak. De ez nem is sok, ha azt vesszük, hogy a közel 3600 lakosú Fertőd hatszázmillió forintból gazdálkodik. A polgármester szerint viszonylag kevés, a büdzsé főösszegének csupán tíz százalékát kitevő a helyi adóbevétel, de hát ez is hatvanmillió. Minden relatív...

– Igen, mindig voltak vetélytársaim a választásokon, legutóbb öten versengtünk a voksokért. Szerencsére itt nincsenek pártcsatározások, itt a helyi elkötelezettség a döntő. Magam sem vagyok párttag, bár a jobbközép pártok mindig támogattak. Valószínű, hogy ez most is így lesz – mondja a polgármester, aki szerint a testületben sem volt széthúzás az esetleges ideológiai különbségek miatt, s mindig jól tudtak együtt dolgozni a képviselők.

Politizálás helyett dolgozni kell

Fülöp Géza egyik kihívója az a Horváth Zoltán lesz, aki az országgyűlési képviselő-választáson szabad demokrata jelöltként indult a körzetben, a szóbeszéd szerint pedig újra a startkőre áll Sarród korábbi polgármestere, Varjas Endréné is. Horváth Zoltán a Kisalföldnek megerősítette: indul a helyhatósági megmérettetésen, a tervek szerint a Fertődért Egyesület színeiben. (Az SZDSZ nem indít önálló jelöltet.) A 36 éves, informatikával foglalkozó vállalkozó egyetért a jelenlegi polgármesterrel abban, hogy egy akkora városban, mint Fertőd, nem politizálni kell, hanem dolgozni. Leginkább a városka nagyobb léptékű fejlődéséért.

A háromgyermekes jelölt szerint a környék gyorsabb ütemben gazdagodik, mint Fertőd, s ezen változtatni kell.
Varjas Endréné, az egykori sarródi polgármester csak akkor indulna a fertődi polgármester-választáson, ha a helyiek összegyűjtenék számára a szükséges mennyiségű kopogtatócédulát.

Szívesen tenne a változásokért

– Nem értek egyet azzal a pangással, ami Fertődöt jellemzi – mondta Varjas Endréné. – Mindig csak a választások előtt fognak a fejlesztésre irányuló munkához, és a finanszírozás mikéntje sem kerül nyilvánosságra. Szívesen tennék hivatalból a változásokért. A Fertődért Egyesület viszont úgy látszik, más személy indulását támogatja, nem reménykedem tehát a segítségükben. Ha a lakosság ennek ellenére bizalmat szavaz nekem kopogtatócéduláinak leadásával, részt veszek a megmérettetésen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőszéplakon és Petőházán is újráznának

Fertőszéplak polgármestere három választást nyert meg két teljes ciklusa alatt, Petőházán pedig több… Tovább olvasom